И на битпазар. Види среќо, ако имав доказ за нешто, ќе го објавев јавно, истовремено на медиуми а и со флаери ќе фрлав пошто сите медиуми за сѐ се живи уценети. Рекла казала сум слушал многупати и сите сме слушале затоа ни буква не би спомнал бидејќи - не знам. Сакам само Вањичка да се појави жива и здрава и душа ме боли иако не ги знам но ако се случеше на мои блиски нешто вакво, за часови ќе дознаев сѐ а за денови ќе исчистев пет кланови минимум. А дека Косово не е во игра, тоа не може никој да ме убеди.
А како да ја најде полицијата?а зошто еве не е срамота за тебе ко граѓанин да излезеш да ја побараш бе?а не да лаеш овде што треба а што не треба Баш и јас истото го мислам била пратена со денови пред и само свиткана во кола набрзинка кај поминувала во некоја слепа уличка пред училиштето или меѓу училиштето и дома
Нека проверат ќуркиве од власта каде купувала храна минативе месец дена во радиус од 150 метри од губење на сигналот на телефонот и кој ликови биле во нејзина близина...ме фаќа нервоза, сакам да сум кај тие стручњаците со монитори и опреми и да не заспијам додека не ја најдам...
Ние ништо неможеме да направиме освен да пишуваме таква ни е државата криминалци ја водат нормално е да косово е замешано и те како жута куча
Пет лица се приведени доцна синоќа поврзани со случајот на исчезнувањето на 14 годишната Вања Ѓорчевска, истрагата има напредок но во интерес на истрагата не може повеќе да се дадат информации, изјави денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. https://kanal5.com.mk/pet-lica-se-p...14-godishnata-vanja-potvrdi-spasovski/a614291
Ако веќе си кажал нешто овде на форумов, треба да се доискажеш... Во спротивно не нафрлај нешто за кое не си во состојба да го поткрепиш. И родители има овде на форумов, затоа или пиши сѐ што си чул или воопшто не пишувај.
Мене почнува да ме плаши ова, посебно после оваа изјава: “Поранешниот началник во МВР Љубомир Ѓурчевски вели дека состојбата е многу загрижувачка.“
Е ова веќе дава надеж дека има некои траги, до сега беше само изчезната од лицето на земјава планета.
Не е могуче да немат никаква трага, има камери со кој работат мвр цело време сигурно се молчи во интерес на истрагата
Се согласувам, иако некако очекувано беше да имаат информации кои не ги споделуваат. Од самиот почеток истрагата реално делува на таква, оти сè што ќе се сподели може директно или индиректно да влијае врз исходот на овој случај.
Самоволно е избегано девојчето Ке стегаат обрач и ке кажат каде е сега се покриваат мое мислење Ке ја најдат и ке биде жива верувајте
Можам да кажам само господ знае се и овие разговори ништо не придонесуваат освен ако немате друга работа па да се пишува нешто
Тоа се многу длабоки теми. И фактот што ја намалувате нивната кривица само затоа што "веќе поминало" е загрижувачки.
Држете се до цивилизирано ниво на дискусија, без лични навреди и подбуцнувања. Сензитивна тема е, разбирам дека сите сме поосетливи и полесно реактивни, ама за доброто на сите тука држете се до дискусијата и коментирање без меѓусебни навреди. Фала.
Мислиш затоа беше статусот на чичко и на фб во кој ја моли своеволно да се врати? Камо среќа да си во право.
Или е грабната поради некои долгови на родителите. Едно од двете работи е. Оти да пак ќе кажам никој не крева паника и пријавува во полиција ако дете од 14 години го нема. Во градот кај што живее. Толку.