Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исчезнати лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од friendy, 4 август 2017.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Бар да се консултираа со Фемина ЦСИ ќе ги упатевме што да прашаат,а да е корисно

На simoncelicius, Anyshka, MarijaMi90 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.338
    Луѓево се како фасцинирани од Палчо, од неговиот “лик” и “дело”.

Премногу лабилни, прости и глупи во комбинација со недостаток на емпатија…си ги таргетирал убаво овциве.
    Уште колку плус има во тоа дувло кои му “вршеле” разни активности се прашувам.

На Harper, oblace1, mal.ecka и 31 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.364
    Да формираме Феминско Истражно Биро. Ќе ни нема рамен. 8)

На Skorpija25, noteforself, Anyshka и 9 други им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.003
    Допаѓања:
    33.815
    Требаше да бидеме ние таму барем ќе прашавме нешто како што треба, секако цело истражување му е од тука :D

На Skorpija25, noteforself, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Епа, полноглавци, мене ми е страв од нив..

На Снегулк@23 и nena2010 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Не секад се разведуваат пошо се колат и тепаат по дома.
    Биле нормално семејство и немало вакви работи

На simoncelicius, Mumoftwo30, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.616
    Каква пичка. Каков грев. Кинисал гревот за Истанбул, па се враќал назад, демек ха-ве заебав. По автопат, мизерен како несреќата што е. По автопат пешки идел бе лол, таргет од пикадо сам на грб си стаил.

Поетска правда за тоа како го фатиле, крв да му ебам смрдена, а најпоетска правда кога ќе го стрпаат во најстрог затвор измет да јаде од други затвореници и чувари.

Можам да му ја замислам тоа фацата у гз правена кога го привеле, видете го каков е усран на сликите. Едвај чекам да го влечат онаков исшишан ќељав, свиткан со главата надоле и допрва јакото да му почне.

На Harper, Waverly Raven, butterfly6223 и 54 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.364
    Да го донесат и да го турат кај најгадните.
    И онака да го испофатат, да заофкува без престан.

На Mumoftwo30, Снегулк@23, SigmaMan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    И мене ми личат на такви, лесно поводливи, затоа реков не личат на лихвари. Шапшали

На mal.ecka, noteforself, simoncelicius и 7 други им се допаѓа ова.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.980
    Мислам дека е крајно дегутантно да се напаѓаат фамилиите и децата на монструмите.
    Многу е подло, ниско и дно. На крај на денот никој не си ги знае 100% децата, но и родителите.
    Виновни се малоумниве, татково, амeбaта што шетала по автопат мислејќи дека ја заебала Интерпол. Но, фамилиите се најмалку виновни во конкретниов случај.
    Прво е само по себе удар и предавство, а потоа уште дополнително малтретирање од целата јавност.
    Како каменување по фамилијата во среден век.

На Harper, butterfly6223, Oneo и 36 други им се допаѓа ова.
  11. Pitulica

Pitulica Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    104
    Имаше некаде дека ќе истражуваат дали се поврзани со други.
    Не би рекла комотни, мене бар ми личат на аматери... Мислам дека комоцијата им идела од тоа што по милион пријави ништо не се преземало посебно, па добиле на сила. И плус тоа што исто одма ја убиле асоцира на неискусни, и исто асоцира на вмешаност на некој близок (оти гледам тука сите се чудат како знаеле дека пријавила мајката кога на ФБ е пред 12 објавено)
    Па тој блискиот им дојавил... Мислите мајката не се јавила на таткото да праша за ќерката, и не кажала дека пријавила во полиција?

Разговор со мајка ми ден по киднапирањето, затоа што сите дигаа паника дека "леле од сред центар Скопје непознати киднапираат деца" уште првиот ден од прилика идеше овака: (м за мама, ј за јас)
    М: леле у сред Скопје киднапирана, леле, како...
    Ј: не е бре жено што пишуваат по вести, не е од непознати киднапирана... Може побегнала од дома, може отишла некаде...
    М: ама мајката вика киднапирана
    Ј: тогаш некој близок е замешан, не киднапираат деца у сред центар ако не е близок. Татко и, веројатно... Или некој...
    Ако побегнала преку држава, чим интерпол ја бара, пак имала помош од некој... Мислам ќе ја најдат, само се плашам од најлошото. А дека е киднапирање од непознати туку така, тоа биди сигурна дека не е.

