Majki sovet? Denes mu padna papocnata vrvca. Znam na prvoto dete ne mu bese vakvo papoceto koga i padna vrvcata.
На мојава и беше вака, само мене ми рекоја кога ќе падне да отидам одма на болница за да ја премачкаат. Не знам Мк како е прават.
Вакво слично му беше ако мислиш на тоа крвавото. Совет имав после бањање да исчистам со алкохол и прашоче Банеоцин чинам беше, и пак прашоче на секое менување пелена онака баш многу да се стави да го покрие цело папче.
Да ве прашам Дали е можно зелената кака да е резултат од авокадото или станува збор за некој проблем?
да ве прашам, како се вика она седење како буквата W, со нозете свиткани во колената наназад? има ли тука за тоа тема тука или кај деца, што викаат во Македонија за тоа? бебето (8 месеци) со лазење онакво без кревање газе почна да се подисправа на работи со свиткани нозе и после да седнува така со свитканите нозе наназад. А да седи со нозете нанапред исправени уште не може (сама не ја седнувам, денес само пробав кратко може ама со рацете се потпира). А со свиткани нозе рацете ги пушта нешто да фаќа. Лошо ли е вака што прави?
Имам читано дека не чини така да седат. И моево така знае да седне некогаш, особено кога се исправа на колена, и после седнува така. Најчесто го коригирам ама не можам на секое. А со исправени нозе тешко кое седи, обично седат како Буда, пробај така мести го, нозете пред него свиткани во колената, колената отворени накај страните. Ама објаснив. Знаеш, како скрстени за медитација ама не се скрстени туку отворени. Инаку моево и кога почна да седи само, се потпираше напред со рацете.
И синко знае така да седи. Цело време го опоменувам, и пак знае така да седи. Имам слушнато дека не е убаво зошто има големи шанси да гази вбатрешно со стапалата а не право. Мислам дека ме разбра што сакам да кажам. Сакам и на ортопед да го носам, чисто да го води, ама со ситуацијава...
Mu krkorat crevcata si potkivnuva da ne e nastinat da zemam nesto od apteka uste 5 dena 1 mesec pravi
Нормално е, сега почнуваат да му проработуваат цревцата. А кивањето исто е нормално, сеуште се чисти, а и на најобична прашинка киваат, прв пат се среќааваат со нештата, организмот така реагира.
Значи ќе се пореметем. Детево цел месец дерман нема. Синоќа го заприметив му се затна носето, денеска му се растече. Му измерив тт кога стана 37.4. Цело време му варира, сега 36.6. Го однесов кај матичната, го виде рече пак вурусно. Трет пат месецов вирусно? Ни даде капки за во уши и нос, рече да не брзам со антибиотик. Рече дека ушињата му се малку воспалени, тоа му било на алергиска база, дека на секое затнување на носето така ќе му реагирале, нешто со средното уво и каналите било поврзано, ама ич не се разбирам. Ми ја кажа и состојбата како се викала, можеби @Alishan30 ќе ја знае. Ја прашав за алерго тест, рече нема потреба. Плус ми кажа дека често ќе се разболувал, и тие деца што го имале овој проблем биле повеќе подложни на бронхит. Од јануари се намаше разболено, ама како тргна месецов не знам што да кажам. Исто ни даде и сируп за имунитет да пие, Исоприносин се вика, сте го користеле?
Колкаво е? И мојов 2 пати се разболе исто вака како твоето во размак од 2 недели, полудев. Па како вриштеше таа ноќ кога му се затна носот, не можевме да го смириме. Исто со ушињата имаше црвенко, а и крвна слика му направивме некои показатели за алергија беа покачени. Помина, после неколку дена бебе извади заб. Од тоа му бил паднат имунитетот изгледа.
Година и 10 месеци. Уште 5ки треба да излезат, ама не ме остава да го допрам во уста. Тоа е нека се живи и здрави, побелев во косава на 30 години.
3 ден, на синко не му попушта носето, од вчера почнаа мрсулчиња, де бели де светло зелени. Кива, ваљда така ги исфрла мрсулите, не кашла, два до три пати на ден ако се закашла, можеби од суво грло. Тт до 38, само сабајле ококу 5-6 се крена. Не знам дали да го инхалирам, дали има потреба. Матичната не ми рече. Ама мислам дека ке му е подобро. Каков инхалатор користите?
Majki.. Na sinko od laktot nadole mu e crveno raceto sto moze da bide. Sabajle mu davav jabolka ama prethodno ina pieno sokce od jabolka, dali moze da e od toa? Na slikata ne se gleda bas. Ama od sto moze da bide. Pomos
Ќе ја тагнам @Dikinzi мислам дека беше, имаше пишано за инхалатор мене многу ми се засвиѓа. Ако може нека пише.
Инхалација само ако ти препорача доктор, ако смета дека е потребно. На своја рака не. Пошто не се користи инхалација на секое затнување нос.
Немав избор во Зегин, зедов на Емед. Не знам дали ќе го прифати, ќе пробам да стане. Знам дека не се препорачува на секое затнување, всушност ова му е и прва ваква настинка. Денеска место подобро, полошо му е, ептен е затнат плус качи 38.7 тт, затоа се решив да го инхалирам со физиолошки, па утре пак на доктор, @Annath.