Двете тела се безживотни а мотивот е користољубие. Многу асоцира и на сериско убиство. Не ми се верува што се случува.. Нека почиваат во мир, за гревота..
https://faktor.mk/pronajdena-e-vanj...iot-den-koga-e-kidnapirana-ova-se-site-detali Конфузно е малку...ама тоа е
Душичка, нека почива во мир. А си помислив да не е грабната од пред врата, па мобилниот и е тек потоа при возење исклучен. Така пишува, од влез на живеалиште грабната...
Вакви... вакви... само со голи раце... Јавно бесење... ми се повраќа! Нека пуштат народот да им пресуди!!! Јавноста заслужува детали и нема милост, мора смртна казна, мора! Дете од 14 години! Дете! Што би бил мотивот?!? Што?!
Премногу жален исход. Последните четири часа цело време мислам на ова и се надевав сите глупи објави на социјалните мрежи да не се вистина. Немам зборови. Што значи користољубие не разбирам? Како се поврзани Панче и Вања? Дали зад ова стои некаква мафија или што? Онај дебилот Петар уште објавува, сега вели дека петмината биле "ослободени" од Спасовски?!
Истите момструми ги извршиле убиствата. Ако ја убиле истиот ден, за какво користољубие станува збор? Да им било за пари ќе ја чувале жива за поткуп? Зошто баш Вања и Панче? Која е поврзаноста? Ќе ми пукне срцево уште колку ствари има неразјаснети.
Колку и да е будала(извинете за изразот) Петар, ама тој сепак е во право.... Сигурна сум дека ослободени се тие....
И не само тие што им пресудиле. Сите оние што цело време лажеа, си пишуваа податоци смислени, си правеа филмови, па во џамии ги молкнеа луѓето, си правеа хехенца дека со дечко избегала и си тераа сапуница од случкава имам само едно нешто да им порачам: Да. Цркнете. Никад мир да немате. Знам дека звучам ко баба што колне, ама срцето ми се искина. Мрш у пичку матер, крв да серете.
Кога ќе се лансира Амбер алертот во Македонија, нека се вика Вања Алерт или нешто поврзано со неа. Девојчето било киднапирано. Во вакви случаи, над 90% од пријавените се враќаат живи благодарение на Амбер алерт. Сакам да кажам, да постоеше во Македонија, со толку брза реакција на мајката и наставничката, Вања реално можеше да биде пронајдена. Само замислете, во 7 и 40 сите на телефоните да добиевме известување без исклучок, да се пуштеше во ЈСП, во такси, на автобуска, железничка, по автопати, на вести, радиа... некој нешто ќе забележеше, нешто ќе се направеше. Многу трагичен случај. Х о р о р.