Ми рекоа хернија на стомачето еве како изгледа, би требало само да се повлече. Имаш некое познавање за ова? Само кога мрда и се стегс му се појавува повеќе или помалку
Сакав да го носам но кога отидов во систина ми рекоа немало потреба ќе си се смирело само дека да не сум кажела јас немало ни да обрнат внимание на тоа ама некако не ме држи место па реков да не има некоја мајка искуство со вакво нешто
Како сте со температурата? На колку темп.даваш сируп? Не би да те плашам ама сопругов едно време пред корона се запна со теретаната и креваше многу тежини па му се направи испакнат дел како кај бебево измеѓу ребрата и излезе дека е хернија на желудник од што се напнувал тану..ама со тек на време сама се повлече... Имај го и тоа во предвид.. Малиов мој со грчевите од многу плачење и напрегање си го испакна папочето нанадвор и ни рекоа дека има кила ама не беше страшна па сама од себе се повлече ко прекина со плачки
Да тој само една вечер имаше темп.и тоа највисока 38.4 ама ептен го омалакса па му дадов сируп и го рассоблеков па така заспа и не крена повисока.. Ама проливот со денови не запира..утре ќе го носам за крвна слика и мокрача да не дехидрира ми е страв..
Еве што пишува овде. Но штом рекол докторот само ќе се повлече значи проценил дека не е страшно.јас сепак би побарала друго мислење. Тоа севика епигастрична хернија, најчесто не предизвикува никакви симптоми само се испакнув акога плаче, и го напрега стомачето.
@babyboy1 на 38 температура и давам, плус ја мачкав далерон на непцата оти има страшни болки. После 4 вечери бебе се наспа од 18 до 6 сабајле и нема температура (цицаше на секој саат ипол ме здроби)
Се измачивте и двете, мило ми е дека сте ок. Долните кецови колку што знам искочија, сега горните ја мачат?
Здраво мајки, ве молам за мислење. Бебушот има 6 дена и каките се зелени Во болница беше на мајчино и плус вештачко, а сега дома три дена само на мајчино млеко. Кенка од време на време и ги витка ноџињата, дали е можно да станува збор за грчеви волку рано и што би била причината за зелени каки? Не напоменав, вчера и завчера и дадов и од Бекутан капките за грчеви и и' беше малку полесно.. Имам и пробиотик BioGaia, дали е рано да почнам да и давам? За два дена сме на контрола а веќе паничам
Пробиотик се дава одма, почни уште денеска, био гаја се дава еднаш дневно по 5 капки на гладно. Штом ги крева нозете веројатно се грчеви и може од тоа да е зелена каката, не се секирај не е страшно само давај да цица почесто штом сте се префрлиле само на мајчино. Ќе видиш на контрола како напредува и дали ќе треба повеќе да цица, важно е да полни пелени.
Плаче она, плачам и јас Ќе и го почнам пробиотикот уште одма, штета не знаев, па дај боже да помогне. Фала за советот
Охооо исто бевме, тек ќе има плачки Ставај си ја на града почесто и ќе се смирува, не плачат само од грчеви, се им е ново само мајката си ја знаат. Гушкајте се и честитки
Уште одма давај пробиотик и капки против грчеви. Редовно мора да се даваат, според упатството, за да имаат ефект. Не паничи, нормално е да има грчеви и гасови до кај 3-4 месеци. Само капки редовно и ќе биде добро
Мајки фала ви за советите се надевам дека ќе се подсмират малку од малку, а со пробиотикот почнувам веднаш
Не ме исплаши ме утеши дека може само да се повлече Во систина ми рекоа не било на желудник туку стомачна но било нормално кај бебиња дека се ширеле мускулите и ќе се повлече сама ама сепак закажав и на детски хирург да слушнам мислење па ќе споделам за да знае некоја мајка ако не дај боже се соочи до ова