Јасно, само што и тогаш колата веќе била скриена некаде. Што конкретно е преземено за Панче не знаеме, но ќе биде секако јавно кога ќе дојде до суд. Ако има било какви пропусти во истрагата за него, како што реков, се надевам на санкции.
Тоа нели беше за ракометарот? Ангела и албанецот, еден и избега ако не се лажам. https://newz24live.com/turtsija-brz...enKozZebxjVaQWZ9JCvFm1NAI#lq1zbi0wukgzydgxfpf Палчо може и ќе си се извлече, ако "не може" да се најдат докази.. За камерите, во мојот роден град на инспектор кола запалија.. Па бараа под дрво и камен, па ветуваа унапредувања на тој што ќе најде докази (братучетка ми е полицајка). Кај брат ми има камери на сите ќошови на куќата, па го бараа да даде снимки од таа ноќ, тој не беше во Мк, па донесоа камион за да се качат преку тераса и да ја извадат картичката што снима. Значи за кого како, за некој ќе превртат 'се и ќе најдат и докази и снимки..
Не знам на која планета живееш, ама денес секој деловен објект има камера. И да те изненадам повеќето и со аудио се (ова чисто за инфо, кога ќе збориш негде нешто имај на ум дека може и те слушаат). Овде кај мене секоја втора куќа има камери. А не сум негде баш во невиден центар на град, така на периферија сум. Кај дедо ми во зграда на влез имаат. Кај баба ми во зграда ако не на секој спрат, ама на 2/3 спрата, од 7 имаат камери. Едната е на приземје и баш и лифт фаќа, и влезната врата. Кај мајка ми, запикана уличка се, 15тина куќи, значи слепа улица, ама 3 куќи (мислам) имаат камери. Ако сакаш да бараш, ќе најдеш. Друга работа, кога ќе ти тропне полиција на врата нема не сакам. Утреден можеш и да одговораш за тоа. Прикривање докази, бла бла, уште и тужба ќе јадеш. Што луѓе би биле кога ќе видам на камера кај мене дека поминале со возилово и ги имам на камера, а си ќутам? Тоа ни 15 минути не би ме чинело од моево време, зошто мојава камера детектира движења и обележано ти е каде има снимано, не нон стоп. Затоа сме на ова дереџе дојдени и подоле ќе одиме, дно, ради дно луѓе. И друг пат, како и претходно што имам пишано, цитирај ме. Не ти е ова прв пат.
И не дека веста не мириса на политичка (партиска) нарачка... Едит: сега проверив веста од Вечер била објавена, така да јасно е се.
Ти си кажа кај тебе имало секоја куќа камери, епа негде нема, а и пишав и да има може не сакаат со тоа да се замараат, со сила ќе им влезат дома за да видат снимки од камери? И 100 пати пишаа дека колата не се возела 3 дена, можеби била скриена, да оделе по гаражите и да барале требало. Еве кај мајка ми на улица, само 2 куќи имаат камери, другата улица ниту една, кај свекрва ми исто немаат камери ниту една куќа, и ти пиша членката и да имало не се регистрирани преку агенција.
Дека Панче не се бараше активно, тоа е така, дека колата во Велес можела и да не се најде, исто така е така, можеби требало да побараат по приватните камери, ама можеби. Но дека за Вања не се бараше и не се работеше не се слагам. Фуркан камерата ја има пребарано откако се откри каде се, лесно е да бараш кога ќе ти речат Е од овде помина, Фуркан ја побарал камерата зошто знаел дека поминале од таму. На една емисија рекоа дека Сејф сити воопшто не детектира регистрации, само снима, тој систем не бил воведен уште кај нас. Тој систем требало да го воведе Рашко али.. Така да и да сними, треба човечки фактор да го детектира. Скопје не е паланка збутана со 20 камери на потегот, има 2000 камери можда на тој потег, дел не се регистрирани а со тоа и невалидни, најчесто тие од куќите не се регистрирани во Агенција за аудио и визуелни информации, а со тоа нерелевантни со податоци. Небулоза, снимило ама не може да го користиме како доказ, ама тоа е така. Од кај знам не прашувај, на потешкиот начин дознав. Значи и да ги прегледале сите камери на потегот, а не ги зошто е невозможно, не е едноставно да се искористат податоците.
