Може да се работи за бактериска или вирусна инфекција. Ние бевме на антибиотик, во болница 6 дена, со црп 17, излезе дека е вирус.
Здраво, бебето ми е скоро 6 месеци. Кога ја држиме во раце ноџињата и се вцрвенуваат/ помодруваат. Штом ја легнеме, веднаш си се враќа природната боја. Дали некоја мајка се соочува со ваква ситуација и дали има консултирано стручни лица? Благодарам многу.
Брис од нос и грло да не има бактерија. Моето се од бактерија се разболува. Јас прво брис правам па кај матичната више научив
Да бидат утре резултатите од корона тестот негативни и ќе правам брисеви,плус уринокултура. Сега размислувам и бебе ќе е весело и одеднаш почнува да плаче,ко да го заболува нешто,може и да го пече нешто ако мочка тогаш,ќе видам утре се зависи од корона тестот. Фала
Посматрај го да не го боли ушето. И тоа еднаш ни се случи. Се фаќаше за уше дури и се тепаше и се тегнеше на моменти
Најверојатно не е ништо, ама можеби не ја држите убаво или нешто ја стега и не и дава добра циркулација. Кај моето така се правеше кога ќе го ставев во кенгур, па го баталив, ни за второто не користев. Дали ова се случува и кога е голо бебето, и каде го држите кога е исправено во раце? Ако се случува постојано, прашај матичен педијатар да ве насочи дали треба да испитате нешто.
Излезе дека е Розеола вирус, заболувале деца од 6 месеци до 2 години, температура 3 дена па 3 дена осип. Денес е 3ти ден како да и се повлекуваат па ќе видиме. Гревче мало се измачи, ослабна, и така беше плачка невидена сега уште толку. Само нека е добра па ќе се држиме по цел ден во раце
И во кенгур кога ја ставаме исто се случува. И кога е гола ама ако ја држиме во раце, кога и висат ноџињата..ја држиме нормално под газето или меѓу нозе, зависи на кој како му е згодно. Па ја консултирав матичната, ме извади од памет, да сме направеле превентивно ехо на срце.. а консултирав и педијатар од Ремедика ми рече нормално е.. ќе одиме секако да испитаме да бидеме мирни..ама сакав да видам дали имал некој слично искуство..
Кај моево не се случуваше тоа кога го држевме. Еден единствен пат кога го ставив во кенгур, му помодреа нозете. Среќа лето беше, па на кратки панталончиња беше и приметив дека му се модри. Оттогаш кенгур не користев. Направете си испитувања, чисто да сте мирни.
Мамички денес малиов не сака да пие млеко, а гладен е ќе му дадам да пие ќе почне две три голтки и ќе се турне ќе ми се смешка.. Едно шише пиеме 40мин со шетање со пење, а кога е успан цело си го пие.. Што можеда биди се плашам да не го боли грлото? Во секој случај понеделник ќе одам на педијатар.. Иначе сме точно 3 месеци и сме на ад
Периодот е таков, кај сите ова се случува, без разлика дали се на ад млеко или на ексклузивно доење. Скок во развој е, прилично интензивен, а некаде околу 4 месец, може и порано да почне, има sleep regression. Не го боли грлото, едноставно таков е периодот.
Фала богу тестот за ковид е негативен И на мое големо изненадување не ни дадоа никаков антибиотик,наводно од забите е. А дете навистина е многу подобар,од време на време ќе приплаче,но си јаде редовно,спие убаво,носете уште малку му тече но не е ништо страшно. Но сепак да сум раат ќе направам уште една крвна слика за недела две,малку високото црп ме загрижува,ма да и со стоматолог се консултирав,и тој потврди дека е возможно да биде високо од растење на 4 забчиња одеднаш Фала мила што не мислиш
Баш ќе пробам да му ги мијам почесто.. Тоа и така му ги мијам пошто цело време му се вуста верувај ја нз пауза да напрај да ги извади малку...