Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Какво мислење имате за спиење во транспортер?
    Го легнавме малово во транспортеров и еве 5 и пол часа веќе спие,никогаш толку нема поврзано,дури се мислам да го разбудиме. Јаде на 3 часа..
    Знам дека има поделени мислења ама сепак да ве прашам..
    Некои велат убаво било ја имало истата положба како во матката од мајката и удобно му било, јас вака кога го гледам стуткан ми изгледа :)
    Иначе не го користиме за спиење често во креветче си спие а денеска го ставив овде за да ги одморам малце рацеве да го нишкам и си заспа..

Осе likes this.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Ако нема каде, не е страшно да поспие во транспортер.
    Ама бебето треба да спие на рамна, цврста подлога, во најголемиот дел од времето.

Last edited: Dec 22, 2020
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Премногу саати се да спие така стуткан.
    Подобро е на рамно и тврдо да лежи

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ортопед ми кажа на 2 часа пауза ако се користи транспортер подобром зежете си релаксатор ако имате можност во енци менци се убави и бебе ми заспива тажу го префрлам во креветче

firequeenn likes this.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Многу се 5 часа да е во транспортер без пауза. На 2 часа треба да се извади, околу 20-30 минути да паузира, па пак потоа може 2 часа.
    Плус треба на рамно и тврдо да лежи, па не треба често да е со саати во денот во транспортер.

mal.ecka, firequeenn and Alishan30 like this.
  6. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Здраво бебе од синојка ми кашла и кива по малку имаме 1 месец и две недели јас сакам да си го шетам редовно да го осети секое време но сега сите мене ме обвинуваат дека се летало настинки хахаха а навечер ни се случува да останеме без огин и маж ми го пали дури сабајле.. Небитно ми е кој е крив ме интересира како можам да му помогнам на бебенцето нешто природно?

7. firequeenn

Имаме релаксатор,ни го дадоа на подарок ..Си реков да не е рано за користење дека не го држи уште само главчето.Нема ни 2 месеци.
    Иначе за релаксаторот во право сте многу е 5 саати. Нема веќе така, ако треба ќе го разбудам за да го преместам в креветче..

8. Inana123

Inana123 Истакнат член

Секретот е жолт :sweat:
    Бебе од вчера ме спобудале, не сака да спие си дремнува по 20тина минути и тоа е тоа. Спиена сум едвај 3 часа, среќа свеки ми ја чува.. Мислам дека ќе се распаднам изморена сум психички и физички. Редовно си полни пелени знам дека не се грчеви, и немам ништо сменето не знам од што би било вака?

9. BabyT*

BabyT* Популарен член

За толку мало бебе само косултација со педијатар.

Butterfly1107 likes this.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

И моето уживаше во транспортер да спие, цел ден можеше да преспие, точно е дека позицијате е слична ко во матка ама не е препорачливо толку часа.

11. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Нормално е да кива се чисти, и распознава миризби, парфеми средства се тоа се нешта кои можат да го раскиваат. Па и миризбата на дрвото од кое се греете. Тапкајте го по грб за да не спушта на плуќа, влажниот воздух им смета не е тоа настинка. Добро е бебе да шета и добро е да спие во просторија која не се грее. Секако нека го види и педијатар малечко е, да не случајно има нешто.

SkarletOHara likes this.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас го користам од 2нед кога имаше на мојов стои дека може успивај го и префрлај го во кревет чим е 2мес немај гајле по 2 саати седеше

Осе likes this.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Да не е во скок? Мислам тука-така се моето и твоето со возраст, 1 и пол месец. И мене ми беше 2 дена таква, само плачеше и во раце сакаче, ич не спиеше. Еве ја затоа од вчера, ко да немам бебе дома :D само спие.

Inana123 and firequeenn like this.
  14. eta

eta Популарен член

Од Дон Андон Гевгелија

Butterfly1107 and Milkiway like this.
  15. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Сакам да прашам кога се појавуваат скокови во развој ние сме месец и 3 недели родено во 36 та недела до сега не плачеше овие денови два ногу плаче ако не плаче писка сака мн млеко...

16. firequeenn

Дали ги научивте вашите бебиња на погласно или потивко зборување кога спијат?
    Јас од страв да не го разбудам се потивко зборувавме и сега кога ќе зборни некој одма се буни и се разбудува од сон..Си направив проблем ете.
    Пробав погласно телевизорот да го оставам уште кога не беше заспиен,само што ќе заспие се буди од звукот..
    Животов ќе ми се скрати мене вака, ќе нема да можам да го оставам еден ручек да направам, се загрижувам..:doh:
    Како да терам понатаму, да бидам поупорна со звуков? Ќе плачи..

17. Inana123

Inana123 Истакнат член

Исто ни се малите :angel: И јас мислев да не е скок, но прочитав тоа се случувало во поголемите месеци но ништо чудно. Денес е подобра да не е за подрек :rofl: Бебешките акни ни се подсмирија, не мачкам со ништо. Како сте вие?

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Почни оставај се кога е време за спиење земи усисавај ќе се комира ќе видиш
    Мене куче ми лае он мука нема

Izzy_0504 likes this.
  19. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

После вториот месец тешко спиење со гласни звуци :) Повеќето бебиња се такви. Од третиот месец натаму ги препознаваат гласовите на мама и тато и се повеќе реагираат на звуци, па дури и најтивките некогаш.

firequeenn, Alishan30 and Snowflake92 like this.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

@Mala_plava рачунај си 5 недели од терминот за раѓање кога ти бил, не од денот на раѓање, тој период од прилика е прв скок

@firequeenn денски си бркам работа, пуштен тв, усисавам, важно е навечер да е тивко за да почне ден од ноќ да разликува. Ма да мали се уште месец и пол, два.

@Inana123 се смирија и кај нас, не дека ги нема но не се како што беа. Има и по телото ама не се страшни. Мачкам сабајле бепантен навечер мустела стелатопиа, појма немам дали помагаат тие или сами од себе се исчистија. Сега почнува да и се лупи кожичето на скалпот... Се менува кожата за месец-два нови бебиња ќе имаме со мекано бебешко кожиче :D