е убаво, ама пак ќе речам, зашто мене тебе итн. не не споделија за исчезнати, глупости невидени, нешто овде не е океј
Да не е патолошка лажга или психички нестабилна личност девојката? И пишуваат коментари каде ја обвинуваат дека се е толку нејасно, дека требала навреме да реагира ако е лажна објавата. Или да не има насилен партнер? Некој и пишал дека полицијата треба нејзе да ја провери. Па да, треба, кога ќе се објави потрага сите објавуваат експресно, оти брзината може да спаси живот, и толку детален опис имаше. Девојката никаде не вели дека ќе тужи ако некој се шегувал со неа.
Имаше во коментари од колешка на мајката дека ја немало со недели. Дали сега се појавила, не знам, ама полицијата треба да се позанимава со случајот. Може има насилен партнер кој не ја пушта и ја малтертира. Мене ми смрди многу работава.
Има слика сликана на лента во оние фабриките какви што има во Бунарџик. Или има психички проблеми, проблематична или има некој насилен партнер. Некој и имаше пишано „Еејјј, а јас мислев те направиле паштета, штета“. Значи тешко некој ќе пише таков коментар ако лицето е во ред.
Ова со паштетава повеќе кажува за карактерот на тој што го напишал тоа, не за нејзиниот. За жал се живо и диво има веќе достап до интернет.
Ја пролистав оваа тема и на кајгана, искрено ова ми е едино логично мислење и држи вода. Таков впечаток ми остава и самата нејзина објава на фб, дека под закана и од страв е напишан статусот. Реално ептен е чудно што не напишала дека ќе го пријави тој што кренал лажна тревога..
мене ми делува дека не е стабилна особа. Може немаат контрола нејзините над нејзе и има отидено некаде подолг период. Прво што ќе помислиш во таква ситуација е да пријавиш во полиција, ако не се јавува. Ете водела дека се кренала фама па си дошла дома.