Здраво. Дали некој знае освен во Бугарија каде може да де најдат Малтофер капки. Дали во Германија ги има?
Ве молам итно е Син ми 11 месеци ја нашол суди кремата почнал во неа и и ставил во уста имаше мн малку го измив одма дали е опасно
И мојата внука кај него ја носат, нејќев да звучам субјективно, но супер преглед и однос и задоволни пациенти Не дека другите не се добри, но не сум имала искуство со нив.
мене педијатарот од диспанзер ми рече чепче само над 39 тт дотогаш сируп. Чепчето нагло симнува тт а на 38.5 кога нагло ќе симнеш може да ти фати грчеви и трески. Кажувам што ми кажа докторката. и јас пред некој ден пишував за ова во совети за бебе од6 до 12 месеци. Чудно ми мирисаше 2-3 дена и не полнеше пелени како и обично затоа се сомневав да не е дехидриран. Еве вчера и денес е понормално. Со пополни пелени ама мирисот е уште присутен.
На 38.9 дадов,а само тоа и добив од педијатарот.Сируп немам.Ке разговарам следен пат,ти благодарам на совет
Здраво мајки.. Бебе е 7 недели и цел ден спие не можам да го разбуда ни освестам.. Сам не станува јас го будам да се разбуди цицне малку едвј со сила и пак завлече.. Уште е таков.. Досега вака не ми направил и загрижена сум малку
Да не има жолтица се уште? Мојот беше поспан многу на месец и пол негде, ко го однесовме на преглед билирубините 270 кренати, продолжена жолтица имаше. Може и така е денес само, има голема промена на времето. Дали полни пелени денес? Да не е дехидриран?
Температурата е нормална за бебе, ама штом нема цицано дај му во спиење биди упорна дури не почни убаво да трга, да не дехидрира мало е. Мери пак по пола саат тт и следи го, ако ти е сомнително консултирај се со педијатарот негов што да правиш.
36,9 pokazuva ... Nz nes prevetivno smee li da se koristi? Corapcina vo ocet ili? Mu dadov i vodickabi cajce pp 3 4 lazicki i cicna malku kolku bez ic
Не, за таа тт ништо не се дава, нормална за толку мали бебиња е до 37.5. Расоблечи го малку, и ќе се подразбуди така. Чорапчиња со оцет не би ставала јас, да креваше температура ќе имаше промена од преге до сега.
Го раслеков седиме буден е тт исто.. Ама цел ден спие како омалаксан ѓи беше како без сила сам не се буди се јас го будам.. И слаба пелена со мочка.. Нз од што вака дали ми е настинат а никаде нњ сум го изнесла
Форсирај цицање, буди го, спие оти со спиењето штеди енергија што треба да ја добива преку храната, затоа е поспано. Макар измолзи се, дај со шприц, најди начин да цица.
Па затоа со шприц давај. Мало е уште, иако ќе полни два месеци, мораш да форсираш цицање, или ако не фаќа, со шприц. Ќе биде пак како што било. Можеби е само скок во развој, ама сепак, мора да цица, тоа е приоритет сега.