Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Го снема црвенилото. Веројатно било од температурата, ама за секој случај утре го носам за крвна слика и брисеви од нос и грло. Антибиотик не дадов и не планирам освен ако нема реална потреба. Имавме немило искуство со овој доктор кога беше мал брат ми. На 6 годинки доби менингитис, другите доктори тврдеа дека е од предозираност со лекарства. Нормално го прашав за мислење, се јавив бидејќи е доктор, но на крај јас одлучувам дали и што ќе дадам. За алкохолот не сакав да го послушам, ама ме напнаа дома дека така требало, ме напнаа дома и антибиотикот да го купам за секој случај, баш затоа и не го купив. Бев во аптека ама купив само пробиотик, електролити и далерон сируп. Дури и далеронот не го давав на 4-6-8 часа. Ако немаше температура повисока од 38 не давав дури и ако минале 6те часа.Синоќа цела ноќ бевме добри, еве и утрово е добар.

@Brpbrp Што е руска вода?

На Biljarkata, Thallia и bella12 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Црвенилото може и од претопленост да било. Запчињата до кај се?

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Има 5 излезени веќе. А 2 гледам излегуваат ептен малку се гледаат.

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Оо браво :) Моево само 2 има, горните кецови и двојки потечени се месец ипол ама никако да искочат.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Не знам дали е препорачлива кај бебиња, јас еднаш или два пати за мене ја имам користено, ама не за температура, за болки. Ниеден доктор не ми ја спомнал како опција за симнување температура кај бебиња.

На Brpbrp и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Моето извади долни кецови на 6 месеци. И ништо немаше се до пред 2 недели. Наеднаш извади 2 горни кеца и лева 2ка. Сега излегува горе десната 2ка и долу лево 2ка. Ќе ги комплетираме ај. :D Јас мислев во исто време ќе излегуваат горни и долни 2ки наеднаш, они наизменично, едно десно долу едно лево горе. :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
  8. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Во глобала добри. Ама сега приметив осип по телото. На газето малку под половината и на грбчето. Малку има и на вратот и стомакот. Се мислам што може да е. Вчера сменивме пелени, од кан бебе на Виолета преминавме, ама не му е цело газе, само мал дел. Свеки прво викаше ништо не дала, сеа се сети му дала боровинка вчера утрото. Не знам што може да е осипов. Јас прво помислив од топло премногу да не е..

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.508
    Допаѓања:
    191.341
    Руска вода топли колку што знам, има некој ментол или така.За температура никому не би дала руска вода:shake:

На mal.ecka, Annath и Осе им се допаѓа ова.
  10. tanjatt

tanjatt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2021
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    207
    здраво мајки, бебушите ми се два месеци, еве втора вечер како едниот бебуш неможе да заспие цело време плаче, кога ќе заспие се стресува во сон како да се плаше и силно заплакува, не витка нозе како да го боли меше, нема темп, си јаде убаво, само на вечер плаче,од што би можело да биде

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Тој е веќе од температурата. Не е од боровинките или од топло. Розеола значи било, добро што не даде антибиотик. Ќе трае три дена, колку што имало температура. Не мачкај ништо, само ќе се повлече.

На mal.ecka и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Ти благодарам. Нема да мачкам тогаш. Му ставив малку од кремата што ја користам за пеленската регија. Планирам да ставам Јекодерм или судокрем, ама чим викаш не, нема да мачкам.

На Annath и Осе им се допаѓа ова.
  13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Незнам дали за тука е прашањево, качив трмпература и омалаксана сум контакт со позитивен не сум имала само со моите кои имаат прележано пред некој месец. Малиот ми е 5м сега не покажува симптоми закажав тестирање за мене. Како функциониравте со бебињата тие што сте имале? Ставив маска дојам со маска но да му се доближам нели смеам, седевте во одделни простории или?

14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Јас бев иста и крвна слика правев се сомневаа на ковид со бактериска суперинфекција носев маска 24/7 и на спиење зошто во иста соба. Среќа испаднав негативна но продолжив д аносам уште неколку дена додека закрепнам добро.

15. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Јас бев позитивна, носев маска неколку дена и дома, во иста просторија седевме и избегнував блиски контакти со ќерка ми 7м (колку се може)
    Излезе негативна на тест, ама се сомневам дека и таа прележа бидејќи еднаш ми качи околу 38темп и беше со затнато носе ден два.

16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Ви бљуцкаат бебињата често? Моево вчера родено, ќе му дадат АД, и после саат време го бљуцка, дури и да го ставам да ждригне, не знам зошто така, дури и преку нос го вади..:|

17. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Моето и сега си бљуцка, некад додека го држам да ждригне а многу често и отпосле. Само си перам ќебенца, тетри и лигавчиња.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Бебе 3+ месеци плаче без престан 2 часа, вришти како да го боли нешто, нема покачена тт, нема грчеви. Се јавив кај докторката и ми рече дека е можно да му се воспалени ушињата, овој период им се воспалувале, да дадам Парацетамол. Дали некој знае што може да е?

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Се исплашив дека видов и преку нос бљуцна, и ме извади од памет. Не се млазовиз туку баш се бљуцкања, во болнква ме прашуваа на колку време суж пеиметила, и викаат нормално, не знам..

20. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Можно е да се ушенцата ,пробај малку притисни кај мекото до ушето ако изреагира ,ушето е,или ако го доиш ќе го исправа главчето.Дај парацетамол многу боли уво.Исто слечи го да не го затегнува на прсте конче од чорапче,знам таков пример.

На Teo2020 му/ѝ се допаѓа ова.