Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    20200919_163953.jpg
    Majki sovet? Denes mu padna papocnata vrvca. Znam na prvoto dete ne mu bese vakvo papoceto koga i padna vrvcata.

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.148
    Допаѓања:
    26.036
    На мојава и беше вака, само мене ми рекоја кога ќе падне да отидам одма на болница за да ја премачкаат. Не знам Мк како е прават.

3. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.378
    Мислам дека сега треба со 3% хидроген да го чистите. Како ви рекоа од болницата?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Вакво слично му беше ако мислиш на тоа крвавото. Совет имав после бањање да исчистам со алкохол и прашоче Банеоцин чинам беше, и пак прашоче на секое менување пелена онака баш многу да се стави да го покрие цело папче.

5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Да ве прашам
    Дали е можно зелената кака да е резултат од авокадото или станува збор за некој проблем?

6. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    да ве прашам, како се вика она седење како буквата W, со нозете свиткани во колената наназад? има ли тука за тоа тема тука или кај деца, што викаат во Македонија за тоа? бебето (8 месеци) со лазење онакво без кревање газе почна да се подисправа на работи со свиткани нозе и после да седнува така со свитканите нозе наназад. А да седи со нозете нанапред исправени уште не може (сама не ја седнувам, денес само пробав кратко може ама со рацете се потпира). А со свиткани нозе рацете ги пушта нешто да фаќа. Лошо ли е вака што прави?

7. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Имам читано дека не чини така да седат. И моево така знае да седне некогаш, особено кога се исправа на колена, и после седнува така. Најчесто го коригирам ама не можам на секое. А со исправени нозе тешко кое седи, обично седат како Буда, пробај така мести го, нозете пред него свиткани во колената, колената отворени накај страните. Ама објаснив. :D Знаеш, како скрстени за медитација ама не се скрстени туку отворени. Инаку моево и кога почна да седи само, се потпираше напред со рацете.

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    И синко знае така да седи. Цело време го опоменувам, и пак знае така да седи. Имам слушнато дека не е убаво зошто има големи шанси да гази вбатрешно со стапалата а не право. Мислам дека ме разбра што сакам да кажам. Сакам и на ортопед да го носам, чисто да го води, ама со ситуацијава...

9. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Mu krkorat crevcata si potkivnuva da ne e nastinat da zemam nesto od apteka uste 5 dena 1 mesec pravi

10. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.470
    Nee gasovi si ima sigurno na kakvo mleko ste?

11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Нормално е, сега почнуваат да му проработуваат цревцата. А кивањето исто е нормално, сеуште се чисти, а и на најобична прашинка киваат, прв пат се среќааваат со нештата, организмот така реагира.

На Malesia и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  12. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Значи ќе се пореметем. Детево цел месец дерман нема. Синоќа го заприметив му се затна носето, денеска му се растече. Му измерив тт кога стана 37.4. Цело време му варира, сега 36.6. Го однесов кај матичната, го виде рече пак вурусно. Трет пат месецов вирусно? Ни даде капки за во уши и нос, рече да не брзам со антибиотик. Рече дека ушињата му се малку воспалени, тоа му било на алергиска база, дека на секое затнување на носето така ќе му реагирале, нешто со средното уво и каналите било поврзано, ама ич не се разбирам. Ми ја кажа и состојбата како се викала, можеби @Alishan30 ќе ја знае.
    Ја прашав за алерго тест, рече нема потреба. Плус ми кажа дека често ќе се разболувал, и тие деца што го имале овој проблем биле повеќе подложни на бронхит. Од јануари се намаше разболено, ама како тргна месецов не знам што да кажам.
    Исто ни даде и сируп за имунитет да пие, Исоприносин се вика, сте го користеле?

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    7.565
    Колкаво е? И мојов 2 пати се разболе исто вака како твоето во размак од 2 недели, полудев. Па како вриштеше таа ноќ кога му се затна носот, не можевме да го смириме. Исто со ушињата имаше црвенко, а и крвна слика му направивме некои показатели за алергија беа покачени. Помина, после неколку дена бебе извади заб. Од тоа му бил паднат имунитетот изгледа.

14. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Година и 10 месеци. Уште 5ки треба да излезат, ама не ме остава да го допрам во уста. Тоа е нека се живи и здрави, побелев во косава на 30 години.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    3 ден, на синко не му попушта носето, од вчера почнаа мрсулчиња, де бели де светло зелени. Кива, ваљда така ги исфрла мрсулите, не кашла, два до три пати на ден ако се закашла, можеби од суво грло. Тт до 38, само сабајле ококу 5-6 се крена. Не знам дали да го инхалирам, дали има потреба. Матичната не ми рече. Ама мислам дека ке му е подобро. Каков инхалатор користите?

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Не сум користела ама од што читав на форум и по фб групите ги препорачуваат овој и EMED од Зегин
    Screenshot_20200927-161147_Gallery.jpg

На eta и Корнелија им се допаѓа ова.
  17. ..MoNNy..!!

..MoNNy..!! Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    29
    Majki.. Na sinko od laktot nadole mu e crveno raceto sto moze da bide. Sabajle mu davav jabolka ama prethodno ina pieno sokce od jabolka, dali moze da e od toa? [​IMG]
    Na slikata ne se gleda bas. Ama od sto moze da bide. Pomos

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ќе ја тагнам @Dikinzi мислам дека беше, имаше пишано за инхалатор мене многу ми се засвиѓа. Ако може нека пише.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.161
    Инхалација само ако ти препорача доктор, ако смета дека е потребно. На своја рака не. Пошто не се користи инхалација на секое затнување нос.

На Thallia и Корнелија им се допаѓа ова.
  20. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Немав избор во Зегин, зедов на Емед. Не знам дали ќе го прифати, ќе пробам да стане.

Знам дека не се препорачува на секое затнување, всушност ова му е и прва ваква настинка. Денеска место подобро, полошо му е, ептен е затнат плус качи 38.7 тт, затоа се решив да го инхалирам со физиолошки, па утре пак на доктор, @Annath.