И ми вика вчера "во право беше"
    Во право бев, ама не треба да си експерт за тоа...
    1. Најчесто исчезнати деца се побегнати од дома или слично, многу поретко киднапирани
    2. Помалку од пола % од исчезнатите деца се киднапирани од странец.
    3. Од киднапираните деца, околу 50% се киднапирани од некој член од семејството и уште 25% од некој познаник.
    4. И за жал најпоразителната статистика - како осми ува времето драстично се намалуваат шансите дека детето ќе се најде живо, посебно ако не се барало откуп или не се остварил контакт.

Зборевме со другарка која не е од мк вчера, видела на портал кај нив и ми праќа. И нејзините зборови "случај ко од феминистичка теорија, најопасни за жената се татко, дедо, брат, маж, па потоа странец". Да, случај по сите ебени статистики.

На denicijaa, CameliaMiller и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.096
    Допаѓања:
    21.707
    Шшшшшт... Не ти е добар муабетот. Они немаат ништо згрешено освен шо излегле од спермата на монструми. Не е убаво да се напаѓаат децата. Ако толку сакате детали, синот на Кешишев што не смее да се врати у Штип после срањево, сака сам да му пресуди. Ама еве, нема образ да стапне пак. Не верувам дека некогаш ќе се врати или ќе излезе јавно во град.

На Skorpija25, MeowMeow, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.637
    Допаѓања:
    25.354
    Многу ми е жал за децата. Особено за децата на Кишишев од Штип, мал град, не можам да замислам како се чувствуваат, со години ќе бидат покажувани со прст ни криви ни должни... А и на милион портали беше објавена групна слика со децата...

На Ivan4e04, MeowMeow, sweet-cherry и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Постои основано сомнение дека на 22 ноември, четворица од осомничените, по претходен договор и заедно, извршиле грабнување на лице од неговиот дом во Велес со намера да го присилат да го даде неговиот автомобил Цитроен за тие да го искористат за грабнување на малолетно лице во Скопје. Откако влегле во неговиот дом, физички го нападнале, го врзале и со автомобил го однеле во близина на селото Рудник, каде со учество на дејствие на извршување и со друг особен придонес кон извршување на делото, од користољубие и на свиреп начин го лишиле од живот со истрел од огнено оружје од еден од осомничените“, стои во соопштението на обвинителството.

E neli 500€ duzel. Uzivaj deka go ubile radi kolata. Moze go ubile poso im rekol ne moze, ili nekel, i za da ne gi izdade. Ama sigurno ne im doslo do negovata kola bash

На Billy Idol, Tanjamm, Anaroz1 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    13.289
    Ок дечки доста е стварно од праење филмови и докажувања. Погодивте, сомнежите беа точни, океј е.

Сеа само да се молиме најстрога и најсурова можна казна безмилосна да им изречат и во затвор да си го добијат заслужениот третман, низ нос све да им искочи.

Време е да сме соочувствителни и емпатични најмногу поради помалата сестра, а и за мајката секако.

На noteforself, Mila_Mia, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.804
    Ова нема логика. До неговата кола им дошло па уште и да го убијат дека не прифатил, ко да нема други коли.

На noteforself, Anyshka, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Зошто ги носеа она свиткани со главите надоле во суд? Некој протокол е тоа или…?
    Пошто вчера и завчера нормално ги носеа.

На MakeDamnSure му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.274
    Штом испланирал и заминал веднаш па поминал неколку граници значи не е чист, сигурно има валкано минато што допрва ќе излезе.

На Skorpija25, MakeDamnSure и India им се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Мислам човече.. "со намера да го присилат да им го даде неговиот автомобил" (facepalm) Овој не им дал, нив "ги фаќа паника", и ајт, го решиле.
    И како сега да се проголта ова?

На Harper, ideniki1, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  20. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.076
    Мене уште едно нешто не ми е јасно, зар не размислиле барем за сопствените деца, дека ќе бидат јавно линчувани и обележани за цел живот?

Монструмиве само турски затвор треба да лежат. Сапун ќе ги направат. Таму ни најстрашните затвореници не оправдуваат вакво злосторство.

На Skorpija25, noteforself, christinnn и 12 други им се допаѓа ова.