Па всушност не е многу скапа ваквата верзија. Ако одиме со авион треба да смениме авион. Скопје-Венеција, па Венеција-Сицилија. А вака би си ја имале колата и би можеле да шетаме подобро и да не рентаме кола/скутер таму. Сакам да слушнам искуство ако некој тука има вакво.
Изводлива е идејава,зошто да не е? Кола ви е потребна во секој случај,многу повеќе ќе видите,отколку да одите со авион.Може и така,но таму да си земете рентакар.Кога јас разгледував пред некоја година,бродските карти за со кола беа многу поскапи и доаѓаа тука некаде со авионскиот превоз. Ако одите со кола,имате можност да ги посетите и Puglia,Calabria и Сицилија цел остров. Мој предлог ти е авион до Катанија,таму да земете рентакар и доколку имате повеќе време да ја прошетате цела јужна Италија,а ако не и Сицилија ќе ви биде доволно.Преголем остров е и многу има за истражување.Во друга прилика да го оставите копнениот дел. Само имајте на ум дека сега фаќа ferragosto,кога сите италијани заминуваат на одмор и е преголема гужва.Затоа мислам дека само Сицилија ќе ви биде одличен избор.
Нема директен лет до Катанија. Треба два авиони да менуваме Скопје- Венеција, па после Венеција- Сицилија. И или иди многу скапо или не се поклопуваат летовите. А за брод и не е толку скапо. Околу 200 евра повратни карти за нас двата со се колата. И дечко ми вика дека за нафта ќе потроши многу помалце од колку рент а кар. Плус сите дена кола ќе имаме и друго е со своја кола. Изгледа вака ќе направиме сепак.
Има и авион преку Рим до Катанија,ама сега е висока сезона и многу се поскапи картите. Да,вака ви е поефтино со брод.Јас за четворица гледав плус со кола и многу малтретирање ми се виде за со деца. Во секој случај нема да згрешите ако одите.Поубав избор од Шпанија,според мене. Убав одмор и да напишеш импресии.
Ima super ponuda preko Alitalie da se ide do RIma i ostalih italijanskih gradova...do vecnog grada samo 150 evra !! https://www.alitalia.com/en_en/offers.html
Летово сакаме с сопругот и малата да одиме во Италија и на одмор и на гости но со автомобил. Прашањето ми е дали знаете колку ќе не чини траект
Градови што ги имам посетено во Италија: Фиренца, Венеција, Милано, Лидо де Соло, Трст и Монтекатини.
Здраво...сакаме со другарка да одиме милано ќе бидиме смештај имаме автобус имало од аеродром до милано...ќе мозжи да ми лажете тие што сте биле колку пари е и дали ќе испејме да се снајдиме оти гледам дека слабо зборувале англиски па да не залутаме...позздрав
5 евра е и оди до железничката станица.. Ние супер се снајдовме со англиски. Метро системот им е добар, нема да се изгубите.
Здраво, ме интересира некои од Вас ако оделе преку агенцииве на овие пролетниве мини екскурзии низ Италиија да ми пренесат искуства, цени за индивидуални трошоци и сл. Фала Ви
Бил ли некој сместен во Наполи? Се мислам за Санта Лусиа. Дајте предлог некој. Планирам Наполи со Амалфи како тура да ги скоцкам. Што е подобро, да се преноќи во Соренто или еднодневна екскурзија до Поситано, Капри...
Л Лидо ди Јесоло е баш младалачко местенце за уживање , вилите и хотелите се кој од убав поубав , плажата исто така е убава , може да си дозволиш кафе , сокче како за наш стандард .. јас сум задоволна ❤
Се надевам септември ќе начекаме убаво време за одмор во Наполи или на Сицилија... Кажете искуство како се снајдовте за превоз и сместување? Сами си најдовте или преку агенција? Цени? @s1a1n1d1r1a1 ?
Ние бевме Тропеа. Преку Игуменица со фериброд 8 сати до Бриндиси и после возење до Тропеа. Смештајот беше ефтин доста, бевме сместени во Рикади селце блиску до Тропеа и беше нешто као 300 евра за 10 ноќи за двајца. И таму не беше скапо многу јадење пиење како Грција. А местото беше рајјјјјјј!!!! Рај! Немам коментар. Се исплати и пат и се!