Убиство од некаква си корист. Највероватно детето е изнудено како жртва за некаков си мотив поврзан со лихварство, долгови и борчови, дрога, криминал или некаква си друга поврзаност на родителите. Ако не се подмират овие, во корист се изнудува жртва. А таа е убиена по 2 саати од кога е киднапирана истиот ден. Значи родителите имате фора 2 саата. Ама која е поврзаноста и на стариот 74 годишен? Зошто е тој убиен а исто и за него мотивот е користољубие, во што е замешаноста негова. Многу прашања се нејасни. Ќе видиме истрагата.
Темава ја отварав по 70 пати на ден, пред спиење, после спиење, за време на работа и имав верба и надеж дека ќе се најде жива. Срцето ми е скршено, нека почива во мир.
Мислам дека не го сфатиле сериозно случајот уште одма бидејќи е стар човек, може да е сенилен, што ќе го бараат ако е стар си рекле..
Луѓе мора да се избориме за смртна казна да се воведе. Силовање, мачење, убивање посебно деца не смее да се повтори. Мора народ да се крене. Ангели почивајте во мир, Правда ќе има
Не можам да поверувам, душата ми е распарчена Правници ако има на форумот да објаснат што значи убиство од користољубие??? Навистина не ми е јасно…
Можно е ама нели ќе кажеа овие од Мвр, го нашле телото, сеа следи обдукција претпоставувам. Мора да известат јавно се, ама колку ќе го направат тоа е прашањето. Мора да им напраиме притисок и да се дигнеме еднаш засекогаш, МОРА. Лелее за што пишуваме не ми се верува како може вакво нешто..
Ќе се влечат 2 години по судови за на крај да им дадат 5 години затвор, зашто се млади и треба семејство да основаат. Веќе видени исти приказни во оваа дупка кружат. Жално бедно и јадно на дете рака да кренеш.
Според изјавата на мајката немале никакви закани, можеби не сака да каже а можеби и само таткото ги добивал. Ама девојчето сигурно било набљудувано подолго време, штом знаеле кога ќе излезе од дома за на школо, не е случајна мета. Она што сега ме загрижува се новите статуси на Петар, вели дека ниту еден осомничен не е во притвор, туку сите биле ослободени. Демек тоа била веста за која бара одговорност.
Барав слични случаи на Гугл, ако барам точно, ми излегува само еден случај на убиство од користољубие - убиле за да добијат фарма. И во самата вест која што ја најдов, велат: As stated in the charge sheet, the killing was committed on the basis of self-interest, which in my experience is a first. Motives like that for such a crime might usually only be seen in American documentaries or Hollywood films.
Им го пушеа курот на сите од ОБСЕ ја од утре шетам наоружана уше толку Пак да ме праите ретардирана за ножот Нож? КАТАНА мајката ваша болна психопатска Дете ќе убивате бе Мрш гомнари едни
Како и секогаш, така и од ова ништо нема да бидат.. Ма дали воопшто ќе ги затворат.... Сигурна сум дека Петар и сега во право.... Дека се ослободени тие убијци...