Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Јана Антоније ти рече? И мене ми спомна за тоа имено испакнати ѓу биле долните ребренца ако не се средело на испитаме, вас поради што ви рекоа?

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, Антоније. И кај моево ребрата беа испакнати, сега се враќаат во нормала уште малку време треба. Инаку, вака по телото по некои детали се сомнева дека има дефицит, по обликот на челото итн.

3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Аха, епа затоа може и ми рече да видиме понатака како ќе е, дека мал е уште. Со лесно да поминете:hug:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Мајки, му направив сабајле каша со адаптирано млеко, една мерилка само ставив, после два саата поврати све, страшно беше, му дадов пробиотик веднаш го поврати, матичната ми рече сируп Зиртек да дадам, инаку само на цицање е. Дали е некоја реакција на млекото? После и вода му дадов веднаш ја поврати и сега спие. Совет ве молам

5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    3.998
    Да не е некој стомачен вирус штом се повраќа

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marijasfumato

marijasfumato Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    43
    Здраво мајки, мојата e 18 месеци, од вчера е затната со температура која варира од 37.9 до 38.5
    Чепчиња ефералган ставам не се симнува. Бев на лекар ни дадоа сируп ефералган. И од него ништо. Од блок макс пред некое време имавме реакција осип и затоа не го зедов. Ако знаете да ми препорачате што да земам да и дадам. Цела вечер немаме спиено

7. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    242
    Далерон сируп ако иде над 38.5,така и се препорачува. Во меѓувреме расоблечи го, туширај со млака вода, главата не ја мокри.

8. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    225
    Мајки дали стњ имале искуство со жолти дланки и стапала кај бебе 9 месеци ? Жолти му се дланките на стапалата и рачињата од кога ќе го избањам ? Многу сум испаничена да не е нешто сериозно

9. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Да не имате претерано со мпрков јадење?
    Мене педијатар ме опомени рече ако многу конзумира морков мпжно е стапалата и носето да пожолтат.. Е сега ова со дланкиве незнам

На Bilbilce, Izzy_0504 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  10. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Колку кг има детето и по колку сируп/супозитории даваш? Температура до 38.5 не е страшно, дополнително може да го расоблечеш, истушираш со млака вода. Направете брис од нос, ако има некоја бактерија, може ќе треба и антибиотик.

11. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Здраво мајки. Сакам да ве прашам кои капки за носе ги користите моево има месец и 2 недели ама почна носето многу да и фучи. Дури и кога спие цица..кога поврати малку забележав како шлајм.. педијатарот ми вели не е настинка ја слушаше се.. ми даде марисол ама не и помагаат исто е .. Да земам синомарин монодози или што некој да не има слично искуство?

12. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Мене педијатарот ми кажа дека е малку затната а и кај нас е како што опишуваш... фучи на спиење, цицање..
    Ми кажа да земам физиолошки и мрсулчиња што ќе видам со пумпица да ги вадам. Ќе почнам од денеска.

На dromka, Teo2020 и Sinolicka. им се допаѓа ова.
  13. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Исто, а не е настинат, докторката ни рече фозиолошки и навлажнувач за воздух, пошо од сув воздух било.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.563
    Малото денес прв пат проба јаболко каша. После 5 часа во изметот зелен гледам како парчиња крв како кончиња. Зар од јаболко ова може да биде реакција?

15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    780
    Мајки веќе извесно време ги забележувам овие брунчиња кај малата (3++).. мислев дека и' се прават од жештина но не е до тоа. Секако ќе ја носам на педијатар но сакам да слушнам и ваши мислења/искуства. Да напоменам сме на Hipp organic combiotic

Прикачени фајлови:

16. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Да не е од детергентот за алишта? Да пробаш да го смениш можеби не и одговара на кожата

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    780
    И јас помислив на тоа, но не ми е сменет никако истиот го користам од кога е родена :smirk: Од кој детергент сте задоволни вие?

18. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Јас користам бекутан 2во1 детергент и омекнувач и за беба и за нас сепак се допира и на наши алишта и ставам помалку од едно капаче но секоја кожа е различна сепак види и со педијатар

На Maja92@ и Inana123 им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Ова е полазано од нешто, не е алергија.

20. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Незнам каде да прашам веќе, ве молам ако некој имал слично искуство да ми каже. Бебчево денес ми има 7недели ама веќе извесен период не спие убаво постојано мрда со раце и нозе и испушта звуци како нешто да го боли., а да е гласно не е. , и е носено неколку пати на доктор викаат ништо не му е. Преку ден кога е будно нонстоп плаче со ништо не се залажува и во раце што пред некој период траеше сега плаче.. мислев се грчеви ама не знам веќе кои капки не пробав ништо не ублажуваат.. вчера вечер зајде , утрово пак пишти ни во раце ни на кревет ни со играчка ништо не се залажува ама денеска многу и кркораат цревцата премногу. Дали некој имал сличен проблем што може да е во прашање, веќе немам сила за ништо