3,3ml дадов колку што пишува. Ја мислам може не делува Далерон кај него. Да земам друг сируп или да не мешам? Нема никакви други симптоми освен тт.
Почекај да видиш дали ќе има други симптоми. Од заби многу ретко се качува температура, барем не толкава. Ако пак се качува можеш да дадеш Далерон на 6 часа, а ако пребргу се качува и на 4 часа. Јас не би мачела бебе по лаборатории, сепак тоа е стрес и за него. Ако е вирусче поминува за три дена.
Колку толку му спушта. Почекај да видиш како ќе биде ама не е лошо да си земеш за секој случај и друг сируп.
Поминаа 6 саати, му дадов пак Далерон сега мерам 39.1. Туширав,давам течности да пие ама веќе почнува да плаче без престан. Раце и нозе му се камен ладни, главата му гори. Што друго можам да правам?
Ќе крева уште додека се ладни нозете и рацете. Кога даде Далерон? Над 39 јас обично бруфен давам, ама бидејќи твоево нема ни годинка, прашај си матичен за сигурно. Знам дека може да се комбинира со парацетамол. Понекогаш му треба време на антипиретикот да почне да делува, парацетамолот знае и после саат време да делува. Ако имаш 70% алкохол може да го разредиш со вода, 1:1 и да го мачкаш по телото да го лади за да симне. Расоблечи го, ако цица форсирај да цица повеќе, инсистирај на течности, храна не нуди. Чорапи со оцет само ако се топли нозете, на ладни не. Може исто туширање со вода блиску до телесната температура, без топење на главата. Ќе помине.
Кога се ладни значи крева уште. Може и да го фати треска. Знам дека не е време за болници ама ако го држи многу носи го. Пиши како е.
Преладено е, или нешто си јадела зелено, доколку е на ексклузивно доење. Ако е на доење и дохрана, може од железо во адаптирано млеко. Ако јаде цврста храна - си дала нешто зелено.
Анатх дадов блокмакс, ќе давам наизменично на 4 часа со парацетамол, така рече матичната. Цело време му е над 38 со парацетамолот, на неколку пати и над 39 беше. Сега испи Блокмакс па ќе видам. Кс покажа вироза. Црп благо покачено. И малце црвено грло. Матичната ни рече дека не е за антобиотик. Да го следиме вечерва па ако продолжува да качува да го носиме во Козле. Ептен ми е страв што не ја симнува тт.
Ќе симне блокмаксот, не се секирај, ама да знаеш, тој нагло симнува (не кај сите) за разлика од парацетамолот, па следи ситуација со тт. Вироза е, ќе мине.
Na eksluzivno sme , od sto da mi e preladena sve mi e so corapi, poslednive 3 4 dena oblecena poveke ,i termofor na stomak po cel den eve veke 4ti den citav nwgde deka mozno e toa da znaci dela e gladna kako da znam dali mlekoto mi e ok , se stiskam.ima prska na site strani , na pregled sme za 1 nedela a do togas nemozam da ja mislam dali e najadena ili ne , se mjslam dali mi e ok mlekoto poso i place denovive mnogu ,mozno da e od grcevite ,no da ne mi e do mlekoto
Може и од грчеви да има зелена столица. Не претерувај со термофорот, оти може да направиш проблеми со претоплување, лето е. Бебињата подобро поднесуваат ладно, отколку топло. Внимавај на храната, може му смета нешто што јадеш. Нема слабо и јако млеко, или имаш, или немаш млеко. Штом велиш прска, и бебето редовно го ставаш на града и полни пелени, имаш млеко. Давај секогаш кога ќе побара да цица, макар на пет минути. Се друго нека биде споредно.
Racete i nozete i se kamen ladni mi bese strav da ne mi nastine ,a i crevata i krkorat premnogu zatoa stavam termofor. Eve sega pak se iskaka no ne i e zelena sega. Ne jadam skoro nisto za da ne i napraam grcevi.a cicinje i kiga ke pobara i koga ne jas i nudam.
Доење и нејадење не одат заедно, мораш да се храниш добро. Тука ќе прочиташ многу искуства каде доилки внимавале на исхрана па пак бебињата имале грчеви. Ако нудиш од двете гради гледај бебе да ја испразне прво едната дојка, млекцето при крај на подој е најхранливо. Ладни раце и нозе не се показател дека на бебе му е ладно
Здраво мамички ве молам ако има некој искуство со ова што ме засега, ве молам споделете, немам ум веќе, читам по гоогл со, цел да најдам нешто... Но само, се мрднав.... Малото ми е родено со дијагноза перинатална асфиксија, абгар 5/6... Сега има два месеци, до сега не знаев, бидејки после пораѓај ( царски) педијатарот на сопругот му кажал дека бебето не дишело и било кратко реанимирано... Дека е честа појава и дека не е ништо страшно... Па сопругот да не ме загрижува, не ми кажа... Се до прегледот на педијатар, во друга болница, каде го забележа сето тоа по картонот и ме упати на ехо на мозоче и невролошки статус... Бев и тамо, ехо прегледот беше во ред, нема оштетувања на мозочето, само во делот на накое коморче, се забележувало дека имало проблем при раѓање, поради некои испукани нервни завршетоци или не знам како го кажа... Има успорена реакција на звук, малки подобро од тоа следи предмет, главага се уште не ја крева баш најдобро... Имаме задача да вежбаме, па после месец на контрола... Ве молам ако има некој со вакво искуство