Исчезнати лица

Discussion in 'Општи дискусии' started by friendy, Aug 4, 2017.

1. Camille84

Camille84 Истакнат член

И јас барав нема ништо на медиумите во Турција. Дали турците ќе го испрашуваат нешто? Како е по закон за екстрадиција? Ќе го чекаме уредно да дојде за да почне и предистражна постапка и за него, па истражна, па судење?

2. Frosty!

Frosty! Популарен член

Пред извесен број години на враќање од кај другарче некој манијак ја пикнал во гаража и ја нападнал сексуално.

Yowannty likes this.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Турција има слоевита постапка за екстрадиција и Палчо има право на неколку жалби по основ на екстрадиција и на екстррадицискиот притвор. Постои можност Палевски да бара и политички азил, и така да ја одолговлекува постапката за екстрадиција..

Meddy and Camille84 like this.
  4. Skyler

Skyler Популарен член

Манијакот е другар на татко и колку што знам, тоа беше многу страшно. Мислам и заради тоа девојчето влезе во гаражата, дека пријател.

Врз која основа би барал политички азил?

5. нина122

нина122 Популарен член

Лидер на партија е, може да бара политички азил, ама делото кое му се става на товар е многу големо, ниту една држава не би заштитила убиец на дете мислам..

6. An-na

An-na Форумски идол

Зградата нема станови на приземје, дуќани се.
    Имаше слики од некои медиуми од влезот, веднаш до скалите е вратата за подрум. Секунда било, ја грабнале и веднаш во подрум, каде што ја врзале.
    Иначе, од каде знаеш дека од прв ден не барале киднапери? Дека не кажаа во јавност? Колку што читав, таткото бил осомничен уште на почетокот, така што сигурно знаеле отприлика или барем се сомневале. Процедура е дека треба да се пребара се.

7. Skyler

Skyler Популарен член

Он е бегалец да ама не поради политички прогон како што се изјасни Грујо на пример, туку бега од затвор за убиство. Не сум правник ама мислам тука политички азил не би поминало.

Mumoftwo30 and Снегулк@23 like this.
  8. Camille84

Camille84 Истакнат член

Мене не ми е јасно како психопатов, 3 дена после убиствата се шетал низ Скопје, си ставал постови, итн., итн и тек на 30 си бега во Србија. Одма утредента доцна вечерата на 1.12 објавија дека се приведени 3 лица на разговор поврзани со грабнувањето, тоа се овие морони што ги обвинија одма 3.12 кога и го најдоа телото. Овие временски рамки се многу битни за овој психопат да не избега.

9. @ceci11

@ceci11 Популарен член

И мене малце ми е чудно ова... Кога можел да избега одма утредента после убиството или пак на денот на убиството, зошто тој не избега тогаш??? Сепак знаеше дека кога-тогаш ќе го откријат....

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Затоа што (ај да не се правиме на триипол) има ,,другарчиња,, во мвр ваљда, па знаел дека му се на трагата:?:
    Сите со сите се другарчиња, тоа е главниот проблем. Ова со девојчето било малку повеќе избегано од контрола, инаку и денес ќе си беше ,,угледен,, граѓанин:puke:

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Силувана пред многу години

Yowannty likes this.
  12. tanjce84

tanjce84 Нов член

Избегал 3-от ден после убиството на Вања. Убиството на берберот било скоро недела дена порано.
    Веројатно бил убеден дека нема да ги фатат . Па потоа се предомислил и избегал сам. Без своите соучесници.

13. Camille84

Camille84 Истакнат член

Иста прича како и сите други пребегани криминалци...."ќе те пуштиме, ти жали се од друга држава и ќе поминат 2-3 години, а ние ќе поентираме на штотуку почната кампања и ти немој да не уценуваш и да ни вадиш прљав веш". Идиоти се нашите, та поголеми идиоти не можат да бидат, корумпирани хохштаплери, излегоа на прес неспремни, почнаа да кажуваат па прекинаа, оставија простор за шпекулации, ширење верзии, нагаѓања, сензационализам, затоа што не се спремни што треба а што не треба да се каже за време на отворена истрага.

Aнонимус_, Viveki and tanjce84 like this.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Чудна ми беше првата изјава на министерот,првиот или вториот ден кога кажа дека е пребарувано речното корито на Вардар. Зарем одма се посомневале на убиство?
    Си ги замислив на момент сите 5 психопати како седат дома со фамилија и следат вести на кои се зборува за Вања. Колку треба да е ладнокрвен човек за така опуштено да се однесува после две убиства(facepalm)

15. Skyler

Skyler Популарен член

Страшно. Дали сериозно овие луѓе немале испади претходно, дали некој може да глуми 50-60 год каков е во душата и ни најблиските да не ги препознаат? Ако е стварно така тогаш на кого можеш да му веруваш вистински? :(

16. dafe993

dafe993 Популарен член

Па не е чудна, нели се гледа на сите можни аспекти, избегана од дома, самоубиство, убиство, случајно паднала некаде итн..

17. Viveki

Viveki Истакнат член

И јас тоа се чудам, после такво грозоморно дело да се понашаат како ништо да не било, а овој па уште и подкаст си снимал???
    Па колку и да си психопат ќе покажеш нешто , не знам...Страшно

Mumoftwo30, Konfetka, Ahoy and 8 others like this.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не знам кој е кој, и каква улога кој имал... ама некои од нив не ни глумеле нормалност. Кој се слика со мачета на пример и зошто? За мастермајндот знаеме доволно, тој одамна и многу јавно многу испади има имано.

An-na and Skyler like this.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Можеби да, можеби не.
    Можеби помислиле на самоубиство.

Anyshka and An-na like this.
  20. Skyler

Skyler Популарен член

Доста сум помлада, па затоа мастерот ми падна во очи баш на дуелот со Героски. И после тоа ништо не слушнав за него. А вака кога ќе расчепкаш по нетот има доста материјал за него и пак не ми е јасно како бил на слобода човекот?
    А за овие другите, скроз заборавив на тој со мачетата (facepalm) Овие ловците по фб што ми искачаат со пушките горди позади убиенот плен, во кој психолошки профил спаѓаат? Пријавено 100 пати ама според фб правилата, не прекршуваат ништо.