Аиии браво, честитки на прво запче, многу сте напредни вие И моја беба почна да се лигави многу и рачето и е нон стоп во уста, ама немам приметено, баш ќе ја зиркам Малку се разлика, затоа си споредувам, мада нема правило
Среќна нова супер мајки, нека новата ви донесе само убавини! Имам една мака и би ми значел и помогнал совет некоја од Вас ако го поминала истото.. Малата е месец и пол и веќе неколку вечери по ред е будна од 2/3 часот до 6/7 наутро Кога кенка и покрај што е најадена и пресоблечена, кога само си леже мирно и сака да се шета. Преку ден се си е нормално и јадење и спиење, што би можело да ја мачи или пак е нормално дека расте и до прва ќе сменува навики?
Мајки дали имал некој искуство вакво ја носев на педијатар ми рекоа осетлива и е кожата ништо не било страшно но мене ми е жал што ја гледам ваква ја бањам со еуцерин и мачкам со еуцерин атопи контрол има вакви и на главата на вратот и на градите малку но не и се смируваат
Бебешки акни се овие, минат сами по себе, не треба да ставаш ништо дополнително, со водичка само миење, ништо друго.
Моето беше цело по стомак такво па мачкав афлодерм ама не препорачувам кортико зошто е краткотрајно решение 3 дена ча потоа прекинав беше смирено и за еден ден пак почнаа да се појавуваат и тоа целиот беше на меше на грб нозе цел буквално па земав биодерма атодерм маслена купка интенсиве бауме баласам и сос спреј тој се мачка додека да се смири кожата мислам и од еуцерин има тсков сос сореј или аквафор исто го фалат за акутни состојби ваака кога е воспалено. Сега е добар но истрошив едно цело спреј. Не ми личи на бебешки акни педијатарот ли ти препорача за атопија козметика?
Имавме и ние исто, само што јас не мачкав со ништо на лице (еднаш само ја намачкав со Јекодерм ама ми рекоа дека не треба да се мачка) и за две недели се повлекоа сами. Има уште некое тек тук но не толку како што и беа на почеток.
Да немате грчеви? Кај нас тој период почнуваа во ист временски период секој ден (од 9 вечер до 3 сабајле) Тешко е, го гледаш се мачи а не можеш да му помогнеш. За среќа поминуваат. Даваш нешто за грчеви?
Мислам дека не се грчеви бидејќи редовно си полни пелени, не се напрега, не ги витка ноџињата шо знам Давам Бекутан капки со BioGaia пробиотик
Ќе менува , период и е иста беше и мојата тој период , после почна да преспива цели ноќи ( само за цицање се будеше). Па сега во 4 ти скок истово го прави.
Исто и мојот е така по лицето, го мачкам со еозин, розева течност е тоа, ги суши само. Секако ќе поминат сами од себе со миење само со вода.
Мислам дека две недели... Или недела и пол...така нешто. Кога ќе беше мирна ја оставав да си лежи . Ако ќенкаше за во раце ја земав. Ехе разно разни периоди ќе си имате само да се здрави и живи ,после ќе ги бараме да излезат од соба да ги видиме
Мачкав и јас кога и пратив слики на матичната но после кога ја виде ми рече да не мачкам само ако искочат нови како со врвче така ми кажа
Барав во аптека барав биодерма ама немаше и набрзина земав еуцерин. Да ми кажа матичната да пробам со такво. Вие колку време ги имавте ние веќе две недели сме вака
Сега откакомачкам за околу недела се смири речиси скроз сеа на чело муизлегува и во косичката. Земи од еуцерин исто има сос спреј штом со еуцерин имаш почнато пробај на морето многу му помогна најверојатно е ист состав или сличен провери.а пред тоа може уште недела две да имаше мака пробував со др лосиони. И купки
Euceein atopi control е за атопична кожа а не за бебешки акни. Помасна е по конзистенција и во ваков случај не треба да ја употребуваш зашто ги затнува порите. Користи нежна купка и лесна хидратанта крема и млеко за тело (Uriage, Mustela, Eucerin ph5)
Мачкав со ph5 но дека и е сува кожата премногу ми рекоа да мачкам со атопи баш дека е помрсна да не ја оставам сува кожата