Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ок, не викам дека облеката е причината, ама и неповрзано со мочкањето, во памучни е најдобро да си спие. Не се секирај, штом си цица и мочка и кака преку ден и си напредува, нема место за паника :)

На gjoker4e и Корнелија им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.449
    Допаѓања:
    108.326
    Од мал мене синчето не ми мочка навечер нешто особено, ама ќе стане и знае веднаш цела пелена да ја наполни. Мочка само ако му ја облечам порано пелената, кај 8-9, ако го преслечам кај 11, до сабајле е скроз сув или еднаш ако се измочкал. Летоска кога пробав да го одбијам на пладне спиеше без пелена и не мочкаше воопшто, штом стане ќе се измочка во нокширче.

На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Госпожава моја зарипна во гласот, потечени крајниците, ни дадоја Цефаклор сируп на 8 сати да пијат. Искуство и некој лек плус за да и поможит. За некој ден прајт 9 месеци.

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Ладно давај, вода, сок, каши, се да биде ладно. Ладното помага да се намали отокот на гласните жици и крајниците, а топло само ќе го зголемува.

На NarCis@ и Sandrin4 им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.449
    Допаѓања:
    108.326
    Нема многу што можеш да и дадеш плус, освен пробиотик нормално со антибиотикот.

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
  7. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Dobri sme sega kukle, se povlece skros crveniloto alergija bilo znaci, ni dadoa loratidin I i pomina ama limfnite zlezdi I se uste poteceni, ke sledime dali ke povlecat ako ne pak na doktor... Fala sto ne mislis

На duffi, emkaemka, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    39.950
    Дали би вакцинирале со ваква кр.слика? Се решив да ја вакцинирам, ама крвната слика не ми стое добра. Малата е добро сега, не и е црвено грлото, пред неколку дена малку беше жешка по телото, а дланките и стапалата мраз. Се консултирав со доктор, рече да не вакцинирам.
    IMG_20190226_200752.jpg

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @forumce нема референтни вредности, ама тоа што е H е повисоко од нормала, а L е пониско. Послушај го докторот и почекај, да не ти е мисла, ама и за хемоглобинот поразговарај дали за суплемент или преку исхрана да е над 100, вака на граница е. Леукоцитите исто на граница за нормална крвна слика, макар што кај помали деца се други референтни вредности и влегуваат во нормала. Mcv, mch, hct се сите поврзани со хемоглобинот и резервите, и тие се пониски колку што гледам, ама некој постручен нека каже поточно.
    Ммр ќе ја примавте?

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    39.950
    Да, ммр. Одлучив да не ја носам во градинка 1 недела и да и давам сируп за имунитетот плус, сега само вит.д и ц пие. И за хгб мора да се консултирам со матичната

На mal.ecka и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.626
    Допаѓања:
    76.855
    Од мене препорака една железо и феритин да и проверите на малата. Оваа кс кажува дека е малку анемична.. Скоро сите вредности на еритроцити и се под граница, а дури и Rdw cv е покачено, што укажува дека има анемија. Обавезно железо да и проверите..

На forumce и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Majki during cistev noseto ova Ni see Desi beba mn mrda vristi dur cistam nose ,da ne i napravam nekoja komplikacija sigurno jas ja povrediv

Прикачени фајлови:

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Си ја изгребала или многу длабоко си го ставила аспираторот и силно си повлекла. Ми се има случено и мене, не беше страшно, после внимаваш повеќе и тоа е. А сите деца се такви, не даваат никако аспиратор да им приближиш.
    p.s. Можеше да кажеш само дека и пушти крв, не мораше толку сликовито 8)
    Звучеше како насловите од некои квази портали: еве што ќе се случи ако тоа и тоа, еве каква кола купи тој и тој, Шок! еве како душко дозна за карлеуша и ти треба да отвориш ако сакаш да дознаеш :D

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.449
    Допаѓања:
    108.326
    Според мене ова не е кс за вакцина.

На LiliBoz и forumce им се допаѓа ова.
  15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мајки искуство со хрчење на носето кај бебе? Преку ден е се во ред нема ништо, навечер ќе го ставам да спие и после 4-5 саати почнува. Изгледа како да е полн со секрет, а најчесто нема воопшто месолчиња, а понекогаш и ќе извлечам малку.
    Незнам како да препознаам да не е настинат, други симптоми нема.

Нормално прво си реков одма на педијатар, ама го кренам во раце или преку ден нема ништо. Па од друга страна си велам зашто сега да го носам по доктори во најголемите епидемии...
    И не знам колку сериозно дс го сфатам ова, што мислите? Имала некоја слично искуство?

16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Колкаво е бебенцето?Не би требало ништо страшно да е. Ставајте редоввно капки за носе и чистете со пумпица ако има мрсулчиња. Нека спие малку на подигнато.Ја не би носела сега во вирусиве, ептен ако не се подобри тогаш.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Мислам дека не е ништо страшно. Не влечи со аспиратор ако нема мрсули, ќе направиш поголема белја. Со аспиратор се влече само ако тече носето, во спротивно не, може да предизвикаш пукање на капилари и подоцна проблем со синусите.
    Солени капки и одржување соодветна влажност во собата во која спие се доволни.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    179.308
    Овоа е мачкитис народно кажано
    Се добива од маче каконкругови севи мнигу време ну треба за да помине
    Белогент и ројазол мачкавме ние

19. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    3 месеци е. И мене не ми изгледа ептен страшно за да го носам веднаш.
    Ама знаеш пак немаш мир.
    Го поткренав сега и добро е

20. Талкачка

Талкачка Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    132
    здравоо..вчера наполнивме 1 месец но бебуш се нафрла со вакви точки кои некогаш се поцрвени а некогаш стивнуваат...пробав со кремот од болница што ни го дадоа против црвенило не помага..да брзам за на доктор или има некој искуство со ова?