Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Исчезнати лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од friendy, 4 август 2017.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    8.386
    Јасно ми е се'. Мајка ми е учителка од 1во до 5то одделение. Секоја наредна генерација што доаѓа е се' полоша. Па и родителите... Ја жалам, секој ден минимум 2 часа дополнително е на телефон, родителите и ѕвонат нон-стоп. Мене ако не ми текнуваше што имам домашно математика, ќе прашав другарка, а на мама и тато да ѕвонат на учителката. И тоа се случуваше еднаш на три месеци.
    Ова сега оди на школо, и не си го замара мозокот да запамти што има домашно. А тоа му е обврската денеска. Знае дека ќе си оди дома и мама ќе се јаве на учителката, зошто да се замара да памти кога може на готово.
    А пак дружењето какво е меѓу децата...
    Порано биле по 30+ деца во клас и полесно се водела наставата, сега се по 20 ама потешка е работата.

На Victorian и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.287
    Допаѓања:
    8.943
    Па имаш милион начини да му покажеш емоции и да ги научи. Ако го караш за грешка и му се извинуваш за тоа, единствено што ќе научи е дека може да ја повтори таа грешка.

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.913
    Допаѓања:
    171.750
    Пресмешно дека радо би зборале за авторитет и плескање него очигледниот проблем - родител шо остава сами деца на едвај школска возраст и претшколска возраст. Ама ај, нема да збораме за the elephant in the room оти сите сме парентифицирани деца и нормално ни е. |(

Туку да се вратам на темата, пошто воспитание и ќотек е засебна тема, детето е најдено така? То е најважно.

На Victorian и TammiB5 им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.899
    Допаѓања:
    7.472
    Возрасните некако многу очекуваат од децата, а многу малку од себе. И не им е никако јасно дека така треба да биде, одма се навредуваат и работи егото. Дете ко дете, што може да знае. Оној што треба да знае е родителот/возрасниот. Ако не знае и не може да научи, не мора ни да има деца. Ама кога веќе ги има, мора да преземе одговорност, тој е возрасниот.

@theowndemon Јас прочитав дека е најдено, да.
    И да, сите како деца сме чувале деца, ама не е нормално и само Универзумот не сочувал од некоја беља, сериозна или помлаку сериозна.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Лејди Гага

Лејди Гага Активен член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Да за жал од другарки знам дека има родители коишто вината за све им ја префрлуваат на децата и го истураат бесот на нив... Не ми е сфатливо ич. Сакаат да имаат петки, да се одлични, да работат нешто што не ги прави среќни и исполнети. И после се чудиме зошто децата се неодлучни и несамостални.