Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Италија како туристичка дестинација

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од mims-89, 2 мај 2012.

1. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Zavisi od sumata na pari so koja raspolagas, poveke od parite samo za pat ke ti pojdat

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Па всушност не е многу скапа ваквата верзија. Ако одиме со авион треба да смениме авион. Скопје-Венеција, па Венеција-Сицилија. А вака би си ја имале колата и би можеле да шетаме подобро и да не рентаме кола/скутер таму. Сакам да слушнам искуство ако некој тука има вакво.

3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Изводлива е идејава,зошто да не е?
    Кола ви е потребна во секој случај,многу повеќе ќе видите,отколку да одите со авион.Може и така,но таму да си земете рентакар.Кога јас разгледував пред некоја година,бродските карти за со кола беа многу поскапи и доаѓаа тука некаде со авионскиот превоз.
    Ако одите со кола,имате можност да ги посетите и Puglia,Calabria и Сицилија цел остров.
    Мој предлог ти е авион до Катанија,таму да земете рентакар и доколку имате повеќе време да ја прошетате цела јужна Италија,а ако не и Сицилија ќе ви биде доволно.Преголем остров е и многу има за истражување.Во друга прилика да го оставите копнениот дел.
    Само имајте на ум дека сега фаќа ferragosto,кога сите италијани заминуваат на одмор и е преголема гужва.Затоа мислам дека само Сицилија ќе ви биде одличен избор.

На LivingGlam и s1a1n1d1r1a1 им се допаѓа ова.
  4. s1a1n1d1r1a1

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Нема директен лет до Катанија. Треба два авиони да менуваме Скопје- Венеција, па после Венеција- Сицилија.
    И или иди многу скапо или не се поклопуваат летовите. А за брод и не е толку скапо. Околу 200 евра повратни карти за нас двата со се колата. И дечко ми вика дека за нафта ќе потроши многу помалце од колку рент а кар. Плус сите дена кола ќе имаме и друго е со своја кола. Изгледа вака ќе направиме сепак.

5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Има и авион преку Рим до Катанија,ама сега е висока сезона и многу се поскапи картите.

Да,вака ви е поефтино со брод.Јас за четворица гледав плус со кола и многу малтретирање ми се виде за со деца.

Во секој случај нема да згрешите ако одите.Поубав избор од Шпанија,според мене.
    Убав одмор и да напишеш импресии.

6. carver91

carver91 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    288
  7. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Штета што некогаш ти се оди некаде ама неможеш да најдеш друштво слободно во тој период. :(

На Tanjamm и Dust им се допаѓа ова.
  8. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Јас никогаш не би заминал на толку долго патување па со траект па сицилија дрн дрн..:?:

9. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Летово сакаме с сопругот и малата да одиме во Италија и на одмор и на гости но со автомобил. Прашањето ми е дали знаете колку ќе не чини траект

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.609
    Допаѓања:
    201.943
    Провери си овде

11. ..Queen..1998

..Queen..1998 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    141
    Градови што ги имам посетено во Италија: Фиренца, Венеција, Милано, Лидо де Соло, Трст и Монтекатини.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Здраво...сакаме со другарка да одиме милано ќе бидиме смештај имаме автобус имало од аеродром до милано...ќе мозжи да ми лажете тие што сте биле колку пари е и дали ќе испејме да се снајдиме оти гледам дека слабо зборувале англиски па да не залутаме...позздрав

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.001
    5 евра е и оди до железничката станица..
    Ние супер се снајдовме со англиски.
    Метро системот им е добар, нема да се изгубите.

14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Здраво, ме интересира некои од Вас ако оделе преку агенцииве на овие пролетниве мини екскурзии низ Италиија да ми пренесат искуства, цени за индивидуални трошоци и сл. Фала Ви :*

15. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Бил ли некој сместен во Наполи? Се мислам за Санта Лусиа. Дајте предлог некој.

Планирам Наполи со Амалфи како тура да ги скоцкам. Што е подобро, да се преноќи во Соренто или еднодневна екскурзија до Поситано, Капри...

16. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    640
    Дали може некој да ми каже искуство од Lido di jesolo?

17. Matea Ballerina

Matea Ballerina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    510
    Искуства од одмор во италија. Предлог место, искуства...

18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Л
    Лидо ди Јесоло е баш младалачко местенце за уживање , вилите и хотелите се кој од убав поубав , плажата исто така е убава , може да си дозволиш кафе , сокче како за наш стандард .. јас сум задоволна ❤

На beauty007 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Се надевам септември ќе начекаме убаво време за одмор во Наполи или на Сицилија...
    Кажете искуство како се снајдовте за превоз и сместување? Сами си најдовте или преку агенција? Цени?
    @s1a1n1d1r1a1 ?

20. s1a1n1d1r1a1

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ние бевме Тропеа. Преку Игуменица со фериброд 8 сати до Бриндиси и после возење до Тропеа. Смештајот беше ефтин доста, бевме сместени во Рикади селце блиску до Тропеа и беше нешто као 300 евра за 10 ноќи за двајца. И таму не беше скапо многу јадење пиење како Грција. А местото беше рајјјјјјј!!!! Рај! Немам коментар. Се исплати и пат и се!

На Bubbi му/ѝ се допаѓа ова.