1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Италија како туристичка дестинација

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од mims-89, 2 мај 2012.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    15.095
    И јас, како што пишав претходно, сум во потрага по база за сместување во Апулија.

Разгледувавме опции за изнајмување на кола, за околу 7-8 дена, но некако ми се виде прескапо(околу 600-700€).

Ќе ја тагнам @boo3 , ми имаше реплицирано на претходното мислење дека се ја прошетале Апулија со воз/јавен превоз. Па бидејќи и ние сакаме да шетаме, ама и да посетиме убави плажи како се снаоѓавте со јавен превоз до плажите? Ајде до градовите да, но до плажите како што гледав, особено оние вон градски средини треба барем едно, па и две прекачувања во јавен превоз. Како го изведовте тоа?

2. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    15.095
    Можеби некој друг кој што бил во овој дел од Италија да сподели дали вреди да се користи јавен превоз или неопходно е изнајмување на кола?

3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.708
    Допаѓања:
    6.615
    Кажи ми за кој дел од Апулија и ќе ти кажам според тоа.
    Бари, Монополи, Полињано… или скроз долу кај Бриндиси, Лече, Галиполи?

4. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    15.095
    Па летот би бил до Бари, инаку сакаме да ги обиколиме плажите во долниот дел.

5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.708
    Допаѓања:
    6.615
    Вака, до градската плажа во Бари одевме со тротинети, а ми се чини имаше и јавен превоз. Не е ништо посебно, не знам ни дали има потреба да одите таму. Монополи и Полињано се мали и буквално на брегот, така што од воз можете пешки. Алберобело и Матера не излегуваат на море, до таму одевме со автобус од Бари. Вториот одмор ни беше во Галиполи, а летавме до Бриндиси. Да се стигне до Галиполи е малку pain ама вреди. Затоа што бевме таму стационирани си изнајмивме точаци, па одевме на плажа со нив. Имаше две-три добри плажи на макс 6-7км од центар. После на враќање бевме до Лече со воз, Лече не излегува на море. Бриндиси само го прошетавме ама не пропуштате многу и да не го видете. Е за жал, не успеавме првата година да одеме до Остуни и Локоротондо, иако не излегуваат на море изгледаат слатко на слики.

Реалноста е дека кола е комфортно решение и сѐ зависи од тоа како вие си го замислувате одморот. Нам не ни е проблем и да имаме трансфери и да закасни некој воз ама некој си сака комфорт. Инаку за превоз Trenitalia, Itabus, Flixbus..

E, исто се сетив дека е опција и БлаБла, ѕирнете и тоа.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. popa17

popa17 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Предлог за смештај во Соренто?

7. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    1.362
    Здраво, дали може препорака за сместување во Бари, некој каде што веќе бил, може и број да ми даде дирекно да се јавам, за да не плаќам преку букинг.