Денеска се тестиравме, чекаме резултати Братучед од сопругот, во ист двор сме имал негг тест, ама 2 недели без маска е, настинат, кашла, пак се ретестирал и 2 позз теста И тоа ни го кажа у петокот Па седи дома бре човече Ние веќе во петокот имавме тем Се јавивме на матичен. Дека празник, денеска на тест Не сме мрднале никаде, ем заради бебе, ем заради други После 2 дена од. кога качи тем малово ние качивме тем. Малово нема сега, ама нервоза не уби сите Од простотилак ни е ваква ситуацијава Од вторникот немаме контакт, го инхалиравме малово и докторката убаво кажа, ова му е вирусен ларингит, значи имал контакт со болен Абе збеснав, за по 3 дена да дознаам дека овој имал Ковид
Жал ми е. Видете што со резултатот, мора да има чаре и лекар и за такви случаи, нека кажат женскиве со Козле како е. Бидете добри
Мојов секогаш кога ќе му се затне носето, ушите му се воспалуваат. Ама не до таа мера да вришти, да плаче. Има степен на воспалување, и степен на болка. Матичната баш ми рече, мали се на знаат да кажат дека ги боли, а го боли. Тоа ако е минимално воспалување, па ќе се допира само за ушенца, нема да плаче. Најдобро е да го види доктор.
@NanaMia @Корнелија, не плаче така ноќе, но се чешка постојано Е денски ако не му е по ќејф нешто урла ми се чини го зарипна пак гласов, се уѕверува и се напиња ептен Сега пак плачки со спрејов, абе не знам, се полудевме веќе
Исто е кај сте, кога се болни, верувај. Еве го мојов 2 недели поминаа па уште е размазен, не можам да го вратам во нормала. Само со лесно нека мине, бидете добро, се ке биди ок
Мајки што да направам кога бебчето ми има запек? Користевме дохрана бебелан и мислам дека од тоа и се направи запекот, сменивме денес на аптамил комфорт се искака еднаш но потврда столица како мали топченца и гледам дека баш се мачи. Утре сме на педијатар, но не знам до утре како да и помогнам да си се олеснува побрзо и побезболно. Бебе има 14 дена
Мајки, ве молам за мислење за кс дали е за вакцина? Трета кс во рок од еден месец и пак не е во ред (според мене). Пред еден месец ми рекоа стомачен вирус, да зголемам пробиотик, да давам оризова вода, јас веќе почнав со пробување вкусови и столицата му се среди. Еве денеска пак слична кс ама во различна лабораторија е од претходните, па не можам да направам споредба зашто се различни реф.вредности. Што мислите, да го носам ли утре на вакцина? 5м и 9 дена е, треба да прими петтвалентна и пневмокок претпоставувам.
Здраво мајки. Во болница сме сеуште, вчера се породив, немам млеко, меѓутоа бебето пројавило интолеранција на храна, па му дале лекче да му се смири мешето и инфузија. Педијатарот вели не е страшно, кај секое второ дете се случува, но јас сум многу загрижена и потресена.
Кога се породив, и јас немав млеко, зошто синко не знаеше да ја фати пупката, а јас не знаев да го наместам. Исто повраќаше, не се сеќавам баш, нешто како вода, жолто... не ми кажаа ништо за интолеранција, ама мајка не се секирај, ќе биде се ок
Бебето ми е 2 ипол месеци и има низок хемоглобин 7.7 . Да напоменам дека сме само на доење. Дали некоја мајка се соочила со ваков проблем и што превземавте?
Nie sme na kombinirano hranenje, i kaj nas hemoglobinot e nizok. Bese 88. Pieme sideral goce sirup i vit.c kapki. Sirupot se dozira spored tezinata na deteto. Za eden mesec od 88 se zgolemi na 105.
Значи почнувам да се загрижувам, синко веќе 2-3 пати навечер не мочка!? Пелената сува. Станува се мочка се ок, ја полни пеленат. Не знам дали е ок тоа.
Деновиве ме боли грло, имам сува кашлица и почна да ме тресе некако, ладно ми е. Малиот ми е 1 недела. Има шанси да го разболам?
И кј нас се има случено истото навечер да нд мочка кога стани сабајле ја полни и јас се чудев и нз зошто
Здраво мамички. Дали ви се случило бебчето да не ви се дојадува? Имаме 5 месеца и веќе 2 ипол недели ако не и 3 не го дојадува млекото не сака до пола и толку. На адаптирано сме. Пробавме сменивме млека ама не сака пак. Почнуваат и непцата да го чешкаат па уште дополнително нема многу апетит. Го меревме преска дома и од почеток на месец истата килажа е нема напреднато. Утре ќе го носиме на педијатар ама ме интересира дали сте имале ваков проблем?