Исчезнати лица

Discussion in 'Општи дискусии' started by friendy, Aug 4, 2017.

1. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Никаде не кажаа бела јакна. Уште на самиот почеток и во објавата на мајката пишува дека е излезена со црна кратка јакна.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Од некои коментари во темава стварно ми се гади.

Девојчево кога (ако) ќе се најде нема да има нормален тек на живот во наредна деценија, за жал.

3. Zoroastrian

Zoroastrian Истакнат член

Wow, какво прашање...
    Доколку извршил кривично дело ДА!
    Можеби не веднаш додека истрагата е во тек, но откако ќе заврши треба.

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

А како стигнавме до тоа дека таткото извршил кривично дело?

5. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Ok, еве лично тебе ќе ти кажат.
    Па нормално откако ќе заврши истрагата ќе соопштат, додека трае не смеат, и неколку пати ви е објаснето зошто ама нее, ширите дезинформации само, незнам како нема некој од МВР тука, а можеби и има, не се знае тоа.

nextredstyle and simoncelicius like this.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Чим се приведени петмина значи е киднапирање. У сред центар имаме киднапирање на дете за кое 5 дена нема наоѓање. Ужас :((( срам.

Иначе 10 мин да ми нема дете ќе викнам полиција. Не саат. Цела зграда и цело школо у вис ќе кренам. Ја нема на камери, не знаат дали стигнала до школо, а школото не го пребарале.

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Ехеее уште од страт се јадат гомна дека ова е чудна ситуација само затоа што таткото го нема нигде...
    Колешки на работа, рандом луѓе по автобуси и кафичи...
    Каква усрана нација сме значи алал ни вера, абе сите да ни подзавидат.

8. Skyler

Skyler Популарен член

А што си префрлате меѓу себе, па редари и морални полицајци низ цела тема. Нормално дека имаме милион прашалници во глава, сите сме загрижени, повеќето од нас и родители. Ај да си ќутиме ако не.

9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

10. Marymay

Marymay Активен член

11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Прво проблем ни е беа мајката и наставничката, па само мајката, сега на ред е таткото |(

Ако е точно она што напиша некој пред неколку страни, односно дека таткото е полицаец, тоа може многу да објаснува зошто човекот не е појавен на медиуми. Од тоа дека е можеби постојано на терен, до тоа дека можеби некоја негова претходна истрага резултирала со ваков исход, па во интерес сега на целокупниот исход е да не се експонира во јавност, и мал милион други причини измеѓу.

Иако, за нас како јавност е сосема нерелевантно дали тој се појавил по медиуми или не, а некому потенцијално може многу да значи и смени.

LiquidLuna, *Amethyst*, Alm. and 17 others like this.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

А што ако е вистина некоја од шпекулациите? Од кај знаеме ние дали се што кажуваат е точно?

13. An-na

An-na Форумски идол

Едно е да си загрижен, сосема друго е лешинарски да копаш информации за родителите кои биле, какви биле, да си правиш филмови и сценарија без никаква поткрепа и слично. Ова не е од загриженост, ова е да си ја задоволат сопствената лешинарска потреба да се ситат на туѓата мака.

14. Skyler

Skyler Популарен член

Не знам веќе што е лешинарско, а што културно прашање ама на секое прашање овде се скока ‘што те интересира’ или ‘оставете мвр да работат’.
    Претпоставувам повеќето не го вадиме девојчето од глава и нормално на тоа размислување ќе ти дојде некое прашање.

15. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Не бе треба на нас да ни кажат, само тие биле загрижени, само тие биле мајки, а тие што не се мајки не се загрижени.
    Сите сме и дај Боже да се најде девојчето. Еве и да не е полицаец таткото, едноставно не сака да се појавува во јавност, и што сега, не е загрижен штом не се појавил пред тв.

16. Zoroastrian

Тоа и јас забележувам. Се нема слобода да се контрира на светото МВР, да помислиш сите таму работат, лол.
    Не дека овде има брилијантни умови кои боље размишљаат од полиција, ама критика до надлежните органи е секогаш добредојдена, или не беше така?
    Особено кога најверојатно се работи за киднапирање малолетник во строг Центар сред бел ден.
    Сачувај Боже.

17. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Јас ко што сфатив од видеото, приведени се пет лица и пронајден е автомобил. По ваква изјава, сосема логично е секој да помисли дека е киднапирана, а не избегана. Во секој случај страшно, вака грдо чувство имав пред неколку години. Ако не се лажам, во иста година беше исчезнување на Пино, една жена која работела како медицинска сестра, ако се сеќавам точно и еден Албанец кој бил во долгови. Женава ја пронајдоа мртва во река и почнаа еден куп шпекулации да се нижат. Мене тој период страв ми беше Скопје да одам, а имав потреба за тоа. А вие што живеете таму, не знам како ви било.

Така да, овде веќе е прашање на општа безбедност и работи кои се повторуваат во МК, преку неколку години.
    Веќе језиво станува. И знам ќе речат секаде има криминал, последниве години во МК, во пораст е.

LiquidLuna, *Amethyst*, poi and 3 others like this.
  18. lovely91

lovely91 Популарен член

Реално мислам греота е во темава да има вакви препукувања и расправии,секој нека си го каже своето мислење и тоа е тоа ...

19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Каде кажаа дека е киднапирана?????????

Е заради ова се реагира во темава. Само се извртуваат информации и секој ги интерпретира како му одговара.
    И јас сум за да удри што побрзо далеку е '31

Anyshka likes this.
  20. Zoroastrian