Здраво бебето е 1 месец на ад формула сме хумана 1 кака само 2 пати навечер и во текот на денот многу ретко 3 пати.. Но неќна и денес забележав зелена столица не многу дали има место за паника
Да не е настинато ? Или од некој суплемент. Еве јас божем да направам подобро да нњ се мачи со гасови ноќеска неќна ввечер дадов еспумисан вчера на два пати какаше зелено и цел ден се грчеше после се нормализира. Претходно пред скоро месец исто ден два какаше темно зелено и после се нормализира. Пробај ставај топло на мешето и пробиотик обавезно. Ако не се стабилизирс консултирај се со матичната
Dali e mozno da se nafrlime na pelenska regija , menuvajki go mlekoto od 1 na 2ka , i pocnuvanje na vkisovi. Da se pojaca mokracata i da se nafrla dole cela ? Mislam Otkako smeniv mleko i pocnav vkusovi of 6ti mesec eve nekolki dena nemozam da i go trgnam crveniloto . Sovet ?eve slika i skroz do pozadi do gazeto e crvena
Do sega imam dadeno krusa jabolko morkov sliva banana i tikva i nekolku lazicki kasa od paskanat gotova a dr sve jas doma i blendiram . Koi pravat pelenski osip ?
За цитрусни знам дека прават. ако го доиш може и преку млекото да влијае ако јадеш ти. Инаку за вакво црвенило миење со вода, убаво сушење со тапкање и мачкање со судокрем. За ден два поминува. Отфрли влажни марамици ако користиш
Мене бебето на 1мес вака ми се напрај дири бетер. Бидејќи ставав само веледа а не ставав никаква бариера крема. Пробав со често миење, кожа да дише, бекутан, мустела, некои креми не знам од каде ми даваа. На крај Павловичева Оригинал за 24ч му обели газето и преминав на Бејби Лове пелени. Ако ставаш од павловичева значи "душмански" нашлакај повеќе
Како ќе помогне павловичева за ваков осип? Павловичева ствара заштита но не лечи. Треба да побара мислење од педијатар. Ние ваков осип 4м лечевме.
Јас излечив за 24 саати ваков осип на 2 педијатри бев ми рекоа нормално е не си видела ти црвенило што е. А бебето ми вриптеше на секое менување пелена. И павловичевата е со цинк и такви некои состојки што лечат црвенила не е само бариера. Тоа си е мое искуство не мора да пробува никој ни да користи На форум се пишува за мислења и искуства а педијатар се знае дека треба да праша.
Синко се лизна, падна во реката Среќа носеше заштитна опрема па не се наводена многу. Одма го пресоблеков, затоплив. Што да очекувам?
Абе те разбирам само кажувам дека за ова павловичевата не е ништо. Можеби е габично/бактерииски, колку и да содржи цинк павловичевата не е наменета за таква употреба. Тебе така ти се погодило и супер. Моето искуство кажува со 10 различни креми со цинк и кортико беа без резултат, како и сите видови на пелени.
Фала ти Ќе го мислам многу, ама секунда беше бе не можев никако да го фатам, сега имам грижа на совест. Господ нека го чува
Добро ако и каже педијатар дека треба са користи крема со цинк да проба и со таа. Ние со слика може да нагаѓаме што е. Кај мене беше исто вакво црвенило резултат на тоа што не мачкав ништо освен веледа за пеленска регија.
Ако ти е за студ не се секирај. Луѓе и деца баш за имунитет намерно во зима влегуваат во ладни води. Не се секирај
Леле и јас не можам да го средам осипот никако..ептен често кака 2 недели и цело време му е црвено газето последниве два дена дури и пишти не дава да го мијам и да го намачкам со крем..Нерви немам веќе и незнам што да мачкам..или да го носам за уринокултура или копрокултура да не е некоја инфекција или нешто незнам веќе што...