Normalno e,nemoj da se sekiras i jas isto od prvata nedela sme na majchino i adaptirano i isto posle sekoj obrok ja polneshe pelenkata. Eve sega za nekoj den 5m ke pravime i mu se regulira,dnevno po ednash
Sakam da prasham dali nekoj ima iskustvo so zajduvanje od placenje na bebushko? Mn me plashi,vo posledniov period zajduva na sekoj 3-4 den,a imame 5 mes. Dali e normalno,mu duvnuvam vo lice poshto taka mi kazaa ama mn se plashi koga ke mu duvnam i beter plache. Ve molam ako moze sovet
И мојов знае да се заборави во рикање околу спиење обично, го кревам го исправам и му покажувам нешто да се загледа или ми тропам со нешто за да му одвлечам внимание. Големо е, разбира, пробај вака..
Имам пријателка, девојчето до 3 години и се зајдуваше. Не знам како престана, во последно време не плаче дали оти пирасна 4.5 години е сега, ама се сеќавам како мала кооолку плачешее за се плачеше и зајдуваше, па ја дигаше мајка и во раце и дуваше во лице....
Денес беба прими втора доза вакцини,6то валентна и Пнеумокока.Сега ми качи Темп 38 точно,весела е и цицаше до сега,заспа кај 9 но се разбуди и сега е активна. До колку се телерира да качи без да дадам чепче и колку време. Јас би да оставам до кај 38.5 да се избори организмот сам,но се плашам дане качи повеќе во текот на ноќта. Нз дали да ја расоблечам.. @Alishan30 ке те тагнам ако случајно не спиеш
@dunika како е бебка сега? Како ја поминавте ноќта? Јас кога качува од вакцина навечер давам сирупче Далерон за полесно да спие, ако качи преку ден не давам ништо. До 38.5 се толерира да не се даде ништо, знаеш веќе. Тт не би требало да трае повеќе од 24 часа. Ќе помине
Ми качи наеднаш 38.9 Многу беше топла морав да дадам чепче,само тоа имав од докторот. Ептен беше гревче,испушташе звуци ко да р’жи,не можеше ни да цица.. Со чепчето се спушти брзо,за пола час,па заспа кај 3,утепана беше. Сега си е супер,само не цица така лакомо ко што знае,се надевам нема пак да ми качи:/.
Добро што си и дала, на таа тт треба. Ако не качи до вечер пак, толку ќе е Не се секирај, нормална реакција е, еден ден трае тт. Ќе биде омлитавена малку денес, и тоа е нормално. Утре веќе ќе се врати на старо
Здраво.. Да ми препорачате некој добар ортопед?!? Се јавив кај Др. Тони Талески ама дури од 3септември има термин а бебо е 2месеци и 1недела. Фала.. ☺️
Ако ја разлисташ темата за ортопедски прегледи можеш да прочиташ многу мислења и искуства. Јас синко кај Антоније го носам. Презадоволна сум. Во неговата ординација има уште две докторки кои исто така биле одлични, тој лично ми ги препорача. Видоевски исто бил добар, ама немам искуство, така прочитав во темата.
Исто од овие што ти ги наброиле, би го предложила и др.Марковски, кој работи во поликлинка Букурешт во Скопје со упати. Познавам многу дечиња кои ги носеле кај него и задоволни биле.
Број немам, со упат се закажува преку матичен, или приоритетен упат па да прашате во Букурешт кој ден е тој на работа. Нема да ве врати
Од сабајле приметив на бебе му мириса мочката. Не е дехидриран, прима доста течности. Од што може да е ова? Што да направам?