Па дечки, сите сме сложни дека мвр потфрли во истрагата за велешанецот. За жал, никогаш нема да дознаеме дали Вања ќе имаше поинаков крај ако се работеше интензивно на тој случај. Еве колата на страна. Лично сметам дека ќе беше многу поинаку. Оти? Оти да знаеја дека мвр (а ќе знаеја оти доушници имаат насекаде) истражува интензивно секаде, веројатно не би се осудиле на уште едно исто тешко дело во толку краток период. Понатака веќе не можеме да знаеме што би можело да се случи. Друг факт е тоа што се работи за ниско интелигентни створења чиј заеднички ај кју е на ниво на собна температура. Знаете тоа колку олеснува во истрагата така? Мвр за прв пат можеби реши случај. Фала богу на тоа. И знам дека во мвр работат луѓе кои се професионалци. Ама со вакви глупаци од криминалци и аматерите во мвр ќе го решеа случајот. Мислам дека предистражната постапка заврши и сега е истрага. Останува да видиме што ќе се дешава во овој дел од истрагата.
Ок. Значи наравоучение од ова е дека ако некогаш ми треба кола да си ја украдам од Велес и тоа од некој постар чичко. Ем нема да се заинтересираат да ја бараат, ем никој нема да ме фати по патишта ќе можам комотно да ја донесам у Скопје
Да бе, МВР требаше за да го најде Панче и возилото да ги прегледа сите локални камери во цела МК. Мислам, каква непрофесионалност од нивна страна. Срамота Ниту читаш што си пишала, ниту пак знаеш што пишуваш, ниту ти имаат поента мислењата. Башка, ако ги следиш официјалните соопштенија, може и се ќе ти биде појасно, ама пошо ти сакаш да бидеш ванабе ЦСИ еКсперт ...
Ајде батали ме ако ми немаат поента мислењата прескокни ме и не ми тупи мозок со едно те исти мислења. Очигледно не се разбираме така да не гледам поента од понатамошна дискусија со тебе. Поздрав.
https://360stepeni.mk/ke-ima-li-odg...na-mpts-oa-prashuvaat-od-bigorskiot-manastir/ Значи во исто време имал и поддржувачи од МПЦ кои го поддржувале во неговата злоба предводена од лукавиот, (слика за доказ нели) а во меѓувреме и ја напаѓал МПЦ. Дупли шпион детектед (овој, психопатов де и неговите подржувачи, рековме). Како и да е, и поддржувачите од МПЦ да се однесат на испрашување, цела држава ќе ја чистиме од психопати рековме. Значи атеистите се атеисти и ја напаѓаат МПЦ од се срце, ама јок не може, не даваат на други. Дајте само престанете со овој мајнд ф*к и вреѓање интелигенција више ако не. А да и поставувајте целосно проверени информации, не речено, сечено, недоречено, па и измислено што да не....
Ајде сеа со патетики... Да те баталам. Зошто? За да можеш да пишуваш се и сешто? Водиме дискусија, ти пишуваш небулози, јас ти укажувам на истите и кога немаш аргумент, одма патетики? Ок.
https://www.blic.rs/vesti/svet/ispo...i1dNGuYEXL-GmibstuUDV25ZcDBffOr62sL563edfGlho Наводно прва изјава на мајката и тоа за српски весник. Однапред се изинувам ако веќе е поставено.
А ти кои аргументи ги имаш? Ова дека сум од некоја партија и дека собирам поени? Критички сум била настроена? Wooow. Замисли. Убија 14 годишна девојка и некој критикува. Како се осмелувам. Пишувам небулози? Битно ти не пишуваш. Небулоза е муабетот за ненаоѓањето на велешанецот? Да земеме у предвид дека ова со девојкава немаше да се случи. Дали тоа значи дека Панче никогаш немаше да биде најден? Неговите убијци немаше никогаш да бидат откриени?
Небулоза е да очекуваш да ја најдат колата и притоа као „аргумент„ да наведуваш дека можеле да ја најдат пошо ете ја има на некоја камера на локален пат! Зошто? Затоа што тоа што е најдена на камера на локален пат е најдена откако е пронајдено телото (барем тогаш е излезена во јавност) Значи, некој земал и ги пребарувал камерите. Е сега, земи размисли и види колку е небулозно твоето тврдење дека можеле да ја најдат колата претходно ако се движела по локални патишта. Само малку размисли, не мора многу. Не, не верувам дека ќе се најдеше Панче, ниту пак Вања, ако копуциве не прозбореа. А прозбореа првенствено затоа што ги фатија преку камерите.
Епа тој некој требало да биде полицијата и да ги пребарала камерите во тие 4 дена пред да ја запалат колата. Појасно е сеа?
Марчи ти како со временска машина да си се вратила една недела уназад. Ова инфо е старо и кажано и разјаснето. Кажано е дека сестричката губела први час тој ден и Вања затоа тргнала сама. Ова инфо очигледно го имал таткото монструм и тој го споделил со другарчињата монструми и искористиле приликата што ја чекале.
Абе луѓе, прво Вања последно имала пошано за него, како му е благодарна.. не знам шо психичка дијагноза има чоекот освен пороците ама јас не би пишала за татко ми никогаш во врска со благодарност иако нити се дрогирал, нити коцкал нити малтретирал, за разлика од мајка ми што ми е апсолутно на прво место. Значи со нејзе бил стварно многу добар, можеби и стварно функционирале супер како семејство иако разделени родителите, то е сосема нормално ама која мрачна страна ја имал човекоб или која дијагноза, што не ја приметиле они не знам. Како шо поминува времево така искрено не ни знам повеќе шо се не ќе излезе. Сироти деца само ќе кажам. Родители има многу што биле монструми.
Вања грабната во влезот, врзувана во подрумите па изнесена – Палчо во истата зграда има 106м2 имот. https://4news.mk/vana-grabnata-vo-v...zhite-palcho-vo-istata-zgrada-ima-106m2-imot/ Еве зашто никој не видел и не чул! Ајде сега шерлоци, повелете пак со теории..
Ц Ги прегледале камерите околу зградата, го приметиле цитроенот кој претходно е пронајден запален и споиле два и два. Просто е. Дури и во најспособните држави не се прегледуваат сите камери. Дај, не претерувајте.