Остатоците од автомобилот се земени од таму и однесени на вештачење, не се мистериозно исчезнати. А човеков терористичкиот напад од 11 септември што го ставил во наводници, веројатно и во тоа не верува, иако уривањето на кулите го гледавме буквално во живо на тв.
Леле барем за време за возење не ми кажувај молим те. Од Бразда до Палас се стига за 10 мин и имаш само едни семафори. Никаква гужва немаш по магистрала. Единствена гужва ти е низ Илинденска/Партизанска. Го имаш и видеото со време на него. Спореди си. Плус они не возат низ Бразда, него тоа е на сам влез во селото. Го гледаш и рудникот на снимката Очигледно не го познаваш местото ни каде што е колата запалена ни каде што е закопано телото. Не, не требало да преораат. Тука тој дел е ледина, необработена почва. Многу лесно се забележува дел каде што е свежо копана земја. И ајде пошто цело време ми скокаш, пошто тогаш додека се водела потрага по две исчезнати лица немале потреба да стопираат коли, која потреба ја имаат сега откако е се завршено да стопираат? Ти разбираш дека цела недела низ Бразда кружи полиција, дека застанува се живо и испрашува каде одиш, каде си бил, дали имаш да пријавиш нешто сомнително, дали си го напуштал Скопје? И молим те заобиколи ме во иднина немам желба за едно те исто да се оправам. Не не спие полицијата. Затоа сме една безбедна држава во која се пукаат мафијаши по 3 пати во исти мол.
Сака да каже дека е многу глуп!!! Остатоците од автомобилот се на вештачење,не ги оставиле за фотосесија.
Немогуќе да е олку глуп Mалку надвор од темата али националисти и глупоќа увек ми идат рака под рака, на чело со Палчо.
Леле, овие што го бранат Палчо Показалчо што имаат да кажал на тоа што бегаше? Ете, зошто бегал, ако не е крив?
Овој сака да каже дека пред да се направи фб профил, треба психичка проценка. Шо мисли бе, ќе ја остаат колата за тој да дојде да ја ѕирне?
Во тоа време кога поминале кај Палас Вања се уште не била пријавена за исчезната така да во тоа време само Панче се водел за исчезнат (дека нели не ја барале неговата кола).
https://strumicadenes.mk/opstini/st...o72hou2X3EzpV4k0E7Tz31pOqai2gNzBIPl47aq33l-Nc ПОЛИЦИЈАТА ТРАГА ПО 29 ГОДИШНО МОМЧЕ ОД СТРУМИЦА СО НАРУШЕНО ЗДРАВЈЕ! Е додека сме во темава за исчезнати, знае некој да објасни зашо ги пишуваат со иницијали само а не цело име и презиме?
lele be ama ste zapnale kolata pa kolata, ko da zaboravate deka ova e mk i kako/kolku rabboti policijata fakt e deka i otkako e prijaveno deka pance isceznal negoviot avtomobil voopsto i ne go barale i toj toa go znael inaku ne bi ni parkiral pred zgrada ukraden avtomobilm koj ako se sekavam rekoa 3 dena tamu sedel druga rabota majka i na vanja otkako prijavila rekla posleden pat e videna pred broz, sto bi znacelo ottamu i pocnale da ja baraat i da pregleduvale kameri ne bi obrnale vnimanie na avtomobil po koj ne ni tragaat , barale nejzin lik duri otkako nasle zapalen avtomobil i doznale deka e na pance koj e prijaven za isceznat im "svetnalo" da pocnat da baraat na kameri koja gi dovela pred zgradata kade vanja ziveela sto ja tolku tupite? ama sega nesto mi tekna pa neli i majkata na vanja raboti kako 8:30h uste pred da i javat deka ne stignala na skolo taa e doma? jas seuste mislam deka nesto krie ili premolcuva mozi i kazala v policija ne znam nam sekako nema da ni kazat se i zosto prvo intervju po ovoj uzas dava za srpski medium?
Епа тоа де. Дека многу ни е спремна полицијава они си земале за право пред нос да им поминат со украдена кола на убиен сопственик, и киднапирано дете во гепек. Јасно ти е во каква вукојебина живееш.
i uste nesto drugo mi tekna, pa sto narod ke bevme ? potpisuvavme peticija , baravme pravda organiziraa protest za vanja, nema koj na fb da ne spodeli taznata vest, komentari ona polni so socuvstvo no i gnev kon storitelite i na kraj da izlezat samo 3 zeni na protestot? pa zar ne e sramno toa? ili jaki sme samo zad monitor, mobilen kade sme da izlezeme da ovaa korumpiranost i zatskivanje na takvi lica da prestane, ne e samo ovoj, gi ima premnogu na koi im se progleduva niz prsti i utre moze nekoj drug da povtori istoto delo i se ova mi lici na sobiranje predizborni poeni! pa ne e ova rabota na ministerot da kazuva tuku na komandir na policijata i obvinitelot, tie vodat postapkata tie treba da izvestuvaat a ne sekoj den spasovski na pres za nisto ne ne biva
Ти беше на протестот? Многу е јасно зошто не треба сега да има протест, милион пати се пиша во темава.
По ова што видовме на тв, местата кај што се закопани Вања и Панче не се баш на отворено поле, па да се види така лесно со голо око дека е копано. Протест за што? Со која цел?
Спасовски рече дека завршил со случајот како може со таков громозен случај што има плус матријал за истражување да се заврши за 3 дена? М Мене овие што нас не нарекуваат дека сме многу фантазирале, се истите кои сакаат да го прочуткаат народот да се заборави се за 3 дена и така секој ден има фемициди што па и овој, ја мислам дека ваков ментален склоп имаат. Српските медиуми се поактивни ми се чини овие оти се сите партиски им е страв да не ги избркаат, и јасно ти е се со ова ПАРТИСКИ.
Како мислиш не е отворено поле? Баш е отворено, и имаш само еден пат кој води до таму. Обично тој дел тука се користи да се фрла отпад. Сите што живеат во близина добро го знаат местото. Не е тоа нива што е изорана па да не се примети дека е копано. Буквално е со трева местото. Не зборам на основа на снимките, туку лично го познавам теренот.
Јас од она што го видов на снимките, дупките кај што биле закопани Панче и Вања се опколени со грмушки што го затскриваат местото. Колата беше на отворено поле, тоа да. Ама телата не беа баш на видливи места. Не реков дека не го знаеш местото, но искрено, не верувам дека и ти би знаела каде да бараш ако беше полицаец. Закопано тело не е баш лесно да се најде. Баш и не сакам да се заборави и да помине така, сакам да се казнат убијците и правда за Вања. Ама факт е дека многу фантазирате и гледате филмови.