Исчезнати лица

Discussion in 'Општи дискусии' started by friendy, Aug 4, 2017.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

За камерите не би рекла дека не покажуваат ништо. Очигледно нема да дознаеме во скоро време. Не се согласувам детето да се контролира премногу. Ама и да не се пушти од ланец. Затоа што после може да има последици. Некоја новост има?

2. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Исто. Со мајка ми сум поблиска одошто со татко ми ама не е баш 100% блискост и со неа, не можам да и кажам ептен ептен се во врска со мојот живот. А со татко ми не. Океј ни е фамилијата ама со него не се чувствувам ни малку блиска, за ништо ама ништо не разговараме. Можеби уште за време на воспитувањето не ми дале до знаење дека можам да зборувам за се со нив. Не дека сум лошо воспитана, пак ќе речам се е океј ама стварно не знам на што се должи таа оддалеченост. За преголема контрола не се работи, не ме контролирале толку, да речам како обични родители, така и тие.

3. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Абе види, некогаш и да им кажеш веројатно нема да те разберат. И оти потсвесно го знаеш тоа, не им кажуваш.

Mrs.Precious likes this.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Значи сега испаѓа првата изјава на мајката е неточна .
    Дека пријавила во 08.35
    По ова таткото пријавил во 11часот
    :o
    Матна е нешто работава.
    Дали девојчето искочило тоа утро?

5. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Точно. Ако некогаш се остварам како родител, сите пропусти на моите родители ќе ги надополнам.

6. cocobomb

cocobomb Активен член

Аман, 7:15 почнуваат часовите, 7:40 и јавиле. На фејсбук беше објавено по саат два кога веќе имале пријавено, и за едукација мене и тебе не делат еден тон книги со сигурност, патем за вакви работи не се едуцира, туку се информира, така да нема да продолжам со муабетов, анализата ќе ја оставам на “експертите”.

7. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Кога ќе имаш дете не му гледај пораки и после кај згрешив шо згрешив. Поддршка за родители што читаат/следат сѐ од нивните деца.

8. forumce

forumce Форумски идол

Мене ми смрде нешто тука

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Платете и приватен детектив да ги следи, мене ич не ми е проблем.
    Наместо да се поставите спрема децата на начин на кој тие нема да се плашат да разговараат со вас за нивниот живот, вие ќе му дишите во врат.

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Мене ми е нејасно зошто спомнуваат цркви и манастири дека пребарувале? Што би им текнало баш на тие места? Зарем постои сомнеж дека самата избегала и би отишла во манастир/црква? :?:

За пријавата во полиција нека не ви е нејасно. Мајкава пријавила телефонски, а таткото отишол во Беко веројатно ги кренал во воздух дека е сериозно и отвориле записник. Инаку телефонски може не ги сфатиле сериозно just saying

MeowMeow, Cherry333, jb82 and 4 others like this.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Aми не значи ако имам лозинка од детето дека ќе го проверувам на секое. Ама за не дај Боже ситуации, побрзо би било да знам лозинка јас, отколку полиција да хакира. Што е побрзо?

12. Marymay

Marymay Активен член

Можеби мајката пријавила веднаш по телефон, па од полиција се и рекле да почека, да провери по другарки , а потоа таткото лично во полициска станица е пријавил официјално.

MeowMeow and Снегулк@23 like this.
  13. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Абе се согласувам за приватност, ама безбедност пред сѐ. Дечињава се мета на сѐ и сешто, кога ќе се случи недај Боже касно е... Убаво е да се има надзор.

Таткото пријавил 7:27 утрото.
    Редактирам: грешка, пријавил дека тогаш излегла од дома.

Last edited by a moderator: Dec 1, 2023
  14. Marymay

Marymay Активен член

На линкот постиран пишува дека во 11 пријавил таткото во пс центар, дека од 7.27 го нема девојчето.

15. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Да да редактирав, тогаш излегла од дома.

Marymay likes this.
  16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Ми излезе на фб еден пост за Вања, ама од Хрватски медиум. Под него коментари (ниту еден недоличен), ама заприметив и еден баш долг и опширен, од жена. Го прочитав цел, се што имаше напишано имаше логика и не беше конспирација. Си реков, дај да видам дали и Хрвативе се тролови како нашиве, па да и се исмеваат. Немаше такво нешто, само поддршка и во право си.

Си викам, како бе Хрвативе имаат храброст се јавно да пишат. А кај нас и кога ќе ги натепаш ќутат. Можиме и да научиме нешто од нив.

За сите вие што сте биле демек згрозени од тоа што има ваков интерес. Аман бе, да бевте згрозени немаше овде секој коментар поедично да го прочитате. Еве и јас читам, чат-пат и ќе пишам нешто, ама не правам virtue signalling и не вреѓам други. Кој си ти или јас, да му скратуваме право на мислење на некој.

А да, не е е баш се овде напишано глупост.

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Да постои, многу има што се замошени т.е се на проба во манастир без да известат. Имаше случај кај што Србија ја најдоа замошена, па и маж имаше во Мк што после некое време одкрија дека е замошен ( мал град па се знае се ) сеа дали она покажувала некои знаци или не дека и оди на таму паметот не се знае, но дека имало случаеви имало.

Skorpija25, Anyshka and Milkiway like this.
  18. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Хрватите како и сите од екс Ју земјите се високо едуцирани народи.

fbaby and Снегулк@23 like this.
  19. denicijaa

denicijaa Истакнат член

На крај ништо од ова што го коментираме нема да испадне вистина и ќе испадне дека во сосема друга насока се движела истрагата.

Почнува да ми мириса и на депресија, за што не мора на таа возраст причина да е булинг, некои луѓе се едноставно во депресија, а што претходело на тоа, за некого може да е ништо, за некого се. Така да и таа веројатност сега не би ја исклучила, евентуално да си пресудила.

Last edited: Dec 1, 2023
    Konfetka likes this.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Секогаш така испаѓа.

*Amethyst*, MandyLane and lovely91 like this.