Од топло е. Многу ти е облечено. Најверојатно не е ништо. Следи ситуација, не мора на лекар да го носиш одма. Може до утре ништо ќе нема.
И моето на два пати имаше од кои еднаш сам си направи со нокт а сега пред некој ден од не знам што али само од себе му пројде
И ја се посомневав од нокт дека е пошто цело чело му е изрешетено а ноктиве секој ден му ги сечам џа бе
Може чисто превентивно да го поминеш окото со стерилна газа натопена во физиолошки раствор (има монодози изомар за очи и нос). На мојата гребла десното окце цело време и е црвено од што се гребе.
Џабе кога ги наводнуваат по цел ден одма никнуваат кога ги сечеш пази на краевите со тие се гребат највеќе
Веќе два дена малиот (8 недели) после секое пиење ад вришти и повраќа во млазови. Иста количина му давам како и досега што значи не е многу, баш напротив ако му понудам повеќе и тоа ќе го испие. Веќе еднаш го сменив млекото од НАН во бабулове пре и супер беше се до пред два дена. Со млекото му се среди и столица и грчеви, ама сега ова е нов момент. Незнам дали пак да менувам млеко. Дали да преминам во бабулове 1, читав по форумов дека е тоа без лактоза или ново некое трето? Совет, некој со слично искуство?
Исто ми правеше некој период па се опрај. Откако ќе го ждригнеш прекинува? Он вришти ќе го кренам ждрига прди и прекинува. Мене ми рекоа сум тррбала хип хипоалергеник ама се тоа помина сега е веќе 4мес не ми се менува. Значи гасови може да се во прашање. И за тоа во млаз ништо не кажа педијатарпв се дури добро напредува демек нормално може да бил прејаден.
Да, јаде - завршува - вришти се додека не исфрли млаз, тоа може да трае неколку пати по ред и готово е. Не ми ждригнува последниве два дена. Со исфрлање на млазот како да завршува работа. Ама многу млаз е тоа ме загрижува.
Мајки бебе подкашлува и носе де затнато де шмрка вадам суви а се слуша дек хрчи.. Бевме на лекар крвна слика океј малку лрвта намалена.. Ни даде сируп ам нема подобрување.. Понед пк ќе го носм.. Градите се океј грло океј.. Весел е игра ме е омалксн.. Исто забушав со јадење ме дек не му се јади ама се со зор е затвора уста и се смеј и со лажење јадиме по цел саат... Заби немаме сеуште 7,5 месеци е... Нз дали можи да е до заби сето
8 недели. Трети ден денес како исфрла млазови после секој оброк. Дефинитивно ќе преминеме на 1от. Thanks @Brpbrp и @Milkiway
Кога читав на нет симптоми за заби баш тоа го пишува поткашлување намален или зголемен апетит а шмркањето шетај го надвор малце на чист воздух ќе се прочисти ставај капки некој Чим е се друго ок до забите е
Вак ги гледам што знам не се набабрени какп што читам по нет дека треб да наббрат.. Тоа одцртани се познаваат се малку... Бели се однадвор се гледа и од страма дури црвенки ам ме е нервозем не плачи и тоа ме буно не можам д сетам дека ќе е заб 100 %
Не значи дека сите плачат и се нервозни некои полесно си ги вадат Почекај чин кс е добра чим нема ништо на слушалки нема што да е друго
Мојата е така 1 месец, 4 пати ја носев на лекар гради чисти, носе и грло исто а она кашла. Во меѓувреме извади забче и најверојатно и други растат па од секретот е така. И со инхалации пробав исто е
Да да баш така, ние стигнавме и до имунологија на детска клиника од што паничам јас и инсистирам се да се провери, и испитаа баш се, до калциум, имуноглуболини, се што има во крвта покрај редовната крвна слика. Се е океј а она хрчи и кашла поготово во спиење
А со апетит како сте? Мојот затвор уста и не отвора ј го смеам така под мустаќ се смее... Сошишето го лажам д отвори уста... А не дека ме му се јади дали го боли нз...
Па зависи, баш пред да и избие забчето не јадеше ама баш ништо, сега почна пак да си јаде. Најверојатно ги боли, јас и давам смоки Лино и по тоа приметувам, ја носи позади за да ја гризне,пробувам јас напред да и ставам не дозволува