Јас прочитав некој наслов по порталите дека не била во Швајцарија. Плус ако поминала граница Мвр ќе знае за тоа и ќе се бара надвор од Мк. Моите размислувања се дека сопругот намерно или во несреќа ја има убиено. Сомнително е што пријавил по 3 дена. Од семејството не сум прочитала објави дека ја бараат. Плус живее во село за да стигне до Струмица и теба такси. А ако некој ја носел ќе пријави дека ја видел или превезувал. Ако доброволно заминала ќе си зела облека, телефон.
што тропате гупости не е девојката најдена во Швајцарија туку и во Швајцарија се вое потрага по неа од тамошната полиција девојката е сигурно убиена од мажот во некоја караница
Насекаде се пишуваше за изчезнувањето така да ако е пронајдена досега исто така ќе се дознаеше лесно но за жал ништо нема.
Чудна работа. Да не се појават ни сопругот, ни нејзините на телевизија? Мајка му на Пино секојдневно ја имаше.
Мене овде нешто многу ми смрди, многу. Ја немаше во исчезнати лица на мвр демек поради согласност од своите, исчезнала без мобилен, документи и шта ти знам таму. Мала е веројатноста да го напуштила своето дете и да заминала во подобар живот.
Тоа де. На фокус читав дека тие и се јавиле на мајка и на Марија за да побараат повеќе информации, но не добиле. Исто и побарале повеќе слики од Марија, и мајка и кажала дека нема други слики. Како е можно тоа, од сопственото дете да немаш слики.. После неколку дена од таа објава на фб се појавија и други слики, а кој ги имаше ставено не знам. Сопругот што "не се замара" ај ќе речеш така и така, ама како родителите да не превземат никакви мерки, како може да не сакаат да даваат изјава. Не сакам да грешам душа, ама веројатно тие веќе знаат што се случило со Марија...
Се е сомнително и нема да има одговори додека не одлучат нејзините. Целата ситуација - зошто "заминала", зошто е деактивиран нејзиниот профил еден ден после исчезнувањето и нема ниту една слика, зошто никој не излегол јавно. Не ми е јасно само во Швајцарија како не се замарале кога бил фалсификуван потписот за отказ и виделе дека не е во ред девојчето, уште тогаш требало да пријават.
Aко е надвор од државата ќе ја има на скенери. Друго, ако имало кучиња трагачи не може туку така да ги изгуби трагите. Трето, била бремена, како може сопругот да ја пријави за исчезната после три дена во таква состојба? Како? Кај се родителите да кажат нешто? Комшилукот, роднини и пријатели освен изјавата на нејзината колешка од работа? Кај нас да исчезне некој, веднаш градот ќе крева узбуна. Или МВР знае нешто и собира повеќе докази или воопшто не се замара.
Многу чуден случај. Прво со тоа шо цели 3 дена не пријавиле дека е исчезната. Зар дома да не приметиш дека 3 дена некого нема... Сопругот гадно ќе да е замешан, така ми изгледа..
Ништо чудно да остане нерасветлен овој случај. Го паметите случајот со Маделин која исчезна во Португалија? И денес по толку години детето не е пронајдено, би била тинејџерка, и по 13 години се уште не е пронајдена а верувам дека тие што го истражуваат случајов се повеќе способни и понапредни. Вината цело време е препишана на родителите дека од невнимание ја убиле. Ама не знам, не знам. многу нелогичности има овде.
Веројатно е бремена од некој друг, па после кавга со маж и има побегнато или ја има исфрлено од дома без ништо, во најлош случај убиено. Мислам дека и мајка и знае нешто, затоа несака да зборува. Три дена е голем период за кој може да отиде некаде, ама најверојатно има проверено полицијата дали ја има напуштено државата. По се изгледа дека ќе остане нерешен случајот највеќе бидејќи нејќе да соработува семејството.
Да, тоа се муабетите низ градот. Лош брак, многу кавги, ја напуштаат Швајцарија, проблемите не ги надминуваат, трудна од друг... Ова се воглавном муабетите кои се слушат за случајот на Марија Брзакова, ама колку е ова вистина не можеме да бидеме сигурни. Дај Боже да се најде жената жива!
Месец дена откако ја нема. Се појавија и нови слики на фб. Жално за тоа триходишно дете што е сега без мајка.. Најверојатно точно е дека е бремена од друг па со него да има побегнато. Мајка и сигурно знае нешто. Ако е зетот крив тие први ќе го пријават ама изгледа до ќерката е... пак да не грешам душа, тие си знаат ка ко им е