И не ми е јасно мајката на тој Илија (детето кое беше најдено во провалија во Д. Капија) како само си се помири со судбината и никогаш не побарала вештачење. А, убаво си кажува дека на синот тој терен му бил 100% познат. Па, зар толку е лесно несакајќи во провалија да се падне? Јас како родител не би одела на таа варијанта, не би спиела мирно. А, Палчо таму често оперирал со тоа апаратите за злато.
Не знам дали мајката знаела дека овој може да киднапира. Ама да ме извините, коцкар и наркоман не треба да си ги гледаат децата. Неверство и несогласувања меѓу родители се едно. Некој психички нестабилен што не знае за доста со дрога и коцка и алкохол е друго. Не е убаво може да им збориш на децата татко ти е болен/наркоман ама од двете зла, ова е помалото.
Колку е само овој натпис тенденциозен, мајко мила. Ама тоа е за во друга "политичка" тема. Иначе, дека приведените немале досие, пријави, и не се воделе постапки против нив, пишаа медиумите. Тоа го зедов како точно, бидејќи ако имале некоја дамка, некој секако ќе спомнеше или напишеше, бидејќи сепак во ваков случај се е важно. А ако некој ти се заканува или те напаѓа, пријавуваш во полиција. Потоа се покренува некоја постапка претпоставувам, белким не ги фрлаат пријавите во канта. Што значи, не си веќе без дамка, имаш некакво досие, и некој тоа ќе го разгласеше одма, и тоа "со тапани" .
Уште еден исчезнал во Велес? https://4news.mk/ischeznato-59-godishno-litse-od-veles/ Лицето се оддалечило од домот-иди па разбери Инаку, ова е муабет на место https://zenskimagazin.mk/edna-od-na...rbija-za-ubistvoto-na-vanja-ova-ne-e-logichno Значи, муабет базиран на докази. И интересни информации околу екстрадицијата како феномен. Само не разбрав, може ли уствари во Турција да го судат? Вести базирани на прашања од Стојна и Митра, па шпекулации, па чудење зошто било делото преквалифицирано, па драматизации за политички прогон (за некоја си партија што никој никогаш немало да ја чуе и воопшто не требало да постои)...ништо од тоа, нема валидност.
Не заборавај дека двете деца имале контакт со таткото и ако едната била болна нормално дека му кажала дека нема да оди на училиште следниот ден. @deskarada Мајката нормално ќе ги заштити децата од стресови и нервози со тоа што нема да го прикажува таткото во негативен смисол. Ако сакала да го знаат како таков ќе останела со него во брак. @Herrera Мислам дека @Cka спомна за исчезнувањето на Панче.
@barbie24 што бре да одговар? Што ги перела чистела, хранела? Она била таа која ги чувала да сакала да ги отепа ќе ги отепала. 14 години има, ја сум дете на разведени родители, како помала татко ми знаеше се, дали ќе одам дали не, дали сум болна, дали сум била у вц. Што мислиш ти? Две три недели не се слушале чат пат? И тоа да не го знаеш? Колку го гледала татко си? Аманте со лупање аман
Тоа е на приватен бизнис во Визбегово. Нема врска со државните камери. И озбилно очекуваш за секоја исчезната кола да земат да пребаруваат секоја приватна камера во државава? Високи очекувања, не за МК, него за светов.
Низ години наназад се сеќавам дека многу почесто имаше сообраќајна полиција по улиците и патиштата. Денес барем тие што ги има кога прават рутинска контрола за проверка на брзина на возење и дали се вози под дејство на алкохол или др. супстанци “задолжително” да проверуваат што има во багажникот кај сите, не само кај тие што се сомнителни. @Cosmi Оваа само сака да привлече внимание кон себе.
Кога има судска одлука и кога таткото се однесува коректно и е во добри односи со децата, кога нема основ за некоја забрана како ќе му забраниш?
@Munchmallow20 Луѓе значи пишаа информанти дека таткото сакал дури и старателство и потплатувал и фаќал врски ама сепак мајката се изборила, нејзините врски испаднале појаки. Во секој случај не било можност да не му дозволат да не ги гледа. Уште се надевам дека тој нема вмешаност ама скроз можам да поверувам дека има гнаси способни да го заложат своето дете. Мада сега повеќе ми заличува дека Палчо се одмаздува за нешто или пак пробува да изнуди пари. И за оние што рекоа епа како не ги продал овој становите, значи ова е имот во брак, може треба и мајката да даде одобрување, може имаат некој договор на нотар потпишано. Јас да сум во ситуација да имам имот со некого барем така би се заштитила.
Сестра и била хоспитализирана. Се уште не ми влегува во глава дека се почна од таткото. Едното дете буквално го уби, другото му било болно. Колку тажно, срце да ти пукне. Го уништија семејството.
Па не знам, ако мајка зависник губи право на старателство, ваљда треба и татко. Ако од социјално не можат да забранат наркоман да ги гледа децата значи поебана ни е државата. И не зборам за случајов, општо. Ок е тоа. Ама гледам општо на ваква ситуација. Кај што имаме еден родител наркоман, коцкар уатевр Викате ама добар татко е може пак бла бла. Сакам да кажам некои околности не можат да се занемарат за да имаш право да бидеш во близина на дете.
И те како ни е поебана државата по прашање старателство. Можам во најмала рака 3 случаеви да ти кажам каде секој што е нормален знае како би требало да биде исходот ама за жал не е. Имам случај и со наркоман ама он си ги растеше децата, затоа што мајката почина.
Милион пати е кажано дека сведоци од безбедносни причини не се прикажани на јавноста, И НЕ ТРЕБА. Замисли ти си сведок на ваква мафија и после надлежните те пласираат на изволте да се знае кој во колку саат видел дека девојчето е земано. Ќе го бакнеш животот збогум, пошо следно тебе ќе те земат. Сведоците се заштитени и со причина не се прикажани на јавноста, луѓе. Колку глупости лупате...
Знам случај кај што мајката користи наркотици па не и забранија да го гледа детето. Секако таткото го доби старателството
Едно е да се изгуби старателство, а сосема друго е да се забрани средба со детето, што е многу ретко.