Да прашам искуства ве молам, од матична ми беше кажано да не го отварам курето на бебуш но јас по малце при бањање колку можеше го отварав, но се отвараше многу малце, сега сме 1 год и 9 мес и бевме на децки хирург, ни кажа дека мора интервенција значи да го сечнат, ??? Ве молам за искуства??
За пневмонија не знам, ама од грлото ако е проблемот, може да повраќа, особено оти викаш дека на сред оброк повраќа и после не сака веќе да пие млеко. Може од повраќањето се иритира грлото и затоа е црвено. Да не е до млекото нешто? Да пробате со хипоалергено ад или пак оние формули што се даваат при повраќање?
Се тресеше цела сега сме во детска клиника па ќе испитуваат дека е родена со хемангиом на цело тело можеби од тоа се тие напади. И земаа крв од главчето за трансфузија а мене баш не ми е јасно што е тоа
Кај нас беше затворено, а детето немаше проблем. Општ хирург го отвори со понасилно тегнење, без сечење, пушти малку крвца. Детето 2,3 дена го ставав во коритце со млака водичка и внатре истурав вода варена со камилица да поседи по 10 минути. Мислам дека некој ден помачкавме маст гарамицин. Крена и температура тој ден. Болно е да и плачеше мн. Бевме година и 3 мес. Сега е 7 одтогаш не сме имале никаков проблем,се разбира со соодветна хигиена,т.е отварање на секое бањање па и почесто. Со лесно, поминува за ден два маката.
Брат ми помалиот на 3 годинки му направија вака. Беше опериран од кила, и ја прашале мајка ми и тоа да му го средат. Првиот ден се плашеше да мочка, сигурно го печело доста. Али за неколку дена се си се стабилизира и немаше никаков проблем покасно.
Девојки сега во памперсот видов вакво малку како лигавко е од памет се извадив. Три недели сме Некој да знаете што може да биде.Дали е тоа што се пренесува од мајката хормонот...
Да од тоа е, може и крв да видиш. Кај моето имаше неколку дена ваков лигав секрет и плус некоја недела две млечните жлезди на градите и беа испакнати. На две недели на педијатар ми објаснија дека сето тоа е нормално
Абе многу е мало , не паничете безпотребно Покажувај и предмети во црвена боја, црвената намногу ги привлекува.
Pomos nekoj so iskustvo ima piodermija edna nedela staro ja mackame so eozin pa so gentamicin mu pominuvaat ali novi izleguvvast sovet ?
Матичната консултирајте ја. Но претпоставувам има Авицена на фонд сигурно, или пак во Пролече со фонд.. Сигурно ќе се најде некој тука и ќе каже што правел во скоро брисеви