Аман, од цело видео од 56 мин. вие за Аладиновата ламба се фативте. Па, преносно значење има, не буквално. Поетски раскажува овој какви болесни желби и амбиции имал. И да, такви се сите кои имаат политички амбиции.
Не е можно да е случајност. Во време кога сите имавме некоја теорија, да беше теоријата од @ALISA0000 валидна, да се вратеше девојчето живо здраво, Алиса ќе ја баравме да каже од кај знае. Имаше информации за ликов, и оџата со украдена фотка се појави, и ликов го лоцираа кој е, од каде. Ме мрзи да барам, ама негде сигурно беше објавено.
Колку само сакав теоријата нејзина да испаднеше вистинита.. Значи го знаат кој е, не знам на пресовите ко да не спомнаа за ова. Еве и овој детективов го имаше на видеото означено ко фејк дека бил. Добро секако фејк е профилот него позади него што има..
Оти не рече пример девојчето е задавено, обесено, заклано, отровено, отуку точно напиша (има и доказ) дека е пукана во глава. Немам досега инфо дека е откриено кој го напишал тоа и со каква намера?!
Треба да се престане да се профитира и да се вадат политички поени! Па поголемо утепување да видиш секој ден, секој божи ден некој тегне теории на вести, фб, портали уште толку ќе ти се снеарни… Дали на нив две дали на цело нејзино семејство ..
Искрено, само 3-4 форумџики спомнаа , другите никој ништо како да не е битен тој човек, а на нет никаде не ми се појави како инфо оти беше фејсбукот бомбардиран со статии за девојчето. Ок, како и да е, јас сум на темава само да прочитам кој слепо им верува на владата и на МВР оти секако си ја кажав критиката зад која стојам црврсто ко слеп за стап дека ништо не работат сите овие 30 години. Затоа само од страна ве читам.
Е и ова. Како може министер да си дозволи на непочнато судење а камоли пресуда, да излегува пред јавност и да дава квалификации за осомничените? Ова кажува дека баш му е гајле како тоа ќе влијае на случајот, битно тој го купил народот. Се спрема за прецедник ли? Да дозволам еден Обиџуко да ме вози на картата емотивност на уште недокажано, да предизвикува гнев до степен барање смртни казни, клади за монструмите... Ами еве на пример ако излезе дека таткото нема никаква вмешаност, дека немал мотив, тогаш што правиме? Ќе има ли право тогаш некој да бара Спасовски да го стават на клада? И многу е веројатно Палчо да го искористи дебилизмот на шупелкава, и да ги убеди Турците дека нема шанса за фер судење во Македонија, зошто веќе е осуден без судење од страна на власта.
За профилот кажаа дека косовската полиција повела постапка. Никому ништо ќе биде. И веројатно со ова сакаше да се создаде меѓуетничка тензија демек еве косовари стојат зад тоа. Имаше и вест на Курир, дека е најдена на Косово, наводно од извори во МВР. Обвинителството си кажа декам брзале со пресот, за да нема меѓуетничка тензија и во соопштението наведоа дека сите осомничени се Македонци, баш да нема тензии на национална основа.Чудно е ова со профилот на оџата, точно пишал и мислам дека целта е да се направи раздор.
Па и не баш, ако некој сакаше стварно да направи тензии на национална основа немаше коментар од лажен профил да оства.. мислам колку го земаа за сериозно. Едноставно има премногу будали кои желни за драма и внимание тоа што се совпадна изјавата за пукањето не мора да значи дека и навистина знаел а можеби и бил некој од осомничените кој знае…
Инаку, Џамија од Подујево не е од скоро креиран профилот, од март годинава има прикачено слика од некои косовари седнати на маса, најверојатно украдена исто како и сликата од оџата.
Човекот беше исчезнат пред Вања, цел ФБ мене ми беше преплавен со него, а и на тв кажаа, ќерка му објавила дека е исчезнат. Не е ни битно сега, нека почиваат во мир, а да, како што пишуваа дека бил стар па не се замарале со него, сепак е човек и имал семејство. Да се замарале повеќе со него можеби и немаше да дојде до ова, ама јас мислам ако не сега понатака ќе се случело, не знам, тоа е мое мислење, тие си имале цел и кога тогаш ќе го направеле ова. Не ги уапсиле сите, кој знае колку стојат зад оваа работа. Каква позадина имало зад ова никогаш нема да ни откријат точно, ќе ни сервираат нешто така да си мислиме.
[QUOTE="Tanjamm, post: 6877974, member: ]ова со профилот на оџата, точно пишал.[/QUOTE] Дали има официјална изјава од мвр или од обвинителитно, што е точно? Во контејнер не е најдена, нели?
Дали има официјална изјава од мвр или од обвинителитно, што е точно? Во контејнер не е најдена, нели?[/QUOTE] Не е најдена во контејнер, а за профилот во Косово преземале мерки. https://vecer.mk/makedonija/798a91df-87a1-402b-a50b-6b1ca6053e5f Eве ти вест. И тука се спомнува дека е можно да е мрежа за дестабилизација.