Се согласувам. Позадината може да лежи во креирање лажни снимки во цели на прекривање, селективно евидентирање материјални докази, или едноставно мотивот да е различен од презентираната фактичка состојба. Што не е така далечна пракса за нашата држава гледајќи ги наназад случаите на тероризам во Кумановско и убиство во Смилковско езеро кои до денес и по смена на Власта не се расветлени.
Ги читам овие што го знаеле Палчо пишуваат дека последнава година немал пари, заглавен до гуша бил. Тогаш сепак пари биле главен мотив,но зошто на детето му земаа животз?
Хаос. Ја не знам у што да верувам веќе најискрено. Девојчето си отиде ни криво ни дужно ради прљави игри на некому. И ситните и крупните крволочни риби убијци да горат у пеколот на овој или оној свет.
Kaj muslimanite posebno e kaj niv kaznivo da se ybivaat deca,zeni toe e nesto sveto za niv taka i treba se ubivaat oni megju sebe ako imaat nesto kriminal ali zeni deca ne mesaat.Imalo Gospod sto go teralo ramu.Za takvite samo toa da go utepaat od kjotek.n
Ама од каде знаете дека таткото на девојчево нешто не го сјебал Палчо и ретардиранава комапнија негова па му се осветиле преку детето? И сеа коа се фатени се решени со себе и таткото да го повлечат?
Тоа е најболно. Што на крај вистината не е ниту битна, туку крајот. А, крајот е траорен непребол. Ми се насолзија очите пред неколку дена за Панче кога ја видов јамата. Без оглед што сторил, изгледа толку мило, и не заслужи ваков крај. Башка примерен и сакан од Велешани! ...Ниту достоинствена истрага и фокус во новинарска смисла не му пружија на човечево.
И тој Палчо е станат клошариште тешко без денар, не е веќе имотен како што бил. Таткото исто, од кај знаете дали уште ги има становите или му се одамна продадени, прокоцкани. А башка што е наркоман отиден со паметот одамна. Сите се клошаришта стари и мислам дека сепак е за пари. Да имало некои закачки, закани, уценувања мајката сигурно би знаела и би ги посочила во полиција кога пријавила дека Вања е исчезната.
Ох, Палчо ... Пале е лажго, профитер, фамилијарен садист и многу др. работи, ама клошар неќе да е. Доказите бар тоа го тврдат. Има обезбедно тој грдни пари за црни денови во штека, уште од средни девеести со дивоградбите, на чело со тогашната му урбана мафија. Не му го берете гајлето како ќе преживее, во затвор или на слобода.
https://www.linkedin.com/in/aleksandar-gjorcevski-a336b0271/ Еве уште нешто за анализа на стручниве тимови.
Не ми е јасно, секој ден Вања и сестра и оделе заедно на школо само таа ден не. Зошто мајка им не ја пуштила и сестрата да одат заедно? Како тоа киднаперите знаеле дека баш таа ден Вања ќе е сама? Зашто мајка и на Вања веднаш кога пријави посочи дека е многу сигурна дека е киднапирана? Ептен глупи и ситни прашања ама на такви ситници кога ќе се обрне внимание многу вистина ќе се открие
Глеј ги истите прашања цело време, мака ви е да читате страни наназад, прашувате исто ко оние новинарите шо го прашува Спасовски, фалеше упште да го прашаа дали имате инфо дали касна од познатиот турски донер..
Ѓаволот е во ситниците не заборавајте, што има мајка во агонија за дете да мене профилни слики? Каде се камерите пред зграда, од маркети, аптеки, и што уште не... Што му значи лајкот на таткото пред камерите? каде е жената што е уапсена?... Прашања без одговор, вчера Спасовски ќе се срушеше пред камера како да крие нешто
И јас така мислев ама ги читам тие пајдашите негови каде викаат парите партија друга му ги земала и ќор денар немал повеќе.
Не знам зошто, ама да знам дека е тепан секој ден сега додека е во Турција ми дава барем мало чувство дека гнасата си добива карма. Се надевам дека е така. Браво Палчо, успеа најлошите клетви и мисли да ги извадиш од цела нација што те колне.
Знам дека има на хартија, ама во пракса многу ретко некој да добил. Јас се надевам дека барем Палчо ќе добие. Макар какви се стари, 20+ да ги осудат сите (две казни посебно киднапирање една, убиство една, една по друга да ги служат) нема никој жив да излезе. Не се разбирам во право баш, тоа правнициве ако сакаат можат да ни објаснат подобро.