Надоаѓа сега и кај мене сѐ повеќе и повеќе. Проблемот е што закачив и инфекција на уринарните патишта, па не знам од што се осеќам болникаво веќе. Среќа засега никој дома се нема разболено од мене, а сите тројца спиеме заедно, се надевам ќе остане така.
Бебето денес за прв пат искака зелено. Во средата прими рота. Никогаш ваква боја не му била, цело време е сенф боја. Од што може да биде? Иначе има 4 месеци Spoiler: Какана пелена
Зелената боја на каката мислам дека е од преладено, и тоа како растеглено да не е слајм или ако имало растечено носе па од тоа. Не е страшно ќе менува каката. Ако му даваш нешто дохрана до храна може ако има јадено нешто, но ако е само на млеко може да е преладено.
Само на доење е Инаку денес бевме во парк, ладно беше ама убаво беше покриен и облечен на вратот беше топол го проверував. Само рацете му беа ладни, уфф ако може да го настинавме детето ќе пукнам
Тоа е мое мислење околу зелената боја на каката. Така ми е останато во сеќавање од кога беше моето бебе. Не му се плаши следај ги и другите каки какви ќе бидат на боја.
Мајки дали ги носите бебињата сега на прегледи во време на пандемија? Ќерка ми веќе 2 месеци се грчи, стега ножиња и закинкува некогаш. Крвна слика во ред, измет во ред па еве сега по мое инсистирање закажавме преглед на детско оделение во Штип и по можност ехо да и се направи на стомачето. Па дали некоја била во скоро време да ми кажи како е ситуација?
Мајки со што ја излечивте стафилокока ауреус во окцето на вашите малечки?? 10 месеци сме, и веќе не знам што да ставам за да се намали секретот од окото, горниот капак и е црвен. Од тобрекс, вигамокс капки, хлорамфеникол маст, физиолошки раствор, никакп да помине. Некооја од искуство да ми каже на кој начин какп сте ставале по колку пати на ден.. ве молам за совет педијатарот ништо друго не препишува...
Бебето ( 3ипол месеца ) ми беше настинато,и сеуште поткашлува и давам сируп На 28ми октомври ми запишале да ја носам на втора вакцина Дали да ја носам или да почекам подолго? Т.е дали смеам да почекам...?
Почекај т.е. види крвна слика што ќе каже ама ако кашла не. Можеш да почекаш освен ако не сакаш ротата да ја пропуштиш, ние ја пропуштивме (5 ипол месеци е) уште не е вакциниран ама тоа е, немаше да ризикувам.
^^Убаво што пред секоја вакцина правите крвна слика, ако има нешто ќе одложите. Овде кај што живеам јас нема шанси да ја проверат крвта пред вакцина. Син ми (веќе 6год.) сите вакцини ги прима така, без претходно направена крвна слика. Па и воопшто, не сакаат да им спомнеш за крв, дури и антибиотици дават на непроверено. Еве вчера стигна писмо за прва вакцина на ќере, пишува само во случај да има температура да одложам ако не ставање. Овде се задолжителни, има парични казни и не го примаат детето невакцинирано во градинка/школо.