Фала на прашање, од сношти е веќе подобра. Таа и не кашлаше толку, проблем беше претераното грчење. Некни бевме на контрола па дека немаше подобрување од антибиотик и многу грчеше не пуштија на рентген и на педијатрија. На рентген покажа на левата страна мала бронхијална промена, но педијатарката ми рече нема опструкција па да продолжиме со трицефот и плус дексазон во инхалаците.Други симптоми не појави, се надевам дека ке остани само на ова и дека што поскоро ќе помини целосно
Мамички, малата е нафрлана на градите и на обравчињата, дали ова се тие вруќици од топло што излегуваат?
Ја истуширав со поладничка вода, и ја облеков само по едно тенко боди по прерамки и и се смири црвенилото. Сега ги има уште али се такви ептен ситни и нема црвенило. Ако не се смират до утре ќе ја однеме на доктор да ја ѕирнат
Ова ќе биде долга ноќ па да пишам, оти сон не ме фаќа. 7 месеци синко цел ден тт 38 до 38 со 5 . Далерон на 6 часа. Пред 3 часа 39 со 2.... паника, полудев. Далеронот испиен не спаѓаше. Чорапи со оцет, го рассоблеков. Саат помина од далеронот тт едвај до 38 со 8. Заспа пред пола саат, му мерам 37 со 5. Добро е. Од што да е појма немам, ни носе ни шлајм , ни кашла.
Ако качува ептен, миксај далерон и блок макс на 4 саати. Мојата знае и 41 да качи. Причини може да има еден куп, грло, уво, вирус... Ако уште качува, одете на дежурен
Мами син ми е 10 месеци 2 пати 3 цица и 4 оброка ама вода капка не пие , испробано со различни шишинја чашки лажици и плука Сабајле стана со сува пелена , и во текот на денот ептен празни пеллени а се поти многу.Дали од потењето исфрла течност ? Многу ми е страв да не дехидрира како да го натерам да пие вода
за истово разговаравме во темата совети за бебиња од 6 до 12 месеци. За вода давај од чаша. Моето никако поинаку не пие.
Е сега стварно почнувам да паничам. Вчера сабајлето пелената на бебе (7 мес) беше полусува и многу гадно мирисаше. Пратев овие 2 дена, од сабајле кога ќе си стане мочка најнормално, полни пелени и пак лошо мириса. Како се наближува вечер, ништо не мочка. Накај 5 му беше сменета пелената до 9 не мочкал ниеднаш. Има 2 оброци, следната недела планирам и трет, цица.. Додуша е многу жив и досадно му е да цица, ама нешто внесува колку толку. Му бутам вода цело време, чајче.. Што пивне, што плукне. Не знае од шише, лом се прави. И плука највеќе. Вака е весел се ок.. Дали од жешково дека се поти па не мочка, 2 пати пиел вода и цицал од 5 навака, и чај пивна малку сега. Се сомневам да не немам млеко ама ако е гладен ќе покаже ваљда, го слушам голта. Колку треба да мочкаат на 7 месеци, дали исто како новороденче, ова не ни се случило до сега, сува пелена да имаме. И тоа на форсирање течност цел ден
Гледам повеќе мајки го имаат проблемов.. Да е само на цицање цело време течност внесува, ама вака.. Ептен се испаничив зошто немам како да го натерам да пие повеќе течност. А и температуриве не се нормални, се потат 24/7 губат течности..
Ве молам ако некоја знае дооообар очен лекар во Скопје или Штип да ми препорача па макар и приватен. Бебче ми е 7 месеци уште се мачиме со бактерија во око стафилокока, еве од сабајле и се појави и на другото око, постојано и солзат и некогаш има и зеленкаст секрет. Почнувам да се загрижувам повеќе, се измачи и таа и јас никако да се излечи. И тобрекс и вигамокс капки и хлорамфеникол маст ставав и никаков резултат. Ве молам ако некоја има слично искуство да ми каже како сте ја излечиле.
Утрово го однесов син ми на детско оделение бидеќи трет ден со тт но не ме примија. Ми вели сестрата одај во брза помош (пред болница имаат шатор монтирано) А и велам таму има педијатар, оделение детско? итн... сепак 7 месечно бебе. И плус не ќе го носам да го мешам со секакви болни. Нема ми вели, одај не ми стој овде. Јас упорна сакам детето да ми го прегледа дежурниот педијатар. Но сестрата не ни сакаше да се малтретира со мене. Си го затвори шалтерчето. Си заминав дома, и ако празничен викенд, му се јавив на матичниот и дојде дома го прегледа, злато од човек. Инаку вечерва приметив дека пробол кецот горе.
Јас планирам и да го носам задутре ако продолжи вака. Матичната ми е на одмор. Кај има добар педијатар, ти во ремедика го носиш мислам? Сабајлево гледам мочкал.. Абе ајде у државава преку врски без проблем примаат без упат и без осигурување, а бебе со тт упат му требало. Туку малце сме ај да не кажам за каде. @ladymici се надевам ок сте