ние имавме кај двете деца тт 38 до 39 ама само еден ден. Ама освен тоа се со растечени носиња трае околу 3 дена
Здраво мајки, дали некоја имала искуство со мирис на неубав здив кај бебе? Дали тоа укажува на нешто? Бебе има скоро 20 месеци и од скоро го забележав тоа. Инаку миеме запчиња веќе 3 недели, дали може и од тоа да е, само откако се разбуди наутро или на поручек после спиење се осеќа.. Ве молам за искуства..
Детенце е ова веќе Можно е да има стрептокока таа знае да даде непријатен мирис на здивот.Не е лошо брисеви да направите .
Itno e Sin mi goltna malku list si igrase so nego i taman vlegov vnatre otkina del i povrati mnogu. Sto da pravam mu rekov da ne mu dava lisja da faka ama nikoj ne me slusa..patem.zolcka jadese denes mozno e od toa da e ? Ne e prv pat ,3 den zolcka mu davam duri ne goltna list super bese nemase rekacija na zolckata nikakva...
Лист хартија? Ништо страшно, моево има лапнато и лист и подебела хартија како картонче Ќе го искака, само не го барај преработено ќе биде,од искуство
Девојки здраво, два месеци сме и на муцето ни се појавија овие .Незнам како да ги наречам, како кожички се ама не се кинат не се чистат.Чистам со нистатин и со малку сода растворена во вода ама еве неколку дена си стојат...Некоја да има некакво искуство
Здраво мајки, бебе ми е многу настинато, само ќива и тече нос како од чешма ама денес промеќам и изглегле вакви меурчиња на уште 5 места..
Мајки помош .. Бебо е 3месеци и 10дена 3-4 дена многу ќиваше а од синоќе и носето му е затнато само кога ќе се искива истерува по малку мрсолчиња, и неможе да дише се нервира. Кажете нешто за ќивањето што да направам?!?
И моево е така. За ќивање реално нема ништо што да направиш, чисти носе почесто. Ги нервира, не можат да спијат и да јадат ама ќе помине. Имало сега нелој вирус така ми кажа докторката. @Sexybaby86 прво и докторката типоваше на сипаница ама после ми рече као не е, пошо само на едно раче имала. Да следам ми рече дали ќе и се појават на други место и да и проверувам температура. Иначе е активна, се смее, не е кенкава. Носево ме нервира, грчи кога спие..0
Ние кога беше така и го перевме носот со шприц со физиолошки. На страна легната прво во едната ноздра таа што е одозгоре пола шприц и пробива течноста и од другата и после обратно на другата страна уште пола, чекаш минутка и влечеш. Нас само ова ни беше спас, незнам колку и дали е правилно искрено, педијатар рече може, ама кај нас беше ептен затнато
Тоа воопшто не е безбедно да се прави ако не знаеш точно како. Прво доктор ќе ти каже дека освен стручно лице, не смееш да помислиш сама да го правиш иако е најефикасно, јас ја носев редовно така да и го чистат ама ми беше кажано да не пробувам сама.
@Cherry333 утре сме на вакцина, иначе и ние киваме нешто многу и очината знаат да бидат црвени одоздола понекогаш.. Да правам крвна слика пред да го вакцинираме најубо? Докторката рече донесете го јас ќе го прегледам че кажам дали треба.. Ама не сум мирна така а прва вакцина че ни биди
Мајкиа бебе од ноќеска топло, Се разбуди во 5ипол, сфатив дека е температура, цицаше и го расонив. Пред 45мин измерена температура Со безконтактен 37.1 Со живин 38.1 Со дигитална цуцла 38.1. Кога беше буден се смееше,си играше со баба,сегапак цицаше и заспа Сега измерив со цуцлата 37.5 Завчера бевме на рутинска контрола кај педијатар се беше уредно и грло и гради, ни даде упат за рутинска контрола на крвна слика. Чекам да отвори лабораторија ќе го носам. Што да се прави при температура 38.1 и на колку време да мерам? 11 месеци е Докторке, од што може да е? @Alishan30
Ништо не би правела на 37,1-38,1 Сепак го прегледале и се е во ред. Може му е топло. Расоблечи, следи дете и тоа е. На оваа температура, без други симптоми и прегледано дете- ништо не би дала Може и заби се.
Мајки.. Дали може да дадам нешто како парацетамол или сл. за настинка (ќивање и затнато носе) за да не стане уште полошо. Иначе бебо е 3месеци и 11дена.