Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исчезнати лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од friendy, 4 август 2017.

1. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    582
    Дај боже само да е жива па нејзина работа зошто и каде избегала. Откога прочитав во билтенот на Мвр дека излегла со црна чанта не ми е логично дека си направила нешто.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. denicijaa

denicijaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    188
    Реално да, ми го задржа вниманието и мене кога прочитав за црната чанта. Ако заминала да се самоубие, зошто би и требала чанта во која не носи ни лични документи, ни телефон, а и треба наменски да го извадила новчаникот и сл. Може да ја носи само за повеќе пари доколку и требаат за да замине некаде. Цигари и запалка се носат и во џеб.

Нејзина работа е да замине каде сака и со кого сака, наша е само да знаеме дали е жива и пронајдена, бидејќи исчезнувањето е споделено со нас и покрај емпатија, создава и загриженост за безбедноста на местото во кое живееме

3. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.563
    Секогаш го одбираат периодот од 3 часот до 5 часот изутрината, затоа што нема многу луѓе кои гравитираат во тој период. И на тој начин најлесно може да го сторат тоа што наумиле без никој да ги забележи.

4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    12.781
    Од нејзини блиски слушнав муабет дека биле многу сиромашни порано со маж и, едвај ги израснале ќерките, немале да јадат, ама сега си го средиле животот, имаат ќерки и внуци, имаат куќа со маж и, конечно малку здивнале од сиромаштија, цел живот сиромашни биле, си купиле пред некое време и кола од 6 илјади евра.. Не можам да сфатам зашто кога конечно малку им се насмевнал животот, малку од малку од беда и кал се извадиле да не трпат сиромаштија, женава решава или да избега или да се самоубие?

5. denicijaa

denicijaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    188
    И да се работи за друг маж, бегство во кое ќе нанесеш тежок срам и траума на семејството, родителите, децата, а и внуците не е решение. Не се работи за тинејџерка, туку жена во години која е веќе и баба. Сакам да кажам и да била во несреќен брак, на ваков начин ја крена цела држава на нозе и заслужуваме барем информација дека е жива во скоро време

На Unread, SummerGirl и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  6. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
  7. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
    Screenshot_2024-11-23-01-39-51-873_com.facebook.katana.jpg на две места има и вакви коментари, малку е чудна работава, се стиши случајот, некои слични коментари плус ги бришат најверојатно од семејството, на почетокот не кажаа дека носела ташна на страницава на МВР пишува, на све ќе помисли човек...

На Change. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    На 19.11 снемало исто некој тип. Виктор Николиќ.
    Ја не сфаќам шо се дешава у вакви ситуации? Бегаат? Имаат психичка попреченост? Ги крадат за органи?
    Познаници од полиција за вакви работи ми викаат само уживај нема нишо лошо. Као да уживам коа здрави прави особи ги снемува. Некои не се никад најдени. Кај може да отидеш? И да отидеш у друг град, ќе те познаат од слики нешо. Мн искачаат од дома така, не носат пасош лична да каеш да идат преку граници. Стварно не сфаќам.

10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.554
    Допаѓања:
    12.781
    Коцкаришта, заразени со дрога, немаат да платат и завршуваат во некој бунар или во некоја дупка во некоја пустелија.. Шансите да се најде некој жив после 3-4 дена од исчезнувањето се скоро па никакви.. Овие што се на листата на МВР за исчезнати, мислам дека никој не е жив.. Ако не е тоа, си страдале од депресија, никој не знаел од блиските, имале суицидални мисли и нашле начин да си помогнат со тоа што се самоубиле.. Не верувам во тоа дека ги киднапираат за органи, проституција,особено не луѓе што имаат семејства што ќе ги бараат, оние што се без семејство, никој што нема да ги бара, ни документи што немаат, такви може да киднапираат, вакви со семејства, семејни луѓе дека ќе киднапираат за органи или трговија со луѓе не верувам, мислам секогаш има исклучоци ама јас генерално зборувам.

На Biljarkata, eliesaab, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Па шо не ги зимаат циганине од раскрсници?
    Тие шо имаат бизнис за трговија со луѓе се најретардирани. Не знам дали имаш читано за Жолтата куќа на Косово? Види таму шо праеле. По тоа сфатив дека нема врска, фамилија и здрав-нездрав

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Виктор е најден. Пиша Божидар Божиновски. Браво. Само вакви вести

На Victorian, fashion-addict и DS10 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.994
    Абе какви органи што ви е на вас.... За органи дете може да исчезне, ама жена возрасна, дечко возрасен, кој ќе ги земе, женава може притисок да има, дечково да е наркоман, пијаница... Не е тоа така едноставно. Од здрави прави луѓе па не се зимаат без проверка а не па од непознати. Тие приказни се само од нашето детство за заплашување. Се повеќе има и деца со хронички болести, не е тоа така едноставно.

На Waverly Raven, Angie1432, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Pisi Zhuta Kukja da vidis kako na fabricko gi vrakaat. Gi trcaat ko konjii, gi potat, jadat zdravo, za da im se iscistat organite. Ne treskam napamet

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.994
    Нема проблем, еве така е.

На andromedae и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ама прочита ли?
    Не го кажав ја тоа.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    3.482
    Јас почнав еден документарец да гледам и не стигнав ни до 20 мин и го искучитв. Желудникот ми се препраќа. Ене кај е Косово, како тргнала работата и кај нас вака ќе биди не дај Боже.

На eliesaab и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.359
    Допаѓања:
    126.233
    Па, не може луѓето да ги снема тука така и со години да не се знае.
    Кој сам се отепал, кој е отепан.
    Туку... Зар нема ништо ново за жената?

На Feminka22 и Selena01 им се допаѓа ова.
  19. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    582
    Се стишти фамилијата, дај боже да е знак дека знаат каде е. Кога ќе се сетам на мајката на Пино или пред 2 год.на ќерките на човекот што го снема кај народна банка, не се симнуваа од Тв, фб и секој ден притискаа, молеа и делеа флаери додека не ги пронајдоа после 1 год.за жал не беа живи но не застанаа додека не ги пронајдоа.

На eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.133
    Допаѓања:
    180.903
    Не знам што има да помислувате.
    Ако сеуште стои на страната на мвр сеуште не е најдена. Освен тој фамозен љубовник ако не е Чак Норис па не може да му се влезе во трага.
    Мислам, си праите циркуз од човечки трагедии.

На An-na, IwyMe, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.