За толку мало бебе не се користи за кашлица сирупи. Единствено ако е затнато носето да мачкаш некои од тие за одзатнување балзамите малку ако е дозволено. Или кромид што кажуваат овде исецкан близу до лреветчето помагало за носе.
@Snowflake92 @Bicka77 фала женски. Носето не е затнато само отежнатото дишење е од плуќа. Моментално како скроз гласот да го изма изгубено засипнат е. А во спиење грчи од што неможе да се искашла... мал е знам за се друго
Однеси го на второ мислење ако мислиш дека не го слушнала добро, тие што се антибиотици за бронхит се доста тешки за нас возрасни,а не пак за мало бебе.
Мајки дали некоја давала Б6 на бебе? Педијатарот на неколку наврати ми напомена да давам зошто не спие и е нервозно плаче. Дали некоја давала?
Јас давав зошто го тресеше главчето при цицање кога ќе се успиеше. Околу 5ти месец беше тоа и многу се двоумев дали да дадам...
Ама ова нели е за возрасни? Не сум давала на моево ама ги имам дозирањата на лист од лекар запишано 0.1мг до 6мес 0.2мг од 6 до 9м
Еден е б6 овој , ги кршат половинка или четвртинка валјда Како 0,1 oд апченце ќе издвоиш сигурно се мисле 10гр ( половинка ) нешто така
Да да тоа јасно ми е некој погоре праша колку мг за бебе мене па 0.2мг ми е пишано а над 1год дете се дава 20-30мг затоа може мене ми е погрешно пишано Дека Брпбрп пиша 20мг дава ако ја разбрав затоа викам тоа нели е за возрасни веќе...ама може сум грешка
Ја дробам со метални лажички за кафе и во водата од млекото ја ставам мешам додека се растопи и после млекото го ставам.
Мислам за бебе е многу тоа за возрасен и дете да ама цело апче на бебе да му дадам плус Барај второ мислење за секој случај
Да тмн е во право си @Milkiway. Инаку мн е 20мг за бебе и јас така мислам @Brpbrp дефинитивно др мислење барај , јас на момата моја на 3г лани и давав по пола таблетка , цела не сум дала никогаш , а и за бебе не би . Подобро зимај чајче давај оној на бекутан за добра ноќ маточина и камилица нешто така беше има смирувачко дејство.
Некои работи како конвулзија не се решаваат со чај.Бев кај педијатар невролог и терапијата е таа.Порано давале фенобарбитон,а сега само б6.