Лелеее како успеа да ти го фати мењачот? Во седиште свое врзан беше и ти го фати? Дали обратно беше свртен или напред гледаше? Извини, знам дека можеби те оптеретувам сега со прашањава, а ти мака си имаш, но малиов кога го возам напред, никаква шанса нема да допре ништо и затоа те посоветував така. Извини за погрешниот совет Се надевам дека ќе се навикне, којзнае што му се чини штом толку плаче душиче.
Хаха, беше завртен наназад, ама не беше врзан како што треба преку раменцата, туку по навика во транспортерот го врзував доле околу колкчињата кога не беше толку подвижен . Секако беше спакуван, ама го извадив да пробам и така го врзавме. Кога фати да се витка, да фаќа мењач да драматизира на прво место кај што успеав застанави го сместив назад ама веќе беше уплакан уште повеќе него кога е позади. Како и да е, вредеше да се проба. Тврд орев е малиов од бебе, леле 1 недела не се навикнува никако. Јас пак мислев нешто како тренинг ќе биде, кога ќе сфати дека не го земам ќе се помири. Ама не бе грлото си го одра од драње не знам до кога вака..
Направивме крвна слика вчера, леукоцити 12. Денес е 5ти ден со тт, до 38. Претходните 2 дена беше до скоро 39. Носето е сеуште затнато, ама мрсулчињата се намалени. Отоко под окото малку е смирено. Ставам капки тобрадекс, и ни даде Алмацин. Дека 3 пат е месецов и тт сеуште има. Утре смд на преглед, па не знам што ќе биде. А што ќе беше 5 дена тт не ми е јасно. Се молиме за јадењеи за пиење, ама тоа е, Бог нека ги чува сите.
Majki ve molam za odgovor ako nekoja znae. Dali moze na bebe od 4 meseci da se dava od onie kupeckite pudinzi sto se od vanila. Oti bebo bese so svekrva mi jas ne bev doma i mu dala recisi celo pudingce. Dali moze da mu se dava toa, ako znae nekoj neka pise ve molam.
Ах бе тие свекрвите цццц. Нормално дека не може,полни се тие со шеќери и што се не, а и претпоставувам само на доење е или ад. Па и скоро цело да го изеде. Види го составот што содржи, веројатно нема ништо алергено ама пак следи го. Јас би му дала малку вода. Ништо страшно ама пудинг прв оброк
Na AD e. Da sosem malku bese ostanato. Mi vika si jade, ami ce si jade blago mu e toa ne znae toa bebe e.
Дај му неколку голтки вода и продолжи си со ад. Подобро банана да му дала да лизне, ма уствари што има да му дава таа ако ти не си кажала. Ништо мајка, не се нервирај биднала работата само одржи и лекција, утре мед може да му даде.
Пудинзи има од 6+ за бебиња. Јас од кај 8 му давам. Кажи и доктор ти рекол не смее. Ако му дала обичен па подбери ја малку. Ништо нема да му биде, ама ништо здраво нема во пудингот
Па јас претпоставив обичен му дала одма го замислив оној со шлагот Веројатно не купуваат бебешки дека мало е уште бебето да јаде. Како и да е, не смее да им го украде тој момент каде му даваш на бебето првпат да јаде Јас најмногу за тоа би се налутила ама онака ептен многу.
Мајка ти треба сама да знаеш дека на толку малечко бебенце не се дава пудинг, шеќери е тоа, има тука цела тема за воведување на исхрана на бебе можеш да прочиташ како и што се воведува, исто и педијатар да те советува. А за свекрвати, и за неа има посебна тема
Од се што (не) можела да даде, за пудинг се фатила! Секако ништо нема да му биде од едно, ама 4 месечно бебе нема потреба од шеќери, туку од млеко, ад или мајчино. Мајка или свекрва, треба да им е јасно тоа.
Бебево се изгреба со маркер не знам како успеа цел беше мазен маркерот Со што да мачкам побрзо да помине,за 1 недела има прв роденден не сакам на слика да биде осакатен
Има ли временско ограничување колку долго смее да се користи физиолошки раствор во носе? Тоа е натриум хлорид така? (Nacl 0,9%) И во однос на пластичните ампули, само еднаш ли смее да се користи по една капка (зедов од 5мл) или смее да постои отворена во фрижидер? Прашањава
Не подолго од 10 дена континуирано. И не треба многу често затоа што може да се оштети слузницата на носето. Јас давам мах двапати во 24 часа, кога ептен веќе има потреба.
Океј состав има. Не би требало да е лош. Прскај слободно. Една ампула отворена може да стои до 3 дена во фрижидер. Соодветно затворена со капачето. Физиолошкиот нема ограничување колко ќе го ставаш. Сепак далеку попрактично е спрејче. Оти се во боцичка и нема ограничување колко да стои отворен.
Смее да се користи неограничено. Не е деконгестив па да ја оштети слузницата. На море кога одиш, ограничено е колку долго смееш да се бањаш?