1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Имам чепче.Значи да ставам место сируп.На големава мн и помагаа а на малава соруп и давав.
    А ви кажаа зошто не Блог Макс?

2. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Заради тоа што чепчето побрзо делува и поголемо дејство има, а и не го оптеретуваш желудникот. Кај нас се покажа поефикасно. А што му е на бебуш, од што е температурата. Ние пред 2 недели се испитувавме беше вирус. Сега бактерија во урина, не ми е јасно од каде излезе сега тоа.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Вирус,крева мн висока.

4. Babyiscomming

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Инаку заборавив да ти одговорам за Блок Максот, заради тоа што содржи Ибупрофен ама вие сте поголемки,може да пие

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Матичната вика не премала е,др.замената вика можи зошто не:wasntme:е ај нека се договорат де.

6. Babyiscomming

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Да да и јас наидов на многу мислења, бев исплашена бидејќи ми е прво дете и прв пат се соочивме со температура ама дадов бидејќи Парацетамолот делуваше ептен малку временски,морав

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Второ ми е ама пак се пореметив,секоја темп.од контакт ме вади.

На Babyiscomming му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Здраво. Дали е нормално бебињата да имаат често топла глава? Ние сме 8 месеци и често е топла главата, а чело и образи не. Уште кога беше помал му спомнав на педијатарот рече не било ништо ама сепак се мислам. Овие денови му пробиваат и запчиња па дали може да биде и од тоа.

9. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Mamicki bebe sto e na ad mleko denes mi povraka preraboteno mlekce kako urda i toa poslem 1cas pa nekogas i 2casa poslem jadenje? 3 i pol meseci sme

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Исто ни се случува и на нас понекогаш. Еве вчера цел ден го правеше тоа. Денес нема. А не е повраќал кога беше ептен мал мидлам дека штом не е во млаз и непреработено нема страшно. 3+ е бебето

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Незнам од синоќа со оброкот пред спиење ми направи вака и денес скоро од секој оброк поврака утре ќе одам на педијатар али знам ќе речи почекај од еден ден неможиш да видиш...

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Јас мислам нема простор за паника. Баш види утре што ќе каже педијатарот па пиши

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Моево беше со темп.викендов не крена многу до 38.3-4 и тогаш многу омалакса па го рассоблеков и му дадов парацетамол ја спушти и во апиење ако видев дека крева само го рассоблекував и ја проветрував собата да не е жешко па среќа не качи пак..
    Иначе зедов чепчиња ако качеше на 39 ќе ставав чепче..поефикасни биле
    @mal.ecka

14. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    273
    За мене Каличанин е една од најдобрите ортопеди во Мк. Да не беше таа детето ќе ми останеше со ептен сериозен проблем на ногата кој се реши за 3 недели, а за кој ортопедите од костозглобна викаа "па би требало да помине само од себе" или кога ќе им ја спомнев процедурата која треба да ја помине детето само бледо ме гледаа. Каличанин презеде мерки по тој метод уште истиот ден кога отидовме и сега е супер...

На Sexybaby86, emits и babyboy1 им се допаѓа ова.
  15. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.036
    И ние сме задоволни и од односот со пациентите и стручноста.

На zemzela91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Чепчето кај беба за разлика од сестраи се покажа неуспешно.
    Под 38,1 не слезе.Туширав,поминаа 6 ч.38.6 дадов сируп.Се надевам ќе симни,се изнамачи.

На babyboy1, Sexybaby86 и Babyiscomming им се допаѓа ова.
  17. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Се изнамачи со температура, пролив и ќенкавост на бебе. Давам далерон, ја расоблекувам, туширам, малку оризова вода (не ја сакаше), кашички овие денови не сака, сака да цица и чајче. Ми ја спушта температурата, но кога спие пак крева. Имам и чепче ако качи 38.5 :sweat:;(

На babyboy1 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Се слушнав со педијатар сега ми вика да не стегам мн за меше додека ми е во раце, да сум следела како ќе кака денед и утре и како ќе пилни пелени и ме праша дали нормално јади.. Детево си јаде нормално али вчера влеговме во тој фамозен скок што се трга од шише што сака да го гледа да го држи тој па сознам... Ќе видам до петок како ќе биди.. А можи и го стегам многу не баш сака многу да се занимава со играчкки и голем дел од времето ми е во раце..

19. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Мајки ве молам за мислење. Пратив слика пред некој ден но нема изгледа некоја со такво искуство. На бебето при мрдање на средина кжна мешето му се прави ко испакнато некогаш има некогаш не како ги стега мускулчињата на мешето знае да се испкане. Го однесов во систина кај Антони Христовски ми рече ништо страшно некоја мала хернија но треба само да се среди немам искуство со докторот отидов на дежурен ама некако многу чуден ми е. Имате ли искуство со него? Се мислам да го однесам и кај Марина во Ремедика, како сте задоволни од нејзе? Матичната ми вели нема потреба што нема пролив повраќање и слично но он премногу плаче мислев поради грчевите но сега веќе се ме плаши а на допир не го боли. Се изнапишав реферат но незнам веќе што да правам:(

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Мој совет е да не го носиш на педијатар туку на специјалиста некој што си е стручен за тоа.
    Е сега не знам каков специјалиста би ти требало за твојот случај консултирај матичен. Дали ортопед, дали интерниста некој...
    Јас така би постапила

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.