Да лимфните јазли. Случајно ги напипав при доење кај бебе уште еден месец кога беше. Не знам дали сите ги имаат Треба да се малечки, да не се потечени
Мајки, малиот трет ден како не е какан, а многу плаче, се гледа дека се мачи. Му ставив термофорче и го легнав на стомаче на мене, одвај се смири. Како би можела да му помогнам да го забрзам процесот на олеснување? Инаку сме стари месец дена и сме на комбинирана исхарана (доење+ад). Многу ви благодарам.
Да, Рекол 2 пати дневно по пет капки, плус колипреф во секое шишенце ад по 4 капки и еспумисан 3 пати по 10 капки. Се ова по препорака од педијатар, не користам на своја рака.
Личи на полазано. Следи дали ќе се појават уште. Ама најверојатно нема, некое бубаче или пајаче го полазало.
Прво се исплашив дека е алергија зашто вчера воведов целер. После ми текна дека два дена го носам кај кучето значи може да е болва?
Здраво мајки јас денес се породив и ми рекоа дека бебето имало како модар белег кај вратот го боцнале некој витамин за да помине. Имали некој со слично искуство?
Не грижи се. Бенигна појава,монголска пега или флека најверојатно.. докај 3 до 5 год исчезнува. https://www.medicalnewstoday.com/articles/318853
Леле па и ми рече дека кога ке плакало бебето можно било тогаш да му се појавува тоа модро незнам што да мислам
Не разбирсм. Само кога плака ќе му се појавува ? Не ти кажаа ништо подетално? Ова си стои не се појавува и исчеснува со тек на време сеповлекува.
П па не ми кажа ништо подетално имало време било новородени да сме почекале може ке се повлекло, па незнам сега кога ке ме отпуштат ке си ја донесам на доктор накнпак
Има и моето од раѓање на врат и на половина. Исчезнува на кај 3 до 5г. Сега е неполни 2г и има уште, само е побледо. Заџрвува со плачење, ништо страшно. Едино треба да следиш да не се проширува.