Пред три дена на ќерка ми и никна првото запче. Последниве два дена постојано ги корне ушите мислам дека дур ги извади сите заби Дамбо ќе стане. Левото уво и крвареше денес, си направила раничка чепкајќи се. И го исчистив со влажно памукче но незнам со што да ја мачкам за раната побрзо да и зарасне. Некоја со слично искуство,со што да ја мачкам и дали да одам на педијатар за ова?
Мајки на синко вчера кога го држеше маж ми му се навали главчето наназад. Сеуште не го држи стабилно и има 12 недели. Кога се случи тоа, среќа бев близу и го задржав, тој почна силно да плаче, ама мислам дека се исплаши од што викнав силно. Може ли да му е нешто, еве го чекам маж ми да си дојде од работа да го водиме на доктор? Потоа си беше весел, си цицаше, ама досега не сум го загледала, ама сега од страв или навистина е така, ми изгледа како понестабилно да му е главчето. Ексик и од помош од маж и се. Несакајќи, ама голема беља може да биде?
Не би требало да има проблем, се случува и тоа. Ако не си мирна, видете со доктор, ама јас мислам дека нема никаков проблем. На повеќето ни се случило тоа, маж ти не е крив.
Ти благодам @Annath секогаш си тука за одговор Сепак ќе го носам до матичната, и онака мислев да го водам во понеделник, ама подобро денеска да не мислам. Дека баш си ја сецна главата наназад, си помислив готово, ми отиде детето. Па и кога почна да вришти Знам дека не е виновен, ама треба многу да се внимава со бебе.
Majki nie sme 6ipol meseci I ni se po javi na nogata Eden plik. Pedijatarot ni kaza deka e stafilokoka I mi dade kremi so koi da go mackam. Dali znaete nekoj drug lek osven kremi so antibiotik (citav na net deka propolis mnogu pomaga) Fala vi mnogu
Штом педијатарот дал креми, купи ги и мачкај одма. Не се мисли. Зар прополис ќе биде поефективен од тоа што ви дал докторот?
Дали е нормално повраќање како засирено млеко..како кајмак од млеко, парченца..1 месец е ми повраќа од што се прејадува..секогаш повраќа обична бела течност,млеко,или вода кога ке препие чај, ретко се случува вака
37.8 температура дали е загрижувачка? Во скок сме, плачеше многу и едвај заспа. Му мерам сега и покажува толку. Нормално ќе проверувам сега на секој пола саат. Ама може некој во меѓувреме ќе ме утеши....можно е да е од топла бања или од плакањето?
Mislam deka malata e vo skok. Nitu saka da jade nitu da spie, samo vristi i nikako nemozam da ja smiram. Racete i se postojano vo usta i cucla ne faka. Po malku vodicka se napiva i prodolzuva da place. Sakam da prasam kako gi smiruvate nemirnite bebusi zosto mojata pocrvenuva od placenje. Utre ke polni 3 meseci.
Мајки помош Бебе ми падна од кревет директ на земја, секунда беше во прашање Падна наназад па директ со главче претпосѕавувам на земја, кога ја кренав беше со лицдто наксј земја свртена Плачеше две три мин ептен жално, сеа се смири и весела е,гуга,пее Дс носам ли на дежурен има ли можнлст да е нешто свитксно скршено??? псмет немам прво нс вас ми текнс да ве прашам
Прати ја. Чим заплакала добро е. Ние прв пад имавме уште пред 2 месеци. Нешто слично ко вас. Чим се смее,гуга ќ, пее не ја боли ништо. Свиткано скршено ќе боли ќе плаче. Испипкај ја сегде на некој допир да не заплаче, јас така направив.
Алиса добри ли сте? Прати ја и не се плаши, тек ќе паѓа. Знам првиот пат е најстрашен, после се навикнуваш. Штом е весела не ја боли ништо.