ama treba da ti bide jasno deka privatno lice ne smee da snima ulici, t.e kamerata.. samo dvorot vlezot i doma sekako no ne i ulicata, pa duri i banki , prodavnici i sl samo pred vlezot snimaat ? ulici i kameri po ulici seznae koj ima pravo da snima a fizicko lice nema! i sto ako kaj baba ti i dedo ti imalo 7 kameri vnatre snimaat i vlezot i liftot , sto ke vidis? moze dokolku likot se gleda da go vidis no stom ke izleze nadvor na koja kamera ke go vidis ako na ulicata nema? zboram nema legalna kamera na ulicata pa na sto ke lici ako sekoj smee da snima ulici ..jas ke si odam po ulica a nekoj si od sosednata kukja da me posmatra pa uste i slusa? TOA E MANIJACENJE! inaku imam vo blizina eden magacin gi znam lugeto i barav da mi pokaze , mi pokaza na negoviot mobilen sto mu instalirale i toa se gleda iako ima 3 kameri nitu edna ne faka nisto od ulicata osven trotoarot pred vlezot no i rezolucijata e tolku visoka sto jasno se gleda se mi rece i noke likot jasno se gleda ..a nie sto vidovme od taa snimka sto objavija ? nitu lik, nitu nisto osven modelot na kolata, a samo edna e takva vo mk? ..da ne kazea nikoj ne bi ornal vnimanie mislam deka malku preteruvas so kamerite , pa ni so mobilen nemas pravo da snimas nikoj bez negovo odobrenie a ne da manijacis posmatrajki lugeto po ulici! za policijata nisto dobro ne mislam, duri i pisav nisto ne im veruvam, realni ako sme ako tie osomnicenite ne priznaeja i kazea nikogas ne ke najdea ni vanja nit pance so ogled kolku dlaboki dupki gi zakopale ..nekade citav porano vo tie dupki vino se cuvalo , nekogas odamna taka da dzabe nie tuka si zamisluvame sto ako bilo taka ako toa napravele itn ..bitnoto sega e da dobijat maksimalni kazni , najdat site sto se involvirani vo slucaite i sekako motivot za tie ubistva zosto ona sto kazaa kako motiv e krajno pateticno i nelogicno
Aко ти дојде полиција на врата и ти побара снимки мораш да дадеш. Зошто утреден може да си кркаш тужба. Ама у реду е. А да имавме држава, за куќи што имаат камери, а не се регистрирани исто така се крка тужба. Ама да имавме држава вакви ко Палчо и багра ќе беа во затвор, нема да убиваа луѓе и деца по улици.
Во улицата имав случај на кражба, кај комшијата кој има камери што фаќаат и дел на улица беше побарано да се видат снимките. Така да сите знаеме дека се снимаат и делови од улица што и не треба, али да беше се по закон во државава рози ќе цветаја на секој чекор
Имаат дозвола метро од ограда да фаќа камерата. Ако не грешам. Вака беше кога ја ставивме ние. Башка збориме за модел на кола стар преку 30 години, јас онаква по улици немам видено со години, лесно упадлива е. Види ние не сме полиција, нив тоа им е работа, да бараат исчезнато лице со тој и тој модел кола, тие и тие таблички. Крај краева во сите градови и по автопати МВР треба да има камери, не само во Скопје. Не оправдувајте нешто што не е за оправдување. Дадов иначе примери колку често и каде има камери. Да, те снимаат и слушаат, па дури можеби и на работа. Пошто претежно аудио не е дозволено, кријат дека имаат и освен ако не ги пријавиш со доказ, ништо не им можеш.
Остај аман, ќе се правиме дека ни цвета во државава, ниедна камера не фаќа улица, полицијата се прекрши барајќи го Панче итн. Ама битно ние нејќеме да се мешаме во ништо, дворов си го гледаме, ако ја крши од ќотек комшијата жена му, глуви ќе сме, ама за некој трач, први сме да се ангажираме надвор од дворчето.
Ама за било каков грабеж и слично, викаат: ама госпоѓо снимките од вашите камери се невалидни. Два пати сме ограбени во вредност од по 1000 евра. Не дај боже да исчезнеме! А видовме за какви суми се спремни да киднапираат.
https://forum.femina.mk/threads/Истрага-за-убиството-на-Вања-и-Панче.34765/#post-6883070 Еве ја новата тема. Ве замолувам да се држите до насловот и да не одите оф топик. Овде не продолжувајте повеќе, ќе биде отворена за тоа што и е намената, за исчезнати лица.
Добро бе, дете е на некого има родители. Што се фаќате ко слеп за стап за некој збор Господ да чува. Едит: @mssuniquee нема повеќе детали каде/како што? Не сум прочитала до сега.