Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исчезнати лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од friendy, 4 август 2017.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    7.755
    Кажувам бидејќи напнаа чудно како не отишла накај школото,чудно ова чудно она.

Никој нема излезено со доказ за нејзиното движење. Затоа и кажав да престанат со шпекулации, варијанти има многу!
    Ако можеме да помогнеме, супер. Ако не, најдобро да се помолиме и да не се шират рекла-казала.

На Pa8la, Anyshka, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Да, и јас не знам дали може да вратат избришани пораки, ама мислам може по специјално барање од полиција. Ама да знаеш јас кога бев тинејџерка како бев "креативна", 300 ујдурми сме правеле со другарки, па од кај нив сум пишувала на фб, сум ѕвонела или порака на телефон ќе пратам, или ќе речам кога ќе го видите тој и тој пренесете му тоа и тоа, на тие години триста глупости ќе ти истекнат да направиш и начини да се скриеш од родителите да не те откријат... На 12 години инат ме фати зошто моите ме казнија да не излегувам од дома не знам колку време и јас се договорив со еден багабонт, 15 години имаше тогаш да се најдеме на шини и ме немаше со саати дома, во меѓувреме телефонот ми се изгаси, моите 20 пати ме барале. Ама ете, јас сум имала среќа у гз, и не појдов плус сама па еве ме денес здрава и права... ама не сите за жал ја имаат таа среќа.

На Ketchup и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Летово читав за исчезнатите деца во Америка кои сеуште не се пронајдени. Поарно да не пишувам што прочитав. Затоа пишувам дека сето ова е однапред испланирано. Ја следат жртвата подолго време. Дај Боже да не е тоа, туку да е отидена со некој дечко. Да не знаеш на кого да веруваш. Секакви манијаци има.

На sunshinebabe, Снегулк@23, Konfetka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.372
    Мајката работи на висока позиција во А1. Сигурно сите броеви и се проверени одма.
    Тешко на родителите. Јас не знам дсли би преживеала вакво нешто, да ми го снема детето.

На sunshinebabe, Harper, Waverly Raven и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    И јас имам гледано. Луѓево мислат кај нас такви работи нема. Страшно е општо (не зборам за случајов) што Скопје е одма до Косовска граница, дур се крене полиција одма се префрла граница, оди после најди го. Или ене ја Албанија, кај Дебар буквално покрај автопат е границата, има пат низ шумата што поминува, значи се гледа патот неасфалтиран и демек тука местото ептен "обезбедено" е. Од Америка до Мексико како пренесуваат деца? Гледав еден случај ич поубаво да не пишам, мајката 6 години веќе поминале, уште не беше соземена во документарецот. Подобро да сме со очи отворени што се случува, одколку да си викаме тоа кај нас го нема.

На *Amethyst*, Снегулк@23 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.506
    Допаѓања:
    115.009
    А сериозно очекувате полиција се да даде во јавност? Не смеат заради истрага, си постојат правила.

Не знаеме ни кои се нејзинитез ни нивно минато, ни зашто мајката одма рекла киднапирана е! Може има нешто во позадина.

Нека се најде девојчево здраво и живо па нека си брка полиција работа.

На sunshinebabe, Waverly Raven, elenaa0805 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Или можи полицијата ништо нема за случајов, никаква трага ни ништо, до сега ќе се кажеше нешто, ќе се пушташе снимка кај шо се движи.
    Дај боже своеволно да е замината и да и дојди памет да се врати дома, можи е исплашена или можи некој ја држи не ја пушта му е страв од полиција, ќе го казнат така ако е своеволно замината, дечко некој ако е постар?

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Срамота е ова што се прави на социјални мрежи,луѓе со многу следачи цело време со статуси,па хект кон МВР,хејт кон телевизиите,па во коментари бљувотини дека да се викала Ваљбона повеќе ќе биле заинтересирани бла бла....резил!!!
    Зошто мора да се плука по некого,верувам дека даваат се од себе сите,во цел свет има нерешени случаи,толку многу се одвратни луѓево за лајкови!
    Па уште да излезело МВР до кај била истрагата,нас баш ќе ни кажат обавезно,никаде тоа го нема,се води истрага и тоа е тоа.
    Да беше избегана со некого досега ќе најдеа а и ќе се вратеше сама,навистина преголема паника ме фаќа.

