Normalno deka gi kupiv odma, denes pak go odnesov na pregled bidejki prvoto topce sto mu izleze pomina ama se napravi novo od okolu pa mi prepisa I antibiotik. Propolisot bese prasanje kako plus alternativa dali moze da se stava. Fala vo sekoj slucaj
Не знам колку се гледа ама има црвенило на тилот и во косата. Се чеша и се кубе таму. Кај да ја носам денес сабота или што да мачкам? Ќе се направи рани колку се чеша. Нема на друго место ништо, само таму.
Не се гледа убаво на сликата. Однеси ја на дежурен педијатар. Во сабота Јане работи или Систина. Нешто од храна ново да не ѝ воведе, или нов детергент?
Ништо ново. А баш и нема многу допир со алишта,во коса е. Вруќици чешаат? Ми се испоти пред некој ден.
А има осип, како ситни мозолчиња? Мислам чешаат вруќиците. Ако е само црвенило на кожата, не се вруќици.
Па не можам да видам има бајаги коса. И од чешање е зацрвенето. Не се чеша нон стоп, повремено. Алергија може само таму да се јави? Цела ја прегледав нема ништо. А и не би знаела од што би било. Баш неделава немав нова намирница.
На допир рапавко е? Може да е контактен дерматитис. Да не легнала на нешто, ќебе, прекривка, па се изиритирало местото. Топла е на допир таму кај што е црвена?
жении..малава ми е 2 месеци и 1 недела... три недели по ред носето и свирка..ставаме марисол по совет со педијатарот , и попројде малку но сеуште има..некогаш и многу се нервира од што и се слеваат од нос во грло и се гади иако редовно ги чистиме и се со зеленкаста боја...некогаш повеќе некогаш помалу...педијатарот исто ни даде капки за во очи цитерал но да ги ставаме во носето..дали некоја имала искуство со ова? педијатарот ни е пред пензија па ми е страв да не греши
Ne vi rece bris da napravite? Obicno ako mrsolcinjata se zeleni i zolti se raboti za bakterija i pozelno e bris da se napravi za da se vidi dali ima bakterija i koja i kako da se tretira.Ako veke ste pocnale so kapki nema da mozete da napravite bris ama za sleden pat ke znaete pa duri i sami mozete da pobarate da mu napravat
Ако ти е за утеха мојата исто беше таква дури и полоша кога имаше два месеци... Не спиеше поради тоа шмрчкање. И ставав Марисол чекав минутка и го чистев носот со пумпица Frida,односно и ги влечев мрсулите и на чисто носе ставав по две капки цитерал во двете ноздри. Цитералот е за очи но го препорачуваат и за нос,мене многу ми помогна бидејќи и го сушеше носето и по ставањето не се појавуваше секрет. Ако можете купете инхалатор или од некого позајмете и ихалирајте се сабајле и навечер пред спиење но никако после јадење т.е млекце. Треба да е гладна. И не купувајте секакви инхалатори мене emed најмногу ми помогна. Претходно два пати купував на Omron и ги продадов не ми се погодија,беа како играчки.
Ај тука може ќе добијам одговор. Гледам скоро сите вредности од кс се или намалени или зголемени, треба утре да одиме на вакцина, дали се добри резултатите или не? Хемоглобин и железото се ниски, докторката вика малку е анемичен, ама вакцина може да прими???! Од што би можело да се ниски и железо и хемоглобин? Има 3 месеци, само на доење, качува по 1200 гр месечно?Зошто ваква кс?
И мене матичната ми кажа дека имаме блага анемија ама дека тоа било очекувано, исто имаме 3 месеци и само на доење. Инаку пред вакцина ќе го прегледаат бебчето и крвната слика и ќе ви кажат дали ќе ве вакцинираат.
Баш зошто качува по 1200гр. месечно затоа е ниско, бепче брзо расте и им треба повеќе време да се создадат ново црвени крвни клетки да надокнадат за растот. А докторката не ви препорача суплемент некој за железото, за да не паѓа уште и да се покачи?
Синко денес е ептен поспан. На неколку пати се обидов да го разбудам, не можи очите да ги отвори. Десното око му солзи, исто и во десната ноздра има мрсулчиња. Тт нема. Како да проверам дали го боли уво? На моменти плачи како да има болка? ХЕЛП P.S. кога очите му се отворени окото му е подзатворено од другото, и црвено. На моменти си го трија.
Времето да не е за спиење? Да не се спрема да врне или врне? Едното око би требало да е такво од промаја. Ништо страшно. Подзатворено, црвено и со солзи. Ако е увото ќе вришти и нема да сака да цица. Штом по малку заплакува заби се. За да провериш треба да му ги стиснеш ушите, малку позади ушите фактички и ако плаче може да е воспалено ама може и да плаче, а да не е. Сепак мислам не е воспалено. Мрсулчињата извади ги некако да не му сметаат да не го чеша носето. А и не мора ако не го нервираат. Стави капка физиолошки раствор кога ќе е будно.
Фала ти ептен Носето му е неколку дена така, не е страшно, му го чистам на сабајле и навечер. Ушето не е сигурно значи. Ова со оково, сигурно си има со прстите внатре брцнато. Му беше црвено ептен. Му капнав млеко. Му се смири одма. Не знам дали правилно направив или требаше да го носам на болница, ама мислам дека сега е ок. Ќе видам како ќе е утре, ако му е исто морам кај матичната.