Ок, не викам дека облеката е причината, ама и неповрзано со мочкањето, во памучни е најдобро да си спие. Не се секирај, штом си цица и мочка и кака преку ден и си напредува, нема место за паника
Од мал мене синчето не ми мочка навечер нешто особено, ама ќе стане и знае веднаш цела пелена да ја наполни. Мочка само ако му ја облечам порано пелената, кај 8-9, ако го преслечам кај 11, до сабајле е скроз сув или еднаш ако се измочкал. Летоска кога пробав да го одбијам на пладне спиеше без пелена и не мочкаше воопшто, штом стане ќе се измочка во нокширче.
Госпожава моја зарипна во гласот, потечени крајниците, ни дадоја Цефаклор сируп на 8 сати да пијат. Искуство и некој лек плус за да и поможит. За некој ден прајт 9 месеци.
Ладно давај, вода, сок, каши, се да биде ладно. Ладното помага да се намали отокот на гласните жици и крајниците, а топло само ќе го зголемува.
Dobri sme sega kukle, se povlece skros crveniloto alergija bilo znaci, ni dadoa loratidin I i pomina ama limfnite zlezdi I se uste poteceni, ke sledime dali ke povlecat ako ne pak na doktor... Fala sto ne mislis
Дали би вакцинирале со ваква кр.слика? Се решив да ја вакцинирам, ама крвната слика не ми стое добра. Малата е добро сега, не и е црвено грлото, пред неколку дена малку беше жешка по телото, а дланките и стапалата мраз. Се консултирав со доктор, рече да не вакцинирам.
@forumce нема референтни вредности, ама тоа што е H е повисоко од нормала, а L е пониско. Послушај го докторот и почекај, да не ти е мисла, ама и за хемоглобинот поразговарај дали за суплемент или преку исхрана да е над 100, вака на граница е. Леукоцитите исто на граница за нормална крвна слика, макар што кај помали деца се други референтни вредности и влегуваат во нормала. Mcv, mch, hct се сите поврзани со хемоглобинот и резервите, и тие се пониски колку што гледам, ама некој постручен нека каже поточно. Ммр ќе ја примавте?
Да, ммр. Одлучив да не ја носам во градинка 1 недела и да и давам сируп за имунитетот плус, сега само вит.д и ц пие. И за хгб мора да се консултирам со матичната
Од мене препорака една железо и феритин да и проверите на малата. Оваа кс кажува дека е малку анемична.. Скоро сите вредности на еритроцити и се под граница, а дури и Rdw cv е покачено, што укажува дека има анемија. Обавезно железо да и проверите..
Majki during cistev noseto ova Ni see Desi beba mn mrda vristi dur cistam nose ,da ne i napravam nekoja komplikacija sigurno jas ja povrediv
Си ја изгребала или многу длабоко си го ставила аспираторот и силно си повлекла. Ми се има случено и мене, не беше страшно, после внимаваш повеќе и тоа е. А сите деца се такви, не даваат никако аспиратор да им приближиш. p.s. Можеше да кажеш само дека и пушти крв, не мораше толку сликовито Звучеше како насловите од некои квази портали: еве што ќе се случи ако тоа и тоа, еве каква кола купи тој и тој, Шок! еве како душко дозна за карлеуша и ти треба да отвориш ако сакаш да дознаеш
Мајки искуство со хрчење на носето кај бебе? Преку ден е се во ред нема ништо, навечер ќе го ставам да спие и после 4-5 саати почнува. Изгледа како да е полн со секрет, а најчесто нема воопшто месолчиња, а понекогаш и ќе извлечам малку. Незнам како да препознаам да не е настинат, други симптоми нема. Нормално прво си реков одма на педијатар, ама го кренам во раце или преку ден нема ништо. Па од друга страна си велам зашто сега да го носам по доктори во најголемите епидемии... И не знам колку сериозно дс го сфатам ова, што мислите? Имала некоја слично искуство?
Колкаво е бебенцето?Не би требало ништо страшно да е. Ставајте редоввно капки за носе и чистете со пумпица ако има мрсулчиња. Нека спие малку на подигнато.Ја не би носела сега во вирусиве, ептен ако не се подобри тогаш.
Мислам дека не е ништо страшно. Не влечи со аспиратор ако нема мрсули, ќе направиш поголема белја. Со аспиратор се влече само ако тече носето, во спротивно не, може да предизвикаш пукање на капилари и подоцна проблем со синусите. Солени капки и одржување соодветна влажност во собата во која спие се доволни.
Овоа е мачкитис народно кажано Се добива од маче каконкругови севи мнигу време ну треба за да помине Белогент и ројазол мачкавме ние
3 месеци е. И мене не ми изгледа ептен страшно за да го носам веднаш. Ама знаеш пак немаш мир. Го поткренав сега и добро е
здравоо..вчера наполнивме 1 месец но бебуш се нафрла со вакви точки кои некогаш се поцрвени а некогаш стивнуваат...пробав со кремот од болница што ни го дадоа против црвенило не помага..да брзам за на доктор или има некој искуство со ова?