Пробиотик да дадеш ? Мислам дека не е страшно ако нема многу течни столици. И така само на млеко е. Може да има промена во столицата ако си сменила АД.
Столицата се менува кај новороденчиња многу често. Штом е на Ад само нормално е. Не смееш нане и никаков чај,да даваш, многу е малечко бебето. Само Ад и ништо друго до 6 месеци.
Јс вака се мачев со ќерка ми, доктори сите можни креми ми ги дадоа од кои си земаа процент, еуцерин, биодерма, уриаж итн. После мачкав 3 дена кортико афлодерм во комбинација со канестен и герамицин и само така поминуваше. Од све друго само се ширеше.
Мајки ова бебешки акни ли се? Му се појавија неколку но од врескање и црвенеење цела вечер од грчеви гледам повеќе има сега, ќе го носам на контрола деновиве но да знам дали е тоа незнам дали да му ставам крема за лице на веледа или бетер ќе направам
Здраво сакам да прашам дали некоја мајка има вакво искуство.. малата ми е 11 месеци вчера забележав дека има како топче-грутка на десната града денес бевме на педијатар ни кажа да ја следиме да не е јадела копан или паштети одговорот ни беше не .. да не ја масираме туку само ке исчезнало а ако не тогаш да сме провериле хормони.. е сега ме интересира дали некоја мајка има вакво искуство да ми сподели бидејќи многу се загрижив.. ви благодарам.
Немам искуство. Предлог мој да одите да ја видат на ехо да се види што е грутчето кај специјалист а тој ќе ве упати ако треба хормони да проверувате
Бебешки акни се, 2,3 недели траат, моево кога имаше матичната ни рече може само со Еозин да се мачкаат. Мачкавме еозин неколку дена ама како мачкавме така нови се појавуваа и баталив со мачкање. Кога ќе се напнеше се вцрвенуваа,кога спиеше скоро и не се познаваа. Некои мачкаат и со мајчино млеко
И јас мислам дека се акни исто и кај него е кога плаче се познаваат повеќе но ми препорачува педијатарката да сменам козметика и да мачкам со грамицин а некако читам тоа не де препорачува за бебиња 3 недели само е
Имаме слајмови многу зајдува од нив, се бори за воздух еве ја сега во раце ми спие и дрхти, 5 месеци сме. Како сте се избориле со нив?
Мајки, малата ми имаше 3 дена температура со чиста крвна слика и урина па препишаа дека е заради вирус, од вчера вечерта наваму нема но има осип по кожата. Можно ли е да е од температурата или реакција на парацетамол и блокмакс? По главчето се чеша таму каде што е исфрлана. Еве слики да видите како изгледа
Исти сме и ние. Понекогаш ги повраќа (мн ретко) повеќе преку кака ги вади. Во вторникот ја носев на педијатар ми кажа да и давам 30мл чај од бел слез но да го поделам по 10мл три пати во ден,ми кажа во 1литро вода да ставам една мала лажичка од лутата маст мукоплант и да ја оставам да врие во просторијата кај што е бебето,со самото дишење да го вдишувала еукалиптусот од маста,и маст expulmo наутро и навечер да ја мачкам на градите и на грбчето. Денес сме за нијанса подобри се надевам до недела ќе почне да си диши слободно.
Розеола вирус е, го имаше и мојата на 6 месеци. Не е осипот од сирупите, од температурата е, таков е вирусот. Прво 3 дена темп, па 3 дена осип. Ќе помине сам од себе, не треба ништо да мачкаш. И не чеша осипот, се чешка можеби од нешто друго на главчето. Не се секирај, не е ништо страшно
Јас купив чај еукалиптус и го ставам да врие или во тенџере или во врастира во купатило, затварам врата да се направи сауна к поале 10 мин влегуваме сите кои имаме затнати носеви или кашламе и седиме внатре колку сакаме толку и да видиш колку помага, ги отвора дишните патишта, нос се отчепува, се диши посче тоа убаво.
Со мукоплант ја мачкам големата многу помага , а ова за вриење во вода за од која возраст смее, колку ви е мало бебето?
Здраво, повторно вадиме заби и е страшно. Нос тече како чешма,нерасположено и капак на се моменталнава состојба со коронава. Дали некој може да ми каже што би можело да е високо црп? Бебе е 9 месеци. Правевме крвна слика леукоцити покачени 11.6 и црп многу високо 57 Му земаа денеска и брисеви за корона,но до утре може да полудам,освен корона што друго би можело да е? Фала ви многу <3