Му правев крвна слика пред две недели, пред вакцината, педијатарот рече океј е. Три и пол месеци скоро.
Ама сега за да се види дали е од вирусно или бактериска природа и црп. Види со пробиотикот и следи. Но ако се многу столици, утре направете и нова лабораторија. Зошто пред 2 недели е за тогаш а ова е акутно и сега, па може да промени параметри во крвната слика. Ти доиш,пробај и ти повеќе со банани, јајце, за да преку млекото и кај него се пренеси дел од овое состојки
И мојава кака после секое јадење, а тоа му доагја на секои 3 часа, ретко да промаши. Но не е пролив, туку она нормална жолта столица што ја имаат бебињата. И матичниот педијатар и Станка рекоа дека е нормално да не се секирам.
Нема многу јаки грчеви, се смирува брзо. Исто беше и пред да ги пие колиеф, искрено воопшто не осетив некоја разлика. И повракјањето прекина, од кога ги прекинавме капките. Уште следното хранење.
Мајки, бебе во последно ептен често си ги трие очињата, пред малку претајќи си бркна в окце и сега му е црвено. Плачеше со солзи оти го здоболе. Ќе му се повлече ли само или нешто да му ставам?
Нормално е тоа, не се секирај. Ова е ептен течно, како вода. Според крвната слика и ЦРП-то, најверојатно вирусно. Досега петпати искака, сега Линекс бејби дропс му дадов, форсирам цицање, јадев банана, ориз, па се надевам дека ќе помогне ова. Благодарност до @Alishan30 за советите
Новороденче нормално е да кака многу почесто и поводесто, за разлика од 3-4 месечно бебе. Е сега мојава беше и си остана какач голем ама ако е диареја мора да се проверува. Така да во твојот случај стварно е најнормално.
Д ти кажам и как нас с епојави осип.. Јас мислев дека е од ад бидеќи се осипи после саат како ѓу дадов с пред тоа 2 3 пати имав дадено и веќе не дадов.. Ама кога истражував прочитав дека можи да се осипи од тт... Имаше на врат глава меше и грбче горе
Не се гледа убаво тогаш ја сликав и јас се исолашив мидлев од ад е и дури и хипоалергено земав и клга му дадов еднаш тргна и исповрати моето млеко што го цицапше.. И сега се ди мислам од вирусот беше.. Треба и ваквина да прјмаме сега па сакам да си направам крва слика и црп на бебе з сигурно.. Велат кај нас др ќе го прегледа и ќе кажи дали треба ама некако душава друго ми кажува.. Тоа со едно боцкање и лрвна слила и црп се проверув нели? И дали истиот ден треба да проверам пред да се стави вакцината дали знаеш
Не се секирај, од прстето ќе му земат крв нема ни да трепне. Крвна слика најмногу 2 дена пред вакцина и секако педијатар ќе го прегледа пред да му ја стават.
Сега се слушнав со една пријателка ми кажа да појда да му земат крв , да почекам рез бидеќи брзи биле и со тоа на вакцина
Едно боцкање е, само повеќе крв вадат за двете. Инаку не знам од каде си, каква ви е лабораторијата, ама во авицена кога го боцкаат бебе воопшто не реагира, со многу нежни иглички боцкаат и нема гајле за крвна слика. Јас правам еден ден, следниот вакцина. Така било до сеа, не знам колку да чекам после вирусов за да примиме пневмокока..
Итно ве молам. На детето му искочило дали е гнојна кеса незнам, и пола единица му ја снема. Што се случува? Викенд е незнам каде да го носам на стоматолог? @Annath ?
На дежурен стоматолог, да се отвори забот, да се дупне гнојната ќеса, а ако има потреба и антибиотик ќе даде.