Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Од температурата е ќе се повлече само од себе
    Душичка

2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Може да се работи за бактериска или вирусна инфекција. Ние бевме на антибиотик, во болница 6 дена, со црп 17, излезе дека е вирус.

3. ajan81

ajan81 Истакнат член

Здраво, бебето ми е скоро 6 месеци. Кога ја држиме во раце ноџињата и се вцрвенуваат/ помодруваат. Штом ја легнеме, веднаш си се враќа природната боја. Дали некоја мајка се соочува со ваква ситуација и дали има консултирано стручни лица? Благодарам многу.

4. mici-22

mici-22 Истакнат член

Уште во болница да не задржат ми фали и тотално да полудам.
    Сепак фала на инфо

5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Брис од нос и грло да не има бактерија. Моето се од бактерија се разболува. Јас прво брис правам па кај матичната више научив

6. mici-22

mici-22 Истакнат член

Да бидат утре резултатите од корона тестот негативни и ќе правам брисеви,плус уринокултура.
    Сега размислувам и бебе ќе е весело и одеднаш почнува да плаче,ко да го заболува нешто,може и да го пече нешто ако мочка тогаш,ќе видам утре се зависи од корона тестот.
    Фала

7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Посматрај го да не го боли ушето. И тоа еднаш ни се случи. Се фаќаше за уше дури и се тепаше и се тегнеше на моменти

8. mici-22

mici-22 Истакнат член

Душичиња,кој знае колку имаат мака а не можат да кажат.

eta and K7M10J like this.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Најверојатно не е ништо, ама можеби не ја држите убаво или нешто ја стега и не и дава добра циркулација.
    Кај моето така се правеше кога ќе го ставев во кенгур, па го баталив, ни за второто не користев. Дали ова се случува и кога е голо бебето, и каде го држите кога е исправено во раце? Ако се случува постојано, прашај матичен педијатар да ве насочи дали треба да испитате нешто.

Осе likes this.
  10. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Излезе дека е Розеола вирус, заболувале деца од 6 месеци до 2 години, температура 3 дена па 3 дена осип. Денес е 3ти ден како да и се повлекуваат па ќе видиме. Гревче мало се измачи, ослабна, и така беше плачка невидена сега уште толку. Само нека е добра па ќе се држиме по цел ден во раце

K7M10J, elimkd and Sexybaby86 like this.
  11. ajan81

ajan81 Истакнат член

И во кенгур кога ја ставаме исто се случува. И кога е гола ама ако ја држиме во раце, кога и висат ноџињата..ја држиме нормално под газето или меѓу нозе, зависи на кој како му е згодно. Па ја консултирав матичната, ме извади од памет, да сме направеле превентивно ехо на срце.. а консултирав и педијатар од Ремедика ми рече нормално е.. ќе одиме секако да испитаме да бидеме мирни..ама сакав да видам дали имал некој слично искуство..

12. Annath

Annath Форумски идол

Кај моево не се случуваше тоа кога го држевме. Еден единствен пат кога го ставив во кенгур, му помодреа нозете. Среќа лето беше, па на кратки панталончиња беше и приметив дека му се модри. Оттогаш кенгур не користев. Направете си испитувања, чисто да сте мирни.

13. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Мамички денес малиов не сака да пие млеко, а гладен е ќе му дадам да пие ќе почне две три голтки и ќе се турне ќе ми се смешка.. Едно шише пиеме 40мин со шетање со пење, а кога е успан цело си го пие.. Што можеда биди се плашам да не го боли грлото? Во секој случај понеделник ќе одам на педијатар.. Иначе сме точно 3 месеци и сме на ад

14. Annath

Annath Форумски идол

Периодот е таков, кај сите ова се случува, без разлика дали се на ад млеко или на ексклузивно доење. Скок во развој е, прилично интензивен, а некаде околу 4 месец, може и порано да почне, има sleep regression. Не го боли грлото, едноставно таков е периодот.

eta, kjofti4 and Jana06 like this.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

16. mici-22

mici-22 Истакнат член

Фала богу тестот за ковид е негативен :inlove: И на мое големо изненадување не ни дадоа никаков антибиотик,наводно од забите е.
    А дете навистина е многу подобар,од време на време ќе приплаче,но си јаде редовно,спие убаво,носете уште малку му тече но не е ништо страшно.
    Но сепак да сум раат ќе направам уште една крвна слика за недела две,малку високото црп ме загрижува,ма да и со стоматолог се консултирав,и тој потврди дека е возможно да биде високо од растење на 4 забчиња одеднаш :)
    Фала мила што не мислиш :*

SarChee, mal.ecka, Jana06 and 2 others like this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Ве мислев со коронава, добро е што е тестот негативен :hug:
    Ќе биде добро малиот, брзо да помине!

mal.ecka and mici-22 like this.
  18. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Ние имаме цело време на брадата.. Ја мислам дека е од што цица.. Ја мијам градата ама неа ефект..

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Миј му ги рачињата почесто.

20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Баш ќе пробам да му ги мијам почесто.. Тоа и така му ги мијам пошто цело време му се вуста верувај ја нз пауза да напрај да ги извади малку...