Јас да ти пишам дека поминато е црвенилото, брунчињата малку повлечени но ќе се изгубат и тие..мачкав вчера неколку пати со мајчино млеко.
Јас почнав да мачкам со Јекодерм, бебуш денеска е повеќе нафрлана и страшно црвенило Многу е кенкава, славо спие по 20-30мин и сака само да е на града. Не знам дали може да ја болат или чешаат?
Не мачкај ништо, само со водичка миј го лиценцето. И не се плаши од коронава закажи си кај педијатар за преглед прв термин наутро пред било кој да дојде јас ткаа прсвам кога треба да одиме.
На акни јекодерм не се става мрсна е треба да се сушат. Слушни се со матичен ама не е ништо страшно и син ми имаше сами си поминаа, педијатарката ми рече било каква крема атопик да му ставам а баш исто изгледаа. Сепак консултирај педијатар
Фала ти многу на овие совети , незнаеш колку ми значат. Ми олесни многу ❤️ И моето бебче имаше скрос исти брунки , објаснување на педијатар и дерматолог беше дека бебчето се чисти сеуште од утробата и хормоните на мајката , и од температурата да е или од што се чисти ке му поминат за брзо ние бебуш го бањавме со хиперманган и за 10 дена беше како ништо да немало
Таман мислев поминаа, уште има. И во главчето има. Не и се толку многу ама црвена е. И рапаво на допир.. Плус денес напипав на тилот од десна страна има како лимфна жлезда, не знам дали е тоа точно, и не знам дали е нормална или отечена... Мало е како топче, се движи на допир се осеќа, а местото не е отечено..А исто има такво и на левата страна на истото место, само помало е...Петокот и правев крвна слика се беше во ред Што ли може да биде, има некој вакво искуство да ми пише, додека ја однесам на доктор? 1 месец има.
Ако е тоа што мислам а како што го опиша е ,имаше моја братучетка до кај 2-3 годинки и единство што велеа на лекар беше дека ќе и помине со тек на време ,и стварно само се изгуби ,сега има 10 години и и се појавува само кога е настината. Сепак секако консултации со педијатар да си направиш
Како е ситуација кај вас? Педијатар ми рече да мачкам со бепантен, па почнав и не знам кога да очекувам некаков резултат.
Тие жлездички зад уши ке си се повлечат сами кога ке излезат забчињата. И при секое вадење на забче кога ке стигните до тоа здравје ке отекуваат и спласнуваат. Многу често е. А и знам дека специјално за тоа го носев на педијатар. Т Да не ти е мисла
Јас мислам дека се бебешки акни. Ако доиш од хормоните твои му се нафрла лиценцето. Не е баш егзема. Постарото синче до 3 месеци вака. Па само кога спиеше мирно беа смирени па сд воспалуваа. Мачкав мустела стрлатопија но немаше ефект сами се повлекоа
Да, ми кажа педијатарот не е ништо опасно и страшно. Не е баш зад уши малку е поназад накај тилот ама штом не е отечено (само на допир се осеќа), нема гајле. Фала ти
Исто сме почнав да ја мачкам со мајчино млеко и црвенилото се повлекува, но при доење пак и се појавува. На цела мака десното окце пак почна да и солзи премногу и и се лепи од горелки, жалче ми е ептен Ставав Цитерал капки една недела и таман си реков се смири, оно пак.. Ќе спобудалам. Во Понеделник ќе ја носам на педијатар, не бива вака. Ја дојам, да.. Бебе си е мирно, малку кенкаво но мислам дека е ради грчеви. Страв ми е да не се воспалат или пак дали е можно да ја чешаат/печат? На десна страна ги има повеќе, дури до кај уво и од челото нагоре до скалпот.
Исто, мојава и на вратот има. Жал ми е кај што ја гледам. Не се фаќа за лице значи не ја чешаат. Пиши баш што ќе ти кажат..јас може ќе пробам и мустела стелатопиа имам тестери дома. Засега со бепантен само ја мачкам, престанав со мајчино млеко да не и се исуши кожата...
Да се пријавам и јас со бебешките акни, жалче ми е бебево. Почна со акни и црвенило на челото за подоцна да се прошират по главчето, вратчето, позади ушињата и еве денес на обравчињата. На чело црвенилото поминаа па мислам дека со тек на време ќе пројдат и на останатиот дел од лицето/главчето. Препорака од лекар ми е да не мачкам ништо, ни вода. Евентуално ако многу се плашам и ми е жал да мачкам со Бепантен, но ме убедуваше и смируваше дека ќе поминат сами од себе. Многу ми е грев што ја гледам вака со акничиња, како пубертетлија ми е детево.
Фала ти мила, знам дека сами ќе поминат, едвај чекам да летнат деновите да се исчисти побрзо. Абе јас пубертетлија сум немала акни, детево онолкави гнојнички, ми е жал да ја цунем