На LiquidLuna, Anyshka, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.215
    Мислам дека да.
    И да не е држена со сила, може да одговара што не кажува дека е кај него лице што се бара.
    Иначе ако е дечко или живее со родители, или е полнолетен и живее сам.
    И во двата случаи би одговарале.

На Снегулк@23, Lisandra и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Треба да го казнат. Се работи за малолетно лице.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Не знам на кој начин барале по социјални мрежи, ама во вакви ситуации само симнување дата на податоци. Се надевам знаат од Мвр што прават кога станува збор за ова.
    Мене освен што ми е жал, ситуацијава буди нервоза во мене. Девојчево губи траг во најразвиениот дел на Скопје, каде што на секој чекор има кафичи, продавници и фирми. Мислам, во најмала рака, треба да се знае во што кола влегло и на каде се упатиле.
    Ако во овие услови се има толку малку информации, што останува за други средини?

На *Amethyst*, Harper, Konfetka и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    IMG_9877.png

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Смешни сте со тоа што требало полицијата да направи со нејзините профили и со лаптопот. Или пак што пишуваа да се проверат камерите во таа област. Еве они од вас чекаа да им кажете што да прават во ваков случај.
    И на фб и овде иста слика.

На sunshinebabe, manako1, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Во тоа време од денот секој брза за на работа и напротив во гужва е полесно колку и да звучи глупаво,хаос е и никој никого не гледа,смислено им е се тоа.

На Anyshka, lovely91 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.362
    Да, нас специјално да ни кажат. |(
    МВР не смее јавно да споделува детали кои би ја загрозиле истрагата, а со тоа и животот на девојчето.

На Clark, Anyshka, Amelia. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.490
    Допаѓања:
    17.195
    Мвр кажува дека ваков случај до сега немале.Испитани се еден куп блиски нивни луѓе и по тоа проценуваат за каков профил на особа се работи.Несакам ни да замислам како им е на родителите.
    Највеќе мака ми е што баш во овој момент се случува самитот па сите расположливи сили таму се насочуваат.А верувам дека даваат се од себе да се пронајде.Прпверено е во компјутерот и телефонот,не им дало никаква трага.Барем така изјавила мајката за веснициве.

На Снегулк@23, Mnik и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.506
    Допаѓања:
    115.009
    Не е точно дека сите сили се натаму. Си има посебни оддели за ова.

На Ahoy, Снегулк@23, simona_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.362
    Какво МВР, ФБ и Фемина детективите знаат подобро...
    Некој се едуцирал за тоа, ама не, Трајанка од Коњари ќе му кажува што да прави.

На sunshinebabe, *Amethyst*, Lilik и 6 други им се допаѓа ова.
  19. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.409

Јас прво помислив дека има нешто во позадина. За време од 50/60мин мајката пишува добро скоцкан статус на фејсбук ќерка и киднапирана и одма пријавила во полиција.
    Како за време на школски час, она се сомнева дека ќерка и е киднапирана?
    Зошто би ја барала телефонски за време на школски час?
    Како може толку прецизно,јасно и кратко да ја опишува секоја минута од моментот кога ќерка и тргнува од дома?
    Како тоа веднаш се обратила во полиција?
    Во таа потресна состојба….многу рационален однос и прецизен…..хммм чудно….
    Не судам, само имам многу неразјаснети прашања и неразјаснет однос од мајката….целата ситуација е малку нејасна….

На manako1, Polyincognito, Konfetka и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Овај одма политика да измеша. И шо дека јавно пишува таму не знаат дека има начин да се дознае за телефонот зад затворени врати, шо јавно.
    Ако се киднапери мобилниот ќе биди исфрлен уште одма.
    Барем тоа нека го проверат ако имаат таква технологија.

На Lilik, Feminka22, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.