Вчера каша на хипп со мусли јогурт и малини. Денеска домашна каша јогурт банана малини круша. Алергија ли е, шо ли е??? Ќе ја носам на дежурен сега. Ако е од јогурт ќе искарњшњ порано кога пробуваше, иако не јаде јогурт не го сака. Сигурно од малините е? Познато ви е таков или сличен осип? Има само на грпчето, и една две на ногичка.
Нема чешање, бев на дежурен ништо не даде, рече можно е да е од малините, а можно и да е почеток на некоја инфекција се надевам нема да има. Рече очекува да се повлече осипот ако јавува др симптоминда ја носам утре на педијстер. Крај нс месец има вакцини па дали тоа ќе пречи на вакцината прашав, рече не. Ќе помине, ама пак да спомнам на педијатер за осипот. Ми даде и извештај. Понатака да и дадам пак да проба, дали у каша или некој колач сосема малку д проба да видам дали е од малините.
Некоја мајка чие бебе имало корона? Утре ќе се тестираме ние. Свекор и свекрва денес позитивни. Јас и маж ми немаме ништо, ама бебе цел ден температура 38. Сега дадов еферрглан сируп, по препорака на педијатар. Само не ја разбрав дали на 6 часа или 4 да давам. Колку дена трае температурата, ако е ковид?
Алергија е, додека не го исфрле алергенот може да се повлекува и пак да излева на различни места. Според мене не би требало да те остават без сируп барем за секој случај пошто мојата и во лице отече. Обавезно следите ја цела вечер. Кај мојата траеше еден ден.
бебето ми е 1 месец, навечер ми станува и некогаш е будно и по 5 6 часа, имаме проблем со заспивање, ве молам за совет како да го надминдме ова, иначе сме на коминирана исхрана, дојам плус дохрана адаптирано млеко.
Еден ден два дена макс трае температура ако е ковид Пиши ни ако не ти е проблем што ќе направите дали е бебчето позитивно чисто ете како информација да имаме и останатите. Се надевам дека не е тоа кај вас. Со лесно
Мојава прележа корона на 7 месеци, после 4 дена од првиот симптом на сопругот ми качи температура 38.5 само еден ден и тоа е тоа. Не ја тестиравме неа, испитавме само антитела после 1 месец имаше стекнато многу.
Имаш тема спиење на моето бебе, таму има доста совети. За почеток е важно да разликува ден и ноќ. Значи преку ден со светло, телефон, тв, кренати ролетни. Само за дремки во затемнета проаторија и со бели звуци (white noise). До кај 3 месеци ќе го следиш бебето тоа ја кажува потребите. Штом го видиш да ја трга главата и погледот, и ги трие очињата/ушите значи му се спие, веднаш направи атмосфера за заспивање. После саат време будност се преморуваат и е се потешко да заспијат. Навечер имајте некоја рутина на пр. Бањање, цицање, лулање/читање книга и заспивање. Со тек на време ќе стекнете рутина сега е сеуште мало, доволно е да разликува ден и ноќ
Ние бевме... Со се бебе.... Јас темп качив со парацет и туширање ја симнав, немав само мирис.. Маж ми без симп само мирис снема... А бебе темп од 37,5 до 38,2.. 3 качи симни ма 3 4 сат.. Давав далерон на 4 сата за да не качува... Иако пак качуваше... 2 дена темп траеше.. Туширав.. И цефалексин сирупче давав
Ние ради тоа испуштивме вакцина рота.. И сега 2 месеци не го носам уште една остана боцкање ама и таа незнам рок до кога смее да се чека
Ако спие во креветче, пробај една вечер да го ставиш со тебе да спие. Може му треба близина и ваша топлина.
Ние ја испуштивме таа на 6 месеци, незнам која е поточно, бев да прашам дали да и ја ставам сега 9 месеци е ми рекоа никако дури пред годинка да прави, требало организмот да се опорави од короната а за тоа требало време
Да и мене така и демек месец и пол доволно било ама ми е страв подобро да не стави него д одмам на ризик.. Ни прво ни последно што нем да прими вакцина