Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Додека е уште мало пробај да го навикнеш на галама. И моево се будеше од секаков остар звук, па и нормално и јас би се разбудила. Пуштав џез, бели звуци или нешто слично без нагли и силни звуци и си спиеше. Како растат се повеќе ќе бидат осетливи и ќе бараат тишина, па јас сега го легнувам строго со бел звук, кај нас конкретно прочистувачот на воздух врши одлична работа.
    Има апликација Baby+ и таму имаш разни бели звуци и lullabies.

На Butterfly1107, Milkiway, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јас одам по логика дека како што на нас не ни е убаво да се треска и лупа додека спиеме така и на нив. На почеток до 2 месеци заспиваше на бели звуци, працосмукалка, фен, сега веќе не. Искрено, ме нервира тоа и од постароте "не ја учи на тишина". Па како да спие детето мирно со гласен телевизор или трескање. Сум приметила дека не и смета гласно но со еден ист тоналитет, а кога ќе пуштиш тв и кога ќе почнат реклами или ако некој викне, нормално дека ќе се разбуди. Затоа кога спие гледаме да биде потивко, греота е да се буди од трескање. Тоа е мој начин, не мора да значи дека е правилен. Засега сме ок, си спие навечер и денски по неколку дремки.

На firequeenn, Jana06, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78

4. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Бебе од 2 месеца кашла како да ја смирам кашлицата утре го носам на доктор но вечерта да ја поминеме

5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.225
    Многу е мало бебето, ако многу кашла јави го на дежурен лекар

На BeLLaDona23, Mala_plava и ni.na им се допаѓа ова.
  6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Многу ли кашла? И син ми некогаш закашлува но повеќе ко да е засркнато ми изгледа да не е такво нешто

На Mala_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Не не е многу од време на време ама не е засркнато.. Настинат е и носето му фрче.. Прочитав нешто топло на градите да ставам ама незнам да не направам беља.. Жал ми е да го гледам така се зскашлува и се исплаше..

8. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Чисти му го носето почесто, вади ги мрсулчињата, може му се слеваат во грлото и од нив се закашлува.

На Mala_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.677
    Допаѓања:
    3.991
    Однеси го да го преслушаат, да му слушнат градичките, ако е се чисто немаш простор за грижа,ќе ти кажат таму што да правиш.

На mal.ecka и Mala_plava им се допаѓа ова.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Мајки денес правевме крвна слика за вакцина но мислам не е ок, се изначитав на интернет кои се референтните вредности за бебе негде се поразлични и сме во рамки на нормала негде де. 10 недели е мислите е во ред да се вакцинира со ваква крвна слика, и дали за 2 недели би се оправила за да можеме и рота да ставиме? Се пренервирав чекам од матичната одговор не ми крева пукнав од мака па да ве прашам за искуство:(

Прикачени фајлови:

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не, јас со ваква не го носев, а и доктор нема да ти дозволи. Би требало и железо да пие. И тромбоцитите се покачени ама не би знаела да ти кажам за тоа.

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    За тромбоцитите не придаде значење имено ако го стискале прстето ми зимање крв се покачувале а јас за нив се испаничив но ќе видиме на следна крвна слика, а за хемоглобинот ни даде капки сидерал па да сме виделе за 1 недела може и ќе го примеле за вакцина иако се сомневам дека ќе се оправи за 1 недела. Оболев од нервоза што ќе закасниме за рота:@

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    19.033
    А зашто матичната ја чекаш оди во Јане или кај што планираш таму има педијатар и он ќе види
    Јас во ремедика првиот пат испадна низок хемоглобин се сомневаа дека неубаво боцнале па втор пат боцкаа испадна ОК крвната слика. Докторката ја виде и даде вакцина.
    Ја би повторила уште еднаш во др лаб.

14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Зарем и тоа е можно од лошо боцнато, овде едвај го боцна цело јакниче крвови му беше?:^) Матичнава ми рече една недела капки да давам па да повторам крвна слика ама штом тоа е можно ќе му поновам пак крвна слика во понеделник. Ова втор пат го боцнаа каде што го вакцинираше да го носам во јане или било каде?

15. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Јас и за двете вакцини бев кај нашиот педијатар не ми даде да правам к.с. Исто и докторката кај вакцините тврдеше дека нема потреба, само преглед грло , слушалки. Не инсистирав , заради ситуацијата, но како што читам и во странство се избегнуваат крвни слики, па добро. И за големата никогаш не правев крвна слика пред вакцина не знам си мислам искусни се овие педијатрите сигурно знаат како треба.

На WonderGuurl, ni.na и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Мајки некоја која таа и чие бебе прележале корона? Дали има?

17. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    @elcezelce ?

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    19.033
    Ја бев во ремедика кс и црп 600д платив за 10тина мин резултати оди таму ако ти е блиску и ја не знаев дека е можно така низок хемоглобин им дало и демек ај уште еднаш да го боцнеме и на вакцина ја видоа и ги вакцинираа на матичен од праќав да ижаше нешто че ме вратеа од идадија
    Јане не знам дали боцкаат...а кога ќе видиш негде не ни бараат кс

19. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Чекам...

20. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Колкаво ви е бебето? Позитивно е? Читав дека до 7 години децата немаат развиено некои рецептори на белите дробови, кај што се лепи корона вирусот, па кај нив не може да им се спушти на гради.