Италија како туристичка дестинација

Discussion in 'Патувања и одмори' started by mims-89, May 2, 2012.

1. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Никогаш не сум била во Италија. Тато има одено, ама за работа, не за шетање. :) Според сликите гледам дека е прекрасно, а и доволно е што комшивката беше таму па ми кажуваше колку било убаво. Со родители незнам дали ќе имам можност да ја посетам, ама со училиштето на екскурзија гарант ќе одам. 8) Една од поубавите земји е, воодушевува. :inlove:

Ana3567 likes this.
  2. Candid

Candid Истакнат член

Девојчиња каде да најдам евтин превоз дали автобус дали авион, само ја барам најевтината варијанта. Ми треба Скопје-Рим-Скопје. Изгуглав нешто меѓутоа се над 250 евра сите па гледам поевтина варијанта

Благодарам

3. N.Kety

N.Kety Популарен член

giusto,divi i nedruzeljubivi se tie od sud zarazlika tie od nord se mn slicni na nas... za jazici se tapa a ne se ni trudat da zborat dr jazik..inaku kako turisticka destinacija e super

4. N.Kety

N.Kety Популарен член

http://www.baltour.it/ eve ti euroline sto odi do rim se mislev ima od sk ama ovde mi pokaza samo kicevo,gostivar tetovo i struga 100 evra vo eden pravec,ako mi tekne nekoja avionska kompania ke pisama ti sakas direkten let ili..

5. Candid

Candid Истакнат член

@N.Kety не успеав да се снајдам постојано ми наоѓа некои грешки во пребарувањето :/

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

eve za primer ja zemav struga,gore vo kosot kaj sto pisuva italiano smeni go jazikot ako ne go vladees italijanskiot mnogu,ako ne se snajdes ke ti objasnam na dr nacin.
    Immaginefhdfgh.png

7. seagirl

seagirl Истакнат член

Одам за Италија, ќе си го прославам роденденот таму, со дечко ми... само се мислам Венеција или Милано?? Помош, кој бил, знае, искуство, мислење, се’ е добредојдено.. Тнкс

8. N.Kety

N.Kety Популарен член

definitivno venecija.. milano nema i nesto posebno da se vidi a venecija e mnogu ubava

9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Се сложувам.
    Милано е убав, но доколку немаш кола за да шетнеш околина, после 2 дена ќе ти стане досадно.
    Конкретно за Милано имам пост на првата страна.

10. Marossa

Marossa Популарен член

Венеција 100%!
    Градот е прекрасен,изобилува со романтични места,навечер сјае,архитектурата е совршена и иако скоро секогаш е гужва,се чувствуваш посебно и изолирано,едноставно убаво ти е на душата :D
    Па и во гондола да се повозите двајцата и да седнете во некој ресторан со поглед на морето(мада скоро секаде има убав поглед),со убава италијанска храна и винце,епа нема поубаво :D
    Убав помин!

ton4ica and SwanMay like this.
  11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Ех Италија...Дај Боже да биде како што ни ветија!Една екскурзија со гимназијава...Напролет да се направи еден марш...марш кон Италиите.
    Да видам Рим....Венеција....Фиренца да видам:$

12. seagirl

seagirl Истакнат член

Па, и јас се мислев за Веннеција, ама патувањето ке биде на 7 март... ми кажуваат дека тогаш многу било ладно, каналите мирисале многу... И такви ми ти работи..Незнам што да правам, морам да одлучам за да уплатам.. Веќе кога одам нз, сакам правилно да одлучам. Незнам кога би имала повторно можност за друго патување...Тнкс, феминки

13. SwanMay

SwanMay Популарен член

Венеција е најдобро да се посети доцна Пролет или рано Лето, токму од таа причина. Ние ја посетивме во сопствена режија, си купивме мапа и едноставно шетавме понесени од градот и архитектурата. Прекрасно е и возењето со гондола е неповторливо. Има прекрасни ресторанчиња, мали плоштади, сокачиња, прекрасни продавници за сувенири и мноооогу вкусен сладолед! Има многу што да се види. :)

alana95 likes this.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Венеција ви ја препорачувам.Бев во 2013 али во август..Ќе се угушите,недај Боже....Коа се спуштивме од автобусот,ме удри еден бран едвај дишев,али местото е WOOOW преубаво е луѓе.(беше спарно,од преголемата влага.Се возевме и со брод и малку се издишавме..Али во центарот беше полно со Кинези и Јапонци,али и премногу се краде.Јас ранчето на стомак си го чував,што е сигурно,сигурно е)Јас со моите бев преку NEHAR.Јас не се возев со гондолата.Ние бевме група и во тек од 14 дневното патување бевме заедно,али некој ако сакаше одделно си одеше,индивидуално.Бевме во хотел со 3* само да преспиеме и наредниот ден одевме за Barcelona...Ако најдам линк ќе ви го пратам..Бевме и во Верона,во куќата на Јулија.Топло и од се срце ви препорачувам да ја посетите Италија(и храната им е РАЈ,ЛУЃЕ РАЈЈ )

15. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Mnogu Sakam da odam ama deleku e mnogu :l:

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Јас одам за Милано на Велигден. Ќе одам со агенција со авион. Првпат одам таму. Дали е ефтино за шопинг и јадење пици?

17. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Дефинитивно Фиренца.
    Посебно магичен град.
    Секое ќоше мириса на уметност.
    Се шеташ низ тесните калдрмени улички и одеднаш ти се отвора широк поглед на плоштадот Piazza della Signiorina и првиот впечаток е нешто посебно.

Ја посетив Фиренца пред 8 години и доживеав културен шок, се вртиш лево палата, се вртиш десно статуа, гледаш горе купола, се осврнуваш околу себе златни сводови и ѕидови. Излегуваш надвор, секое камче, секоја уличка има свој живот, своја приказна.
    Да ти дојде нагон од лошење од убавини. За прв пат слушнав дека постоело таква дојагноза Давидов синдром кој те мава од преголема дозираност на уметнички фигури посебно ако ја обожаваш и си вљубеник во уметноста и а ако се концентрираш повеќе на градот а помалку на фотоапаратот.
    Ако случајно ве наведе патот кон Фиренца задолжително да го прошетате Ponte Vecchio да ја посетите катедралата Santa Maria Del Fiore. Најубавиот поглед на градот го добивате од куполата која е толку висока што душа снемавме додека ги искачивме скалите.
    Ако сте во можност посетета ја Galeria Uffizi најпознатата уметничка галерија каде се наоѓаат Оригиналот статуата на Голиот Давид на Микеланџело, раѓањето на Венера на Александро Ботичели и многу дела од ренесансниот период.
    Знам дека се чекаше редици пред влезот и потребно е неколку дена претходно да си резервирате карти за влез.

Инаку Фиренца е роден град на мноогу познати италијански уметници меѓу кои модниот дизајнер Роберто Кавали. Баш во тој период затековме модна ревија наКавали одржана на отворено на Ponte Vecchio.

18. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

I jas Sakam Da odam vo FIrenca za Veligden fala za opisanoto sigurno mnogu ubavo ke bide :)

19. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

јас одам венеција,верона фиренца за велигден и се надевам на убав провод

bertold likes this.
  20. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Лани бев во Италија каде ги посетив Рим,Верона, Венеција, Милано, Фиренца, и Лидо ди Јесоло.
    Ама таков впечаток како што ми остави Венеција, ниеден друг град не ми остави ..
    Ќе ја помнам..прекрасен препрепререпрекрасен град ! Мора и заслужува да се посети :)

Eveline and SwanMay